Connect with us

magazin

TJEDNI HOROSKOP Najsretniji znakovi će biti Jarac, Ribe i Škorpion

Objavljeno

-

OVAN

LJUBAV: Vaši osobni odnosi od ovog tjedna razvijat će se lakše i skladnije. Bit ćete opušteniji i sretniji što je tako. Sve ono što vas je mučilo nekako će olabaviti pa će vam se činiti kao da ničega nije ni bilo. Mnogi parovi poboljšat će svoj odnos.

KARIJERA: Pasivan stav da se „na kraju sve samo složi“ vrijedi samo onda kad imamo dovoljno vremena. Ovaj put trebat će djelovati nešto brže, a vi morate biti što je moguće više realni. Ne gradite kule u zraku, nego se držite činjenica.

ZDRAVLJE&SAVJET: Nedostajat će vam mjere u svemu.

BIK

LJUBAV: Potreba za intimnošću kod vas će ojačati. Zato će se mnogi koji već imaju partnera rado povlačiti u svoj dom i tu potiho uživati udvoje. Nećete mnogo izlaziti. Za samce to znači više sanjarenja, a manje druženja i šansi za ljubav. Osim ako ne izađu.

KARIJERA: Nastavit će se bogato poslovno razdoblje. Barem za vas. Također je moguće da će se pojavljivati opcije nelegalnog poslovanja. Razlučite što se smije, a što ne smije. Svaka djelatnost koja van pravila sada vam nije dobro postavljena.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ne pretjerujte u konzumacijama.

BLIZANCI

LJUBAV: Vaše kretanje među ljudima bit će intenzivnije. Stoga ćete imati prilike za sretanje i upoznavanje novih lica. Komunikacija s osobama suprotnog spola bit će kvalitetna, a vi šarmantni. Oni u vezama bit će otvoreni jedno prema drugome.

KARIJERA: Ulazite u fazu kad će vam se mnogo toga obećavati. Ponekad će to izgledati kao da vam se nudi posao iz snova, ali budite realni i oprezni. Sve što ne drži vodu, pustite. Neka pričaju što žele. Ostanite profesionalac.

ZDRAVLJE&SAVJET: Neujednačenost u konzumacijama.

RAK

LJUBAV: Ljubav ćete nalaziti na svakom koraku i u svakom danu. Neće biti potrebno ništa posebno da je ostvarite. Ova običnost vama odgovara jer ste u duši mirni. Oni u vezama bit će zadovoljni i s najmanjom sitnicom koju će rado dijeliti.

KARIJERA: Možda nećete još vidjeti prednosti nove faze u koju ulazite, ali osjetit ćete ih intuitivno. Baš intuicija bit će vam glavni vodič u poslu ovaj tjedan. Ako ste u dvojbi, samo zastanite i pažljivo osluškujte svoj unutrašnji glas.

ZDRAVLJE&SAVJET: Stabilni ste u svakom pogledu.

LAV

LJUBAV: Nekima će se činiti da su prepoznali svoj ljubavni ideal koji su tražili, ali bi se sve u trenu moglo pokazati kao puka iluzija. Zato budite više na zemlji,  a manje u oblacima. Tako ćete biti sretniji. Oni u vezama bit će previše analitični prema partneru.

KARIJERA: Bit ćete izloženi brojnim kontaktima, a vaša sposobnost komunikacije povremeno će biti zbrkana. Potrudite se sve dobro organizirati i ako treba zapisati na papir. Najviše zato da ne ispadnete smiješni ili neprofesionalni.

ZDRAVLJE&SAVJET: Vježbajte jogu ili meditirajte.

DJEVICA

LJUBAV: Najviše će vam odgovarati mir i povlačenje. Mnogi će vrijeme provoditi u vlastitom domu, a ako je voljena osoba uz njih, tim bolje. Oni koji su još sami prepuštat će se ljubavnim snovima. Njihova mašta kao da neće imati granice.

KARIJERA: Zaposleni u uslužnim djelatnostima vjerojatno će morati raditi prekovremeno. I ostali će dosta raditi, te neće imati vremena ni za razmišljanje, ni za sagledavanje svoje pozicije. Uglavnom, većina stoji dobro jer imaju posla.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ponekad ćete se osjećati kao da imate krila.

VAGA

LJUBAV: Ovih dana vjerojatno će mnogi od vas početi pretjerivati u uživanjima ili obratno, u suzdržanosti. Ili ćete svaki tren željeti biti s voljenom osobom, ili ćete težiti potpunoj samoći. Razmislite o sebi i o onom što želite, te nađite ravnotežu.

KARIJERA: Svoj poslovni interes polako ćete prebacivati na nova područja, uglavnom iz struke. Vjerojatno će se ostvariti i zakonski temelji da možete zavrtjeti nešto što ste dugo čekali ili planirali. No idite polako, korak po korak.

ZDRAVLJE&SAVJET: Prvo sagledajte s čim raspolažete.

ŠKORPION

LJUBAV: Brige će ipak ostajati iza vas i partnera, a usredotočit ćete se na to kako konstruktivno osnažiti svoj odnos. Bit će još uvijek malih provokacija, ali s njima ćete se nositi lakše. Na taj način uspjet ćete osvježit će svoju vezu.

KARIJERA: Metoda da odjednom riješite više stvari samo će napraviti nepotrebnu zbrku. Još ćete morati rješavati posljedice toga. Zato se priberite i sagledajte što je važnije, te odrađujte zadatke po njihovoj važnosti. Rezultati tada neće izostati.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ne postavljajte suvišna pitanja.

STRIJELAC

LJUBAV: Vjerojatno ste očekivali nešto drugo od onog što živite i osjećate, no to je samo djelomična i prolazna zbrka s kojom se trebate suočiti na vješt način. Uz malo truda vi ćete izazove pretvoriti u veliku sreću za oboje.

KARIJERA: U poslu ćete se mjeriti s drugima, a povremeno i nadmudrivati. Ne inzistirajte na svojim idejama, jer vas drugi ovaj put neće potpuno razumjeti. Izdržite. Nećete čekati dugo. Vaši šefovi imat će velike apetite, ali vam se neće svidjeti.

ZDRAVLJE&SAVJET: Opuštajte se uz dobru glazbu.

JARAC

LJUBAV: Oslobodite se prevelikih ljubavnih očekivanja, jer vam pozicija planeta u tom smislu donosi male prilike. Nije doduše isključeno da se od svega razvije i dublji odnos, ali ne odmah. Zato budite mudri i staloženi koliko god možete.

KARIJERA: Nakon što ste riješili jedan problem, odsada ćete raditi s manje napetosti i s više ugodnosti. Ipak, i dalje će biti malih provokacija. Zato budite budni i oslonite se na vlastitu samokontrolu. Također ne postavljate suvišna pitanja.

ZDRAVLJE&SAVJET: Prošećite prije spavanja. San će biti kvalitetniji.

VODENJAK

LJUBAV: Oni koji su još sami još uvijek će čekati svog princa na bijelom konju, ali će polako shvaćati da ga nema niotkuda. To će im vjerojatno donijeti još poneku ljubavnu frustraciju ili okrenutost prema samima sebi. Neka preispitaju svoja očekivanja.

KARIJERA: Da bi poboljšali ono što radite, morate se otvoriti i više surađivati s drugima. Stav da je netko bogom dan nije dobar, a pogotovo kad to mislite za sebe. Poradite na vlastitoj analizi i sve će vam biti jasnije, a onda i lakše. Posebno ako ste šef.

ZDRAVLJE&SAVJET: Neki će putovati. Veselite se.

RIBE

LJUBAV: Mnogi će provjerenim potezima pokušati ispuniti svoja ljubavna očekivanja. Partner ili ona osoba koju pokušavaju osvojiti katkada će ih blokirati, ali ne trajnije. Bit će uspona i padova, a samo o upornosti ovisi hoće li ostvariti svoj cilj.

KARIJERA: Nije potrebno žuriti niti otkrivati sve adute, jer se neke stvari još bistre. Nemojte se potpuno eksponirati, ali možete raditi u tišini i prema pravilima igre. Strpljivo čekajte svojih pet minuta. Ako vam je teško, nađite vedre ljude.

ZDRAVLJE&SAVJET: Neki će se zainteresirati za fotografiju.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

26. BIOGRAD BOAT SHOW / Za početak zabavnog vikenda Duchess modna revija, Izbor za Miss Zadarske županije i koncert Disco Magic Banda

Objavljeno

-

By

Nikad veći, nikad jači 26. Biograd Boat Show pokazat će svu svoju snagu s uvijek prepoznatljivim zabavnim programom koji se kreće strelovito uspinjati tijekom petka prema vrhuncu u subotu navečer s Orionovim vatrometom i koncertom Soul Fingersa.

Još za vrijeme trajanja nautičke izložbe posjetitelji će moći uživati u akrobacijama tradicionalnog gosta najvećeg srednjoeuropskog nautičkog sajma, “Rocketmana” Christiana Buchmaira koji će svojim Flyboard showom s početkom od 14 sati poprilično zapjeniti more unutar marine Kornati.

Kao svojevrsno zagrijavanje za modno-glazbenu večer u Hali B idealno će poslužiti modna revija Duchess okruženu Sanlorenzo i Frauscher plovilima te Porsche automobilima. Početak revije je u 17.30 sati na novom dijelu sajma u obnovljenoj Gradskoj luci.

Ljubitelji umjetnosti imat će priliku oplemeniti početak vikenda s otvorenjem izložbe domaćeg slikara Ivice Vuksana Zembe pod nazivom “Ča je more vengo fantažija” i to s početkom od 18.30 sati unutar sajma u Hali C, uz naravno slobodan ulaz za sve zainteresirane.

A od 20 sati sva će se svjetla pozornice okrenuti na Halu B u zapadnom dijelu marine Kornati gdje će se po prvi puta na Biograd Boat Showu održati Izbor za Miss zadarske županije na kojem će sedam lijepih djevojaka pokušati osvojiti tijaru Gemstone gallery by Ivana Milun i tako se plasirati u finale 30. Miss Hrvatske za Miss svijeta.

Veliko finale urnebesno zabavnog petka na Biograd Boat Showu odigrat će Disco Magic Band koji će uz zvukove disco-hitova zaploviti prema ludim 80-tim godine prošlog stoljeća. Koncert započinje od 21.45 sati u Hali B, uz slobodan ulaz.

Od ponoći na scenu stupa Afterparty u režiji DJ Housemusica.
Biograd Boat Show – “5 sajmova u jednom”
Ovogodišnje izdanje Biograd Boat Showa na jednom mjestu obuhvatio je „5 sajmova u jednom“, odnosno 26. Biograd Boat Show – izlagački sajam, 9. Biograd B2B – poslovni sajam, 8. HGK Dane hrvatske nautike kao kongresni sajam, 6. Croatia Charter Expo kao vodeći charter sajam i 1. Croatia Luxury and Adventure Travel Show, čime je na jednom mjestu povezao sve ključne segmente nautičke industrije i turizma kontinuirano doprinoseći njihovom daljnem razvoju i afirmaciji.

Spoj posla i užitka – Kongresni program 8. Dana hrvatske nautike pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore bit će najveći i najznačajniji do sada, dok će Croatia Charter Expo ponuditi čarter agencijama više od 3000 jahti za najam.

Gastronomija – Pored brojnih opcija hrane i pića, popularni Festival izvornosti ponudit će odabrani izbor najboljih domaćih proizvoda za kupnju kako bi se doprinijelo iskustvu Boat Showa

Dodaje se on-line prodaja ulaznica – Kako bi se izbjeglo dugo čekanje na kupnju ulaznica, uveo se novi elektronički sustav prodaje ulaznica koji posjetiteljima omogućuje kupnju ulaznica on-line.

Biograd Boat Show doživljaj – Biograd Boat Show jedan je od najdinamičnijih i najživljih sajmova na svijetu, s bogatim kalendarom događanja koji privlači brojne međunarodne posjetitelje. Za uspjeh sajma zaslužna je jedinstvena formula koju je osmislio organizator Ilirija d.d. koji je svoju impresivnu Marinu Kornati, hotele Ilirija Resorta, ugostiteljske objekte i zabavne sadržaje spojio u atraktivan paket “Boat Show Doživljaj”. Kad sunce zađe, izlaganje prestaje i zabava počinje uz legendarni zabavni program na licu mjesta koji se prelijeva u središte grada. U kombinaciji s intimnim i spektakularnim okruženjem Biograda, ovaj događaj pruža doista jedinstveno „boat show“ iskustvo.

 
Nastavi čitati

magazin

HNK ZADAR / U ponedjeljak Zvezdara Teatar i crna komedija “Udovica živog čoveka”

Objavljeno

-

By

Zvezdara Teatar, u sklopu turneje po Hrvatskoj, gostuje u HNK Zadar s novom predstavom „Udovica živog čoveka”, u ponedjeljak, 28. listopada 2024. godine, s početkom u 20:00 sati. Ova crna komedija, premijerno izvedena 8. listopada u Beogradu povodom 40 godina postojanja kazališta, autorsko je djelo legendarnog Dušana Kovačevića koji potpisuje i režiju.

 Priča ove crne  komedije je nalik na skoro sve moje drame i filmove. Sadržaj se skriva u samom naslovu “Udovica živog čoveka”. Da li je to moguće? Jeste, ako nekoga sahranimo dok je živ jer vam je naneo veliki bol. I da bi se tako teška drama mogla gledati, potrebni su elementi komedije kao kad se pije gorak lek obložen slatkim ukusom”. ( Dušan Kovačević )

Igraju: Jelena Đokić, Sunčica Milanović, Nela Mihailović, Miodrag Krstović, Anđelika Simić i Dušan Tomić. Scenografiju potpisuje Vladislava Munić Cunnington, dok je za kostimografiju zadužena Dragica Laušević, a koreografiju Milan Gromilić.

Zvezdara Teatar, osnovan 1984. godine, slovi za jedno od najvažnijih kazališta u regiji, poznato po promociji suvremenih autora i iznimnim izvedbama bez stalnog ansambla, što im omogućuje slobodu okupljanja najistaknutijih redatelja, glumaca i drugih umjetnika za svaki pojedini projekt.

Nagrade:

Na 33. “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru odlukom stručnog žirija, Miodrag Miki Krstović,  dobitnik je Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje, a predstava “Udovica živog čoveka”, tekst i režija: Dušan Kovačević, produkcija: Zvezdara teatar je osvojila nagradu publike .

Ponedjeljak, 28.10. u 20:00h

ZVEZDARA TEATAR

Dušan Kovačević

UDOVICA ŽIVOG ČOVEKA

režija: Dušan Kovačević

sezona 24/25

Cijena ulaznice iznosi 12 eura, a mogu se kupiti na blagajni HNK Zadar i online na https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/predstava-udovica-zivog-coveka-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-654822/event.html.

 
Nastavi čitati

magazin

(VIDEO) Prehlađeni ste? Evo kako sasjeći prehladu u korijenu čim osjetite prve simptome

Objavljeno

-

By

Pexels

Prehlada se može pojaviti u bilo koje doba godine i prehladiti se može svatko. Važno je biti spreman za što brži oporavak.

Liječnica opće prakse koja objavljuje sadržaj na TikToku podijelila je koristan savjet koji može pomoći u borbi s prehladom. Iako nije moguće u potpunosti spriječiti prehladu, moguće je ublažiti simptome i ubrzati oporavak.

Vitamin C i cink

Ona savjetuje da jednostavno konzumirate vitamin C i cink kako bi se spriječilo pogoršanje simptoma.

“Želim vam dati jedan jednostavan savjet koji će skratiti trajanje i ublažiti jačinu prehlade koju imate ove zime. Čim primijetite svrbež u grlu, curenje nosa ili svrbež očiju, uzmite dvije stvari: Vitamin C i cink. Možete koristiti tablete koje se otapaju u vodi, samo krenite s tim. Ne možete spriječiti prehlade, ali istraživanja pokazuju da uzimanje cinka i vitamina C može smanjiti trajanje i intenzitet simptoma“, objasnila je.

Po njezinim riječima, i ona sama to radi već nekoliko godina i tvrdi da zaista djeluje.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu