Connect with us

Sport

Brown: Spreman sam preuzeti odgovornost!

Objavljeno

-

Brandon Brown (foto: Žeminea Čotrić)
Večeras u Beogradu s početkom u 20 sati i 15 minuta košarkaši Zadra igraju protiv Crvene Zvezde.
Trener Zadra, Danijel Jusup, najavio je utakmicu kao tešku no istaknuo je kako Zadar svakako ima šanse pobijediti.
Odlaskom Golemca stvorila još jedna rupa u momčadi, budući da je Golemac do sada svaku utakmicu počeo u petorci, a kako je i sam Jusup rekao:
“Učinak Golemca ne vidi se toliko u statistici, ali on nam je bio najvažniji igrač u obrani. Sigurno da će biti teško bez njega, ali probat ćemo izvući nešto pozitivno pa bar ubrzati tranziciju.”
Izgledno je da će sada veću minutažu imati Brandon Brown. Evo što je uoči utakmice za Z NET rekao:
“Ovo je važna utakmica za nas, moramo skupiti glave i trgnuti se jer smo za sve izgubljene utakmice sami krivi, izgubili smo ih našim greškama. Ako odigramo obranu kao i do sada i smanjimo broj izgubljenih lopti, mislim da imamo veliku šansu za pobjedu. Sad smo ostali bez jednog od važnijih igrača i mislim da moramo bodriti jedni druge i ulijevati jedan drugom samopouzdanje. Naravno da nakon ovako dugog puta nitko se u Zadar ne želi vratiti kao gubitnik.”
Osvrnuo se Brown i na svoju igru, s kojom još uvijek nije zadovoljan:
“Mislim da mogu puno bolje, što ću i pokazati u narednim utakmicama. Usredotočit ću se na obranu jer sam se do sada previše zamarao završetkom u napadu i to me opterećivalo. Budući da nema Golemca, ako bude trebalo spreman sam preuzeti veću odgovornost na sebe.”
Nadodajmo ovome kako, iako je Jusup najavljivo, Zadar  još nije doveo pojačanje. Ponudu kluba odbio je jučer 23-godišnji Amerikanac, Curtis Jerrells, kojeg je Jusup uočio na trištu i za kojeg smatra da bi zadovoljio potrebe KK Zadra.
Prijenos utakmice možete pogledati na TV Arena Sport.

 

Sport

GRAĐANI TEŠKO DO BAZENA / Na Višnjiku sve do nedjelje završni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore!

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

Od 26. do 29. rujna 2024. godine, na zatvorenom bazenu Višnjik održava se završni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore. Na turniru će sudjelovati mladi talenti iz osam klubova: HAVK Mladost, Jadran ST, Mornar, Solaris, Medveščak, Zadar 1952, Jug AO i Primorje EB.

Tim povodom obavještava se javnost da će, zbog održavanja turnira, doći do izmjena u rasporedu korištenja bazena za građanstvo:

Četvrtak, 26. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 16:00 do 20:00 sati

Mali bazen otvoren od 20:00 do 22:00 sati

Petak, 27. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 8:00 do 13:00 sati i od 14:00 do 22:00 sati

Mali bazen otvoren od 6:00 do 8:00 sati, od 10:00 do 15:00 sati i od 20:00 do 22:00 sati

Subota, 28. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 9:00 do 12:30 sati i od 15:30 do 21:00 sati

Mali bazen otvoren od 21:00 do 22:00 sati

Nedjelja, 29. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 8:00 do 14:00 sati

 
Nastavi čitati

Sport

“KACIGU NA GLAVU I SAMO GAS!” / Zadarski motociklisti Ćurković i Žilić uspješni i na kraju ove moto sezone!

Objavljeno

-

By

               Prošlog vikenda, u organizaciji HMS i MK Nova Rača održana je posljednja za ovu sezonu 8. Moto utrka koja se boduje za Otvoreno prvenstvo Hrvatske.

Veliki ljubitelji oktana bili su svjedoci zadnje moto utrke gdje se u nekoliko klasa odlučivalo o prvaku za ovu kalendarsku godinu.

Nakon održanih 8 utrka u Sloveniji i Hrvatskoj, zadarski vozači su nastavili sa dobrim rezultatima.

Ove sezone zadarske boje su branili Vilijam Ćurković i Neven Žilić, obojica za MK Arbanasi iz Zadra, team Grabac RT.

Vilijam Ćurković je ponovio prošlogodišnji uspjeh, te je i ove godine u ukupnom plasmanu bio drugi u klasama 2. I 7. / do 750 ccm/ ponovivši odličan rezultat i ove godine.

Neven Žilić je u  klasi 8. / do 1000 ccm/ završio na trećem mjestu u ukupnom plasmanu te ističe zadovoljstvo i ovom odvoženom sezonom.

MK Arbanasi je od ukupno 19 moto klubova zauzeo odlično 6 mjesto te se nalazi u gornjem domu motociklizma u Hrvatskoj i Soveniji.

Ove godine naši Zadrani ističu da su izuzetno zadovoljni s obzirom na nekoliko većih kvarova na njihovim motociklima. Stalna prisutnost na utrkama, koje naši vozači iskoriste i za treninge dala je i dobar rezultat u ukupnom plasmanu.

Ovom prilikom obojica se žele zahvaliti svim sponzorima i ljudima dobre volje koji su bili dio i ovogodišnje njihove moto-karavane.

MK Arbanasi pozivaju  i ostale mlade snage iz Zadra i okolice da budu dio ovog adrenalinskog sporta da se utrkuju u kontroliranim uvjetima, jer Zadar zaslužuje još više i bolje.

“Kacigu na glavu i gas, samo gas, pozdrav iz garaže”, poručuju.

 
Nastavi čitati

Sport

Besplatni seminar za košarkaške suce u Zadru

Objavljeno

-

By

Udruga košarkaških sudaca Zadarske županije organizira besplatni seminar za košarkaške suce, pomoćne suce i statističare.

Rok za prijavu je 16.10.2024. , prijaviti se može na mail udrugakszz@gmail.com ili na mobitel 0912345813.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu