Connect with us

Sport

NAJAVA UTAKMICE DEVETOG KOLA HT PREMIJER LIGE: KK Sonik Puntamika – KK Gorica

Objavljeno

-

Nakon odrađene samoizolacije i posljedičnog poraza protiv Cibone u Zagrebu, košarkaši Sonik Puntamike vraćaju se redovnim obvezama u HT Premijer ligi. U nedjelju je na rasporedu susret devetog kola hrvatskog prvenstva u kojem se susreću dva kluba koji su u prvim mjesecima nove sezone ispisali jedne od najpozitivnijih redaka hrvatske košarkaške jeseni. Zadrani su, uz dvije gostujuće pobjede protiv Škrljeva i Dubrave, na domaćem parketu svladali nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe Split, dok je Gorica u pet odigranih susreta poražena tek na gostovanju u Savskoj, pritom srušivši oba dalmatinska abaligaša.

– Čeka nas jako teška utakmica. Još prije smo rekli da će nam susreti protiv Zadra, Cibone i Gorice pokazati gdje smo. Nažalost, nismo bili kompletni u Zagrebu, a nećemo biti ni protiv Gorice. Na poziciji centra nedostajat će nam Šarlija, dok u vanjskoj liniji neće biti Rašića, tako da s jedne strane imamo problema s dubinom u reketu, a s druge strane u realizaciji. Međutim, igrači koji su tu dat će svoj maksimum. Postavit ćemo se onako kako se uvijek postavljamo na domaćem terenu te pokušati odigrati kvalitetnu utakmicu i pružiti snažan otpor. Hendikepirani jesmo, ali dat ćemo sve od sebe – izjavio je u najavi nedjeljnog dvoboja trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.

Osim u izostanku dvojice bitnih igrača, hendikep Zadrana se očituje i u činjenici da zbog samoizolacije tjedan dana nisu mogli kvalitetno trenirati, što se vidjelo i u susretu protiv Cibone.

– Nakon utakmice protiv Zaboka sve nam se povezalo, počevši od samoizolacije, pa do ozljeda Rašića i Šarlije. Čitava situacija nas je dosta poremetila u ritmu i treningu. No, stvari su takve kakve jesu. Svima je isto. Pogledamo li primjere ostalih klubova, možemo vidjeti da je Dubrava već dva puta bila u samoizolaciji. Pokušavamo funkcionirati u situaciji koja nije normalna – dodao je zadarski trener.

Gorica je u sezonu ušla s visokim ambicijama koje je već na samom početku opravdala i na parketu. Pobjede protiv dvaju abaligaša dale su nadu Sesarovoj momčadi da može promiješati karte na vrhu hrvatske košarke.

– Gorica spada u sam vrh HT Premijer lige. Oni će se po mom mišljenju boriti za treće mjesto. Činjenica je da se radi o momčadi koja igra s 11 ili 12 igrača. Dobro su posloženi, imaju tri kvalitetna razigravača i poduplani su na svim pozicijama. Radi se dobro izbalansiranoj i dobro vođenoj ekipi koja ima jako visok šuterski rang, što se moglo vidjeti i u prošlom kolu protiv Škrljeva kada su pogodili 15 trica. Imaju širok igrački kadar te drže visok ritam čime pokušaju slomiti protivnika. Tako dolaze do pobjeda protiv slabijih momčadi u HT Premijer ligi, no ne smijemo zaboraviti ni da su pobijedili Split i da su se dobro držali protiv Cibone, što pokazuje da se radi o vrlo ozbiljnoj momčadi – zaključio je Vlašić.

Utakmica se igra u nedjelju u dvorani Jazine bez prisustva gledatelja, s početkom u 18 sati.

Prijenos susreta možete pratiti preko HKS TV-a i na valovima Radio Zadra.

 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

GRAĐANI TEŠKO DO BAZENA / Na Višnjiku sve do nedjelje završni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore!

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

Od 26. do 29. rujna 2024. godine, na zatvorenom bazenu Višnjik održava se završni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore. Na turniru će sudjelovati mladi talenti iz osam klubova: HAVK Mladost, Jadran ST, Mornar, Solaris, Medveščak, Zadar 1952, Jug AO i Primorje EB.

Tim povodom obavještava se javnost da će, zbog održavanja turnira, doći do izmjena u rasporedu korištenja bazena za građanstvo:

Četvrtak, 26. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 16:00 do 20:00 sati

Mali bazen otvoren od 20:00 do 22:00 sati

Petak, 27. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 8:00 do 13:00 sati i od 14:00 do 22:00 sati

Mali bazen otvoren od 6:00 do 8:00 sati, od 10:00 do 15:00 sati i od 20:00 do 22:00 sati

Subota, 28. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 9:00 do 12:30 sati i od 15:30 do 21:00 sati

Mali bazen otvoren od 21:00 do 22:00 sati

Nedjelja, 29. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 8:00 do 14:00 sati

 
Nastavi čitati

Sport

“KACIGU NA GLAVU I SAMO GAS!” / Zadarski motociklisti Ćurković i Žilić uspješni i na kraju ove moto sezone!

Objavljeno

-

By

               Prošlog vikenda, u organizaciji HMS i MK Nova Rača održana je posljednja za ovu sezonu 8. Moto utrka koja se boduje za Otvoreno prvenstvo Hrvatske.

Veliki ljubitelji oktana bili su svjedoci zadnje moto utrke gdje se u nekoliko klasa odlučivalo o prvaku za ovu kalendarsku godinu.

Nakon održanih 8 utrka u Sloveniji i Hrvatskoj, zadarski vozači su nastavili sa dobrim rezultatima.

Ove sezone zadarske boje su branili Vilijam Ćurković i Neven Žilić, obojica za MK Arbanasi iz Zadra, team Grabac RT.

Vilijam Ćurković je ponovio prošlogodišnji uspjeh, te je i ove godine u ukupnom plasmanu bio drugi u klasama 2. I 7. / do 750 ccm/ ponovivši odličan rezultat i ove godine.

Neven Žilić je u  klasi 8. / do 1000 ccm/ završio na trećem mjestu u ukupnom plasmanu te ističe zadovoljstvo i ovom odvoženom sezonom.

MK Arbanasi je od ukupno 19 moto klubova zauzeo odlično 6 mjesto te se nalazi u gornjem domu motociklizma u Hrvatskoj i Soveniji.

Ove godine naši Zadrani ističu da su izuzetno zadovoljni s obzirom na nekoliko većih kvarova na njihovim motociklima. Stalna prisutnost na utrkama, koje naši vozači iskoriste i za treninge dala je i dobar rezultat u ukupnom plasmanu.

Ovom prilikom obojica se žele zahvaliti svim sponzorima i ljudima dobre volje koji su bili dio i ovogodišnje njihove moto-karavane.

MK Arbanasi pozivaju  i ostale mlade snage iz Zadra i okolice da budu dio ovog adrenalinskog sporta da se utrkuju u kontroliranim uvjetima, jer Zadar zaslužuje još više i bolje.

“Kacigu na glavu i gas, samo gas, pozdrav iz garaže”, poručuju.

 
Nastavi čitati

Sport

Besplatni seminar za košarkaške suce u Zadru

Objavljeno

-

By

Udruga košarkaških sudaca Zadarske županije organizira besplatni seminar za košarkaške suce, pomoćne suce i statističare.

Rok za prijavu je 16.10.2024. , prijaviti se može na mail udrugakszz@gmail.com ili na mobitel 0912345813.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu