Connect with us

Grad

Poziv na događanje Zašto su Europski izbori bitni?

Objavljeno

-

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu aktivnosti centra EUROPE DIRECT Zadar organizira informativno događanje Zašto su Europski izbori bitni? u petak, 17. svibnja 2024. godine na Sveučilištu u Zadru (Multimedijalna dvorana, Novi kampus, dr. Franje Tuđmana 24i) s početkom u 11 sati. Planirano trajanje događanja je do 12:30 sati.

Agencija ZADRA NOVA događanje organizira u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.

Ovim putem pozivamo Vas da nam se pridružite na događanju.

Uloga EUROPE DIRECT centara je približavanje Europske unije građanima, a u kontekstu nadolazećih Europskih izbora, to znači i održavanje informativnih događanja s ciljem informiranja svih skupina građana o izbornom procesu i važnosti Europskih izbora. Događanja koja organiziramo na temu Europskih izbora nisu dio političke kampanje, već su dio institucionalne kampanje informiranja koju provode Europska komisija i Europski parlament.

Zbog organizacijskih potreba, molim povratnu informaciju o sudjelovanju. Poveznici za prijavu sudjelovanja možete pristupiti skeniranjem QR koda ili putem poveznice na mrežnoj stranici Agencije ZADRA NOVA (www.zadra.hr).

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

PRIOPĆENJE SDLSN RH O KRIZI U GRADU ZADRA: Gradsko vijeće Grada Zadra odbija proračun. Zaposlenici gradske uprave ostaju bez plaće?

Objavljeno

-

By

Zaposlenici gradske uprave Grada Zadra trebaju biti ispred političkih prepucavanja vijećnika Gradskog vijeća Grada Zadra! Zaposlenici gradske uprave Grada Zadra trebaju dobiti veće plaće! Čak 56 posto zaposlenika Grada Zadra ima plaću ispod 1.000 eura neto i to s prijevozom!

Naime, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić suglasan je sa sindikalnim prijedlogom o povećanju osnovice 30 posto i povećanju novčane naknade za troškove prehrane na 100 eura za zaposlenike gradske uprave Grada Zadra, no ako Gradsko vijeće do 7. rujna ne izglasa Proračun za 2024., dogovoreno povećanje, koje je već ukalkulirano u prijedlog Proračuna, neće biti realizirano.
I ne samo povećanje. U slučaju ne donošenja Proračuna za 2024. bit će blokirano kompletno funkcioniranje grada, a time dovedena u pitanje egzistencija svih korisnika gradskog proračuna i njihovih obitelji.
Stoga, SDLSN RH poziva na odgovorno ponašanje te izglasavanje Proračuna Grada Zadra za 2024. Istodobno, poduzet će sve raspoložive radnje sa svrhom zaštite svojih članova.

 
Nastavi čitati

Grad

Provale u Zadru: Krade se zlatni nakit, novac, torbice

Objavljeno

-

By

Jučer, 02. rujna u Zadru evidentirane su tri provale, na gradskom predjelu Maslina nepoznati počinitelj je provalio u stan odakle je otuđio novac, zlatni nakit te sunčane naočale u vlasništvu 25-godišnje strane državljanke. Materijalna šteta je oko tisuću eura.
Na gradskom predjelu Puntamika nepoznati počinitelj je provalio u kuću 76-godišnjaka odakle je otuđio zlatni nakit i torbicu, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća eura.
U Kožinu nepoznati počinitelj je provalio u kuću 65-godišnjakinje odakle je otuđio zlatni nakit i novac. Materijalna šteta je oko tisuću eura.
Protiv nepoznatog počinitelja ili više njih se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog teške krađe.

 
Nastavi čitati

Grad

Vozio s nevažećom vozačkom, a potom odbio test na droge

Objavljeno

-

By

U Zadru u Ulici dr. Franje Tuđmana policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su jučer, 02. rujna u 14.20 sati zaustavili motocikl šibenskih registarskih oznaka s kojim upravljao 22-godišnjak. Daljnjim postupanjem utvrđeno je da je vozaču poništena vozačka dozvola zbog ranije prikupljenih negativnih bodova. Ponuđen test na prisutnost droga u organizmu 22-godišnjak je odbio kao i ponuđeno vađenje krvi i urina poradi analize i vještačenja.
Vozač je uhićen te će danas uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja biti doveden na Prekršajni odjel nadležnog suda u Zadru.

Noćas, 03. rujna u 00.20 sati na državnoj cesti DC-08 u Maslenici policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac zaustavili su automobil riječkih registarskih oznaka s kojim upravljao 37-godišnjak. Tijekom daljnjeg postupanja vozač je odbio ponuđeno testiranje na prisutnost droga u organizmu, a od njega oduzeta PVC vrećica sa oko 26 grama marihuane.

Vozač je uhićen te će danas uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakon o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga biti doveden na Prekršajni odjel nadležnog suda u Zadru.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu