Connect with us

Zadar

VAKANZA ZADAR Entuzijasti po drugi put obranili naslov!

Objavljeno

-

Finalnom utakmicom Entuzijasta i Mul Gray Bara završeno je 13. uzastopno izdanje jedinstvenog vaterpolo turnira VAKANZA Zadar. U nastavku u cijelosti prenosimo osvrt organizatora:

Mul Gray bar otvorio je utakmicu bolje uz nekoliko sjajnih obrana Ivančeva te pogotkom Marjana Šunje završivši prvu četvrtinu minimalnim vodstvo 1:0.

Slijedi buđenje Entuzijasta koji preko Zvone Lakoša, Nine Pinčića i Aleksandra Raića okreću utakmicu u drugom smjeru te pored nekoliko promašenih zicera Mul Gray Bara dolaze do vodstva 5:3 nakon 3 četvrtine.

U posljednjoj četvrtini nastavlja se revija promašenih udaraca te pogotkom Nina Pinčića iz peterca, Entuzijasti stavljaju točku na i ne samo utakmice već i cijelog turnira.

Kod Mul Gray Bara, trostruki strijelac Marijan Šunjo te golman Ivančev nosili su svoju ekipu.

U prethodno odigranoj utakmici za 3. mjesto, momčad Bože sačuvaj došla je u premijernom nastupu do bronce pobjedivši neobjašnjivo lako momčad Skoko/Čeko/Vučko/Leko rezultatom 8:3.

Neporaženi do Apios Fantastic Foura, ekipa SČVL izgubila je prethodno u polufinalu protiv Entuzijasta ne pruživši otpor koji se očekivao s obzirom na prikazanu igru u dosadašnjem dijelu turnira.

Četvrto mjesto za njih ali ujedno i velika pohvala od strane organizatora ali i ljudi koji su pratili turnir na ponašanje, sportski duh i sve prikazano u i van igrališta “Kontra vitra”.

Ovakve ekipe su uvijek dobrodošle i poželjne na turniru jer nose sa sobom “duh VAKANZA-e” te stoga još jednom: Dečki, hvala što ste bili dio ovogodišnjeg turnira!

Kod protivnika, opet se istakao četverostruki strijelac Luka Žunić koji je sa postignutim golovima postao i prvi strijelac turnira sa 20 pogodaka a u utakmici je imao pomoć u odličnom Marku Mijoloviću koji je zaključao svoja vrata.

Ovogodišnje izdanje VAKANZA turnira svakako će ostati upamćeno po Korona virusu koji je uvelike utjecao na mnoge stvari ali turnir se unatoč svemu održao 13-tu godinu zaredom.

Trebale su se ove godine održati i četvrte Olimpijske igre otpočetka održavanja VAK”AN”ZA turnira ali su čak i one otkazane.

Nakon 13 godina, osnovna škola za VAKANZU je završila te turnir kreće u smjeru Svjetskog amaterskog kupa koji se premijerno trebao odigrati ove godine ali iz dobro nam znanih razloga premijera je pomaknuta na sljedeću godinu.

Napomenut ćemo još da:

su Entuzijasti postali prva momčad od osnutka turnira koja je osvojila nastup 3 puta zaredom

je najstarija postava koja je nastupila na ovogodišnjem turniru imam 230 godina (Ekipa samo plivaj – Bašić, Zrilić, Gatara, Matulić, Sutlović)

je sudac cijelog turnira, Antun Goreta, vaterpolski internacionalac dobitnik Plave vrpce Vjesnika

 

Rezultati:

Utakmica za 3. mjesto

Skoko/Čeko/Vučko/Leko – Bože sačuvaj

(0:2,1:2,0:2,2:2) – 3:8

Sudac: Antun Goreta

Delegat: Danijel Rimanić Cuni

SČVL: Čizmin, Nekić, K. Radoš, Romić (2), Bek, Marđetko (1), B. Radoš, M. Gvozden, Turopoljac

Trener: Branko Turopoljac

Bože sačuvaj: Mijolović, V. Dukić (1),Grdović (1),Kutija (1), Žunić (4), Sorić (1), B. Dukić

Trener: Leonard Veleslavić

Finale:

Mul Gray Bar – Entuzijasti

(1:0,1:3,1:2,0:1) – 3:6

Sudac: Antun Goreta

Delegat: Danijel Rimanić Cuni

Mul Gray Bar: Ivančev, Košta, Peroš, Maričić, Tokić, Mitrović, A. Šunjo, Jurinić, Basioli, M. Šunjo (3), Klarica.

Trener: Antonio Tolić

Entuzijasti: Curač,N. Pinčić (2), Strgačić (1), Lakoš (2), M. Pinčić, Negro, Raić (1)

Trener: Mate Končurat

Strijelci:

Luka Žunić (Bože sačuvaj) – 20 golova

Romić (SČVL) i Gatara (Samo plivaj) – 17

 

Nagrade pojedinačne

Najbolji strijelac: Luka Žunić

Najbolji golman: Filip Ivančev (Mul Gray Bar)

Najatraktivnija petorka:

Nikola Curač (Entuzijasti)

Zvone Lakoš (Entuzijasti)

Lovro Romić (SČVL)

Marjan Šunjo (Mul Gray Bar)

Aleksandar Raić (Entuzijasti)

 

Mjesto – Entuzijasti

Mjesto – Mul Gray bar

Mjesto – Bože sačuvaj

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Besplatni seminar za košarkaške suce u Zadru

Objavljeno

-

By

Udruga košarkaških sudaca Zadarske županije organizira besplatni seminar za košarkaške suce, pomoćne suce i statističare.

Rok za prijavu je 16.10.2024. , prijaviti se može na mail udrugakszz@gmail.com ili na mobitel 0912345813.

 
Nastavi čitati

Grad

PRIOPĆENJE SDLSN RH O KRIZI U GRADU ZADRA: Gradsko vijeće Grada Zadra odbija proračun. Zaposlenici gradske uprave ostaju bez plaće?

Objavljeno

-

By

Zaposlenici gradske uprave Grada Zadra trebaju biti ispred političkih prepucavanja vijećnika Gradskog vijeća Grada Zadra! Zaposlenici gradske uprave Grada Zadra trebaju dobiti veće plaće! Čak 56 posto zaposlenika Grada Zadra ima plaću ispod 1.000 eura neto i to s prijevozom!

Naime, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić suglasan je sa sindikalnim prijedlogom o povećanju osnovice 30 posto i povećanju novčane naknade za troškove prehrane na 100 eura za zaposlenike gradske uprave Grada Zadra, no ako Gradsko vijeće do 7. rujna ne izglasa Proračun za 2024., dogovoreno povećanje, koje je već ukalkulirano u prijedlog Proračuna, neće biti realizirano.
I ne samo povećanje. U slučaju ne donošenja Proračuna za 2024. bit će blokirano kompletno funkcioniranje grada, a time dovedena u pitanje egzistencija svih korisnika gradskog proračuna i njihovih obitelji.
Stoga, SDLSN RH poziva na odgovorno ponašanje te izglasavanje Proračuna Grada Zadra za 2024. Istodobno, poduzet će sve raspoložive radnje sa svrhom zaštite svojih članova.

 
Nastavi čitati

Grad

Provale u Zadru: Krade se zlatni nakit, novac, torbice

Objavljeno

-

By

Jučer, 02. rujna u Zadru evidentirane su tri provale, na gradskom predjelu Maslina nepoznati počinitelj je provalio u stan odakle je otuđio novac, zlatni nakit te sunčane naočale u vlasništvu 25-godišnje strane državljanke. Materijalna šteta je oko tisuću eura.
Na gradskom predjelu Puntamika nepoznati počinitelj je provalio u kuću 76-godišnjaka odakle je otuđio zlatni nakit i torbicu, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća eura.
U Kožinu nepoznati počinitelj je provalio u kuću 65-godišnjakinje odakle je otuđio zlatni nakit i novac. Materijalna šteta je oko tisuću eura.
Protiv nepoznatog počinitelja ili više njih se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog teške krađe.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu