Connect with us

magazin

Što je najbolje obući za putovanje avionom?

Objavljeno

-

Preporuka je da odjeća bude slojevita. Bez obzira na vremenske prilike, temperatura u kabini aviona može biti promjenjiva. Lagana vesta ili lagani pokrivač neke su od rješenja za regulaciju temperature tijela.

https://d0d0f9a6114e2ef5cdaff2007aa9cd5a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Udobnost je jedan od ključnih izbora i odgovor na pitanje o čemu najviše treba voditi računa kada birate što ćete obući za putovanje avionom.Preporučljiva je i odjeća koju nosimo tijekom sportskih aktivnosti, a ako putujete poslom, preporuka je odjeća od pamuka koja je rastezljiva i koja se ne gužva. “Važno je pronaći ravnotežu između stila i udobnosti jer je udobnost jako važna”, istaknula je Laura Ashley Barnes, savjetnica za obiteljska putovanja avionom, prenosi RTS.

Slojevito odijevanje

Putnici koji putuju na toplije destinacije, trebali bi se odlučiti za ležernije i laganije komade odjeće, a putnici koji idu u zimske predjele, mogli bi obući jakne i čizme kako bi im kofer bio organiziraniji. Ako putujete poslom, izbor je malo teži.

Prozračne tkanine

“Ova vrsta materijala uvijek je dobar izbor i može biti jako korisna za visoke temperature”, istaknula je Barnes. To su materijali koji mogu upijati vlagu i brzo se sušiti, a korisni su za sve klimatske uvjete i dužine putovanja.

Poslovna kombinacija

Važno je spojiti stil i udobnost. Ako putujete s kolegama ili morate trčati ravno na sastanak čim avion sleti, preporuka su svilenkasti, rastezljivi komadi odeće, sako i hlače.Tajice nisu dobar uzbor jer to može biti opasno. Christine Negroni, koja je objavila knjigu o najmisterioznijim svjetskim avionskim katastrofama, objasnila je da tajice nose rizik. Rekla je da ova vrsta odjeće predstavlja dodatnu opasnost u slučaju pada aviona u kojem može buknuti požar. “Mnogi nose tajice tijekom putovanja avionom, a preporuka je izbjegavati sintetička vlakna jer u nekim situacijama mogu biti zapaljiva. Poželjni su materijali od pamuka i viskoze”, savjetuje Negroni.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Gušti od južine

Objavljeno

-

foto: Saša Čuka
 
Nastavi čitati

magazin

Kako obojati jaja za Uskrs na prirodan način? Ovako su to radile naše bake

Objavljeno

-

By

Pexels

Uskrsna jaja simbol su novog života i obnove, a bojanje jaja, kao i “tucanje” dio je dugovječne Uskršnje tradicije koja u mnogim domovima okuplja obitelj.

Umjesto korištenja boja koja možete kupiti u dućanu, a koje često sadrže štetne kemikalije, prirodno bojanje jaja postaje sve popularniji izbor. Osim što je ekološki prihvatljivo, sigurno za djecu – jednostavno je za napraviti uz sastojke koje već imate u kuhinji.

Donosimo nekoliko prirodnih metoda za bojanje uskrsnih jaja koje će vas oduševiti bojama i rustikalnim šarmom.

1. Ljuska luka – klasična smeđe-crvena nijansa

Sastojci: Suhe ljuske crvenog luka, voda, jaja

Postupak: U lonac stavite pregršt suhih ljuski crvenog luka i prelijte ih s 1 litrom vode i kuhajte oko 30 minuta. Zatim procijedite tekućinu, dodajte jaja i kuhajte ih 10 minuta.

Za intenzivniju boju, ostavite jaja u boji još neko vrijeme nakon kuhanja.

Savjet: Ako na jaje prije kuhanja stavite listić peršina i zamotate ga u najlon čarapu, dobit ćete prekrasan biljni otisak.

2. Borovnice – nježno plave i ljubičaste nijanse

Sastojci: Zamrznute borovnice, voda, ocat

Postupak: U lonac stavite 1 šalicu borovnica i 2 šalice vode pa kuhajte 20 minuta i procijedite.

U tekućinu dodajte 1 žlicu octa. U tu otopinu uronite kuhana jaja i ostavite ih nekoliko sati ili preko noći za dublju boju.

3. Špinat – suptilna zelena boja

Sastojci: Svježi ili smrznuti špinat, voda, ocat

Postupak: U loncu zakuhajte šaku špinata u 2 šalice vode. Kuhajte 30 minuta, procijedite i dodajte žlicu octa.

Umočite kuhana jaja i ostavite ih u otopini nekoliko sati.

4. Cikla – intenzivna ružičasta do crvena

Sastojci: Cikla (sirova ili kuhana), voda, ocat

Postupak: Naribajte jednu ciklu i stavite je u lonac s 2 šalice vode. Kuhajte 30 minuta i procijedite.

Dodajte žlicu octa, pa umočite kuhana jaja. Nakon toga samo ostavite nekoliko sati ili preko noći za bogatiju boju.

5. Kava ili čaj – tople smeđe i zlatne nijanse

Sastojci: Crna kava, crni ili zeleni čaj

Postupak: Skuhajte jaču kavu ili čaj (oko 3 vrećice na 2 šalice vode). Ohladite i dodajte žlicu octa, zatim u otopinu umočite jaja i ostavite ih barem sat vremena.

Savjeti za ambiciozne

Koristite bijela jaja za intenzivnije nijanse.

Dodavanje octa pomaže da se boja bolje primi, a za sjaj, jaja nakon bojanja lagano premažite maslinovim uljem i obrišite mekom krpicom.

 
Nastavi čitati

magazin

PETAK U KINO ZONI: Poslastica za ljubitelje slikarstva i sedme umjetnosti – hvaljena biografska romantična drama ”Bonnard: Pierre i Marthe”!

Objavljeno

-

By

U petak 18. travnja u Kino Zoni smo pripremili pravu poslasticu za sve ljubitelje slikarstva i sedme umjetnosti. Stiže nam hvaljena biografska romantična drama ”Bonnard: Pierre i Marthe” koja kazuje ljubavnu, ali i životnu priču o istaknutom francuskom slikaru Pierreu Bonnardu i njegovoj inspiraciji – Marthe.

Kada francuski umjetnik Pierre Bonnard – štićenik Claudea Moneta – 1893. godine upozna Marthe de Méligny, ni ne sluti da će ta samoproglašena aristokratkinja postati kamen temeljac njegova umjetničkog stvaralaštva, ali i života. Iako se pojavljuje u mnogim njegovim djelima, ona je za njega više od muze: tijekom pet desetljeća, par će zajedno proći kroz različite turbulentne događaje, proživljavajući snažnu ljubav, ali i ljubomoru…

Martin Provost, redatelj hit-filma “Kako biti dobra supruga”, donosi nam jedinstvenu ljubavnu priču koja se krije iza bezvremenskih umjetničkih djela, premijerno prikazanu na filmskom festivalu u Cannesu. Film je mahom prikupio pozitivne kritike, a uz Provostovu režiju, fantastičnu kameru i produkciju, ističe se i gluma slavne francuske glumice Cécile de France te Vincenta Macaigna.

Biografska romantična drama ”Bonnard: Pierre i Marthe” je na rasporedu u petak 18. travnja s početkom od 20h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Polivalentna dvorana Providurove palače) od 19h te putem platforme CoreEvent.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu