ZADAR / ŽUPANIJA
KARIJERA O KOJOJ SANJATE Falkensteiner F&B odjel čeka na vas! Donosimo popis otvorenih radnih mjesta…

“Volim raditi s ljudima, volim timski posao, stjecati nova iskustva. Posao u Falkensteineru je dinamičan, zahtjeva organiziranost, pedantnost i predanost, a trudom i zalaganjem može se lako napredovati”, kaže Darko Komar koji je svoju karijeru u Falkensteiner Food & Beverage timu počeo prije 12 godina kao konobar u hotelu Club Funimation Borik u Zadru. Nakon dvije godine, zimsku sezonu radio je u Austriji, ljetnu u Zadru, postao barmen, a danas je na poziciji voditelja bara.
“Prednosti rada u Falkensteineru su što imam čast raditi s ljudima koji su jako iskusni, učiti od njih i postati im prijatelj i kolega!”, dodaje Angelo Nekić, koji je kao i Darko počeo kao konobar, a nakon pet godina postao Bar Supervisor.
I vi sanjate karijeru kuhara ili barmena? Tražite mjesto s vrhunskim mentorima, osjećaj zajedništva, ugodno okruženje, timski duh i podršku nadređenih? Falkensteiner je idealan za vas!
Falkensteiner Hotels & Residences zajedno s tvrtkom FMTG Development i turističkim savjetovanjem Michaeler & Partner dio je FMTG – Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG, jednog od turističkih lidera u privatnom vlasništvu koji posluje u sedam europskih zemalja.
Inspirativni mentori svjetskog glasa
Ovdje ćete učiti od najboljih! Među njima je i Paul Ivić, slavni chef hrvatskih korijena rođen u Južnom Tirolu, okrunjen Michelinovom zvjezdicom. Objavio je tri kuharice, javno se zalaže za svjestan pristup hrani, a njegov nagrađivani bečki vegetarijansko-veganski restoran TIAN ljeti gostuje u Falkensteiner Punta Skala Resortu nedaleko od Zadra.
„Stvarati najbolja kulinarska iskustva i vječnu uspomenu za moje goste” krilatica je još jednog vrhunskog chefa s Michelinovom zvjezdicom, također člana Falkensteiner F&B tima, cijenjenog Theodora Falsera čije se kreacije mogu kušati u Kento Bay Restaurantu u Falkensteiner Resortu Capo Boi na Sardiniji.
Strastveni kuhar Thomas Gruber chef je u restoranu Seespitz Restaurant & Living unutar povijesnog dvorca i luksuznog hotela Falkensteiner Schlosshotel Velden koji je dobio 89 bodova, 2 kape od Gault Millaua, 5 zvjezdica od À la cartea i 2 vilice od Falstaffa.
U Schlosshotelu Velden svakako treba istaknuti i Beach Club Feat. Mochi – ekskluzivnu suradnju s restoranom Mochi iz Beča koji kombinira tradicionalnu japansku kuhinju s europskim i međunarodnim utjecajima. I Hoku Restaurant & Lounge Bar u talijanskom Falkensteiner Hotelu & Spa Jesolo savršeno spaja japanske okuse s modernom talijanskom kuhinjom. The Monkey bar u Falkensteiner Hotelu Prague u svom urbanom ambijentu i uz zvučnu kulisu DJ-a nudi pomno osmišljenu koktel kartu i zadnje hit trendove u miješanju koktela.
Uz radionice koje se organiziraju svake godine za članove F&B odjela, iskustvo koje se može steći na ovim inspirativnim mjestima neprocjenjivo je i temelj buduće kvalitetne F&B karijere.
“Brojne su mogućnosti za napredovanje, bilo da se odlučimo raditi u Hrvatskoj ili negdje drugdje u grupaciji. Prednosti tako velikog sustava su da omogućavaju zaista dobar razvojni put mladih ambicioznih osoba uz pregršt opcija gdje se mogu steći dodatna znanja i iskustva”, kaže Luka Vranić, Bar Manager u hotelu Club Funimation Borik.
Poslodavac kojem su zaposlenici na prvom mjestu
“Karijeru u F&B-u sam odabrao zato što volim posao kuhara koji je dinamičan, uzbudljiv i kreativan. Sudjelovao sam i na kulinarskim natjecanjima na kojima sam stekao mnoga iskustva i poznanstva, posebice na World Culinary Cup u Luxembourgu 2014. i 2018. te IKA Culinary Olympics u Stuttgartu 2020.”, podijelio je svoje iskustvo
Marko Martinac, chef kuhinje u Falkensteiner Hotelu Adriana.
Kako bi ostvarili partnerski odnos sa zaposlenicima u Falkensteineru sustavno usavršavaju posebne programe koji uključuju cijeli niz pogodnosti, edukacija i motivacijskih metoda.
“Kvaliteta je, posebno u turizmu, odlučujuća za zadovoljstvo gostiju kao i uspjeh kompanije. A najvažniji faktor kvalitete su naši zaposlenici! Iz tog razloga promoviramo njihovo osposobljavanje i daljnje obrazovanje, kao i njihove karijere od prvog dana uz širok raspon mjera”, poručuju iz Falkensteinera.
Fokus razvoja osoblja je na holističkom konceptu obuke i daljnjem obrazovanju. Osim toga, grupa surađuje s turističkim fakultetima i udruženjima kao što su Jeunes Restaurateurs i Leading Hotels of the World.
“Falkensteinerov Quality & People Development Team prati zaposlenike na njihovim radnim mjestima. Nudimo brojne treninge i prilagođenu obuku za sve operativne odjele i menadžere, organiziramo umrežavanje i motiviramo naše zaposlenike na sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima”, dodaju iz Falkensteinera.
Cjelogodišnje zaposlenje, rad u različitim hotelima i zemljama grupacije, pojedinačne i timske dodatne pogodnosti uključujući i zajednička okupljanja i team buildinge te posebno prilagođene cijene smještaja i ostalih usluga u hotelima – cijeli je niz prednosti rada u Falkensteineru, tvrtki kojoj su zadovoljni zaposlenici oduvijek na prvom mjestu.
“Da se mogu vratiti na početak svoje karijere opet bih odabrao isti put i istog poslodavca. Biti dio Falkensteiner tima je zaista čast”, zaključuje Darko Komar.
Poslodavac kojem su zaposlenici na prvom mjestu, sjajni mentori, odličan tim i poticajna, proaktivna atmosfera – dobrodošli u Falkensteiner obitelj!
Popis otvorenih radnih pozicija pronađite OVDJE.
ZADAR / ŽUPANIJA
KORIZMA U ZADARSKIM CRKVAMA / Pasionska meditacija i tradicijsko, dalmatinsko pučko pjevanje u četiri drevne zadarske crkve…

Crkve na Poluotoku u središtu Zadra u pasionskom duhu – ‘Korizma u zadarskim crkvama’ – Pasionska baština uz promišljanje o Kristovoj muci
Pasionska meditacija i tradicijsko, dalmatinsko pučko pjevanje u interpretaciji vrsnih umjetnika:
Katedrala sv. Stošije – Pučki pivači KBF, 23. 3.
Svetište sv. Šime – Condura Croatica, 29. 3.
Crkva sv. Mihovila – Pučki pivači Kaštel Lukšić, 5. 4.
Crkva sv. Frane – KUD-ovi Radovin, Rtina, Ražanac, Tkon i Novigrad, 12. 4.
Dobro došli na pasionske večeri u četiri drevne zadarske crkve u Korizmi!
Organizatori: Povjerenstvo za kulturu Zadarske nadbiskupije, Koncertni ured Zadar i Svetište sv. Šime.
ZADAR / ŽUPANIJA
MORATE U SPIZU? Ovo je radno vrijeme trgovina u Zadru ove nedjelje…

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru u nedjelju, 16. ožujka 2025.
BAUHAUS:
Zatvoreno
KAUFLAND:
Zatvoreno
EUROSPIN:
Zatvoreno
HEY PARK
Zatvoreno
TOMMY
Trg Damira Zdrilića 1 – od 7 do 20
Skradinska 8 – od 7 do 21
Ulica Marka Marulića 7 – od 7 do 20
Bože Peričića 5 – od 8 do 14
Put Nina 89 – od 7 do 21
KONZUM:
Polačišće 2 – od 7 do 13
Frane Petrića 10 – od 7 do 13
LIDL:
Zatvoreno
SPAR
Polačišće 4 – od 7 do 14
PLODINE
Zatvoreno
SUPERNOVA:
Zatvoreno
STUDENAC:
od 7 do 21:
Ulica Franje Fanceva 13
Put Petrića 32
Ulica Ivana Skvarčine 18
Ulica Nikole Tesle 17A
Ivana Zadranina 1/A
Ul. Roberta F. Mihanovića 62
RIBOLA
Put Pudarice 11 – od 7 do 21
PEVEX
Zatvoreno
METRO
Zatvoreno
EMMEZETA
Zatvoreno
ZADAR SHOPPING CAPITOL
Zatvoreno
CITY PARK ZADAR
Zatvoreno
ZADAR / ŽUPANIJA
Pothvat Ivice Kapitanovića: Istim uljem šampion Noćnjaka i zlatni u New Yorku!

Ova velika priznanja na Noćnjaku i u New Yorku su meni i mojoj obitelji dodatan poticaj da se s još više žara posvetimo maslinama i proizvodnji vrhunskog maslinovog ulja, poručio Ivica Kapitanović
Piše: Nedjeljko Jusup
Od svih zadarskih maslinara najviše razloga za zadovoljstvo ima Ivica Kapitanović iz Biograda na moru. Za svoja višesortna ekstra djevičanska maslinova ulja on je na međunarodnoj manifestaciji Noćnjak koja se održava u gradu Rabu na istoimenom otoku osvojio dvije zlatne medalje I titulu šampiona za najbolje intenzivno ulje od sljubljenih sorti.
-Znao sam da imam kvalitetno ulje ali ovakav uspjeh nisam očekivao, rekao je Kapitanović neposredno što mu je u rapskom hotelu Valmar Padova uručena zlatna odličja I veliki šampionski pehar.
-Ovakvo nešto san je svakog maslinara, nije krio uzbuđenje Kapitanović. Jer uspjeh je postigao u kategoriji otvorenih ulje gdje je najžešća konkurencija. Iz Hrvatske I susjednih zemalja Slovenije, BiH I Crne gore pristiglo je više od 300 uzoraka kvalitetnih ulja.
Slavlje zbog šampionske titule na Noćnjaku dodatno je uveličala vijest iz New Yorka, gdje se upravo održava najveće svjetsko ocjenjivanje kvalitete maslinovih ulja- NYIOOC 2025.
-E, ovo je već san snova. Dodatna potvrda da sam na pravom putu, prokomentirao je Kapitanović. Svjetski panel njegovo je ekstra djevičansko ulje Camino ocjenio kao naglašeno voćno, ugodne gorčine, odgogođene pikantnosti i– harmonično!
Kapitanovićevi uspjesi su tim veći jer se relativno kratko bavi uzgojem maslina.
-Počeo sam prije 15 goddina u očevom masliniku, kaže. Nažalost otac Dinko nije dočekao ovaj uspjeh. Umro je od posljedica korone. U međuvremenu je Ivica Kapitanović, inače poznati ugostitelj koji u biogradskih Solinama vodi obiteljskih restoran , nastavio saditi masline. Na lokaciji između Pakoštana I Draga podigao je I maslinik sa 170 stabala sorte oblica, plavica, leccino, Coratina, Carolea…
-Sve sam radio po pravilima struke, ističe Kapitanović. S vremenom su počela stizati i priznanja za kvalitetu ulja. Najprije na lokalnom natjecanju u Maškovića Hanu, a potom u Vodicama na manifestaciji mladih maslinovih ulja Dalmacije.
-Masline beremo ručno u fazi optimalne zriobe i odmah prerađujemo u Uljari Nadin kod Željka Vrsaljka, otkriva Kapitanović. On i njegova obitelj posvećena je održivosti. Primjenjuju prakse organskog uzgoja što obogaćuje tlo I štite okoliš. Njihovo nagrađivano ulje, ističu ocjenjivači, odražava ne samo bogatu prirodnu baštinu regije već i generacijsku strast itradiciju.
-Ova velika priznanja na Noćnjaku i u New Yorku su meni i mojoj obitelji dodatan poticaj da se s još više žara posvetimo maslinama I proizvodnji vrhunskog maslinovog ulja, poručio je na kraju Ivica Kapitanović. Bio je uspješan i u Domovinskom ratu od početka do konačne pobjede. Kao pripadnik 134 brigade, dva puta je ranjen, ali nikad nije odustajao. Borac bio i ostao. Kako u ratu, tako i danas u miru.

Svi zadarski dobitnici zlatnih nedalja
OPG Budislav Mađerić, Pašman, OPG Vedran Glavan, Privlaka, OPG Marko Filipi, Sali, Ivica Kapitanović, Biograd na moru, Anđelko Vrsaljko, Nadin, OPG Marko Zagorac, Polača, PZ Maslina I vino, Polača, Josip Pavlica, Zadar, Zdravko Mamić, Lišane Ostrovačke, Ante Bungur- Geta, Pakoštane, OPG Deša, Zadar, Marjana Novaković, Posedarje, Nedjeljko Jusup, Zadar, OPG Branko Kutija Bankovac, OPG Stanko I Dinko Sikirić, Bibinje, Ivan Eškinja- Lantana, Sveti Filip I Jakov, OPG Grgo Anzulović, Novigrad, Damir Mazić, Kraj, otok Pašman, OPG Ana Kuštera, Kraj, otok Pašman, OPG Gordana Strpić, Vrana, OPG Lalin, Pakoštane, OPG Nenad Vrkić, Rupalj, Zdravko Mamić, Lišane Ostrovačke, OŠ Bartola Kašića Zadar, OPG Josip Kulaš, Polača, Mirko Ivoš, Kali, otok Ugljan, OPG Kuzman, Zadar, OPG Tereza Vidas- Puhalović, Novalja, OPG Mirjana Maraš, Vrsi, i OŠ Šimuna Budinića, Zadar.
-
magazin1 tjedan prije
ŠPICA!
-
ZADAR / ŽUPANIJA1 tjedan prije
AKO ZATREBA… Donosimo radno vrijeme trgovina u Zadru ove nedjelje…
-
magazin1 tjedan prije
VIDEO / Zadarska pjevačica Bernarda Grbeša predstavlja svoj debitantski singl “Istina”
-
ZADAR / ŽUPANIJA1 tjedan prije
PONOS U SŠ VICE VLATKOVIĆA: Plasman na Državno natjecanje učenika strukovnih škola u čak četiri zanimanja!