Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SVE NA JEDNOM MJESTU / Informacije i upute za pacijente Opće bolnice Zadar od sada u digitalnoj brošuri…

Objavljeno

-

Osnovne informacije i upute za lakše snalaženje pacijenata u Općoj bolnici Zadar sada su dostupne putem digitalne brošure, priopćeno je iz OB.

“Nalaze se tu odgovori na najčešća pitanja koja pacijenti imaju prije dolaska u bolnicu, ali i za vrijeme boravka u našoj ustanovi.

Stručne službe, koje kontinuirano rade na unaprjeđenju svih naših usluga, osluškivale su potrebe pacijenata i izradile ovaj dokument koji je na jednom mjestu obuhvatio sve informacije nužne za što jednostavniji boravak u Općoj bolnici Zadar.

Brošura će se pravovremeno ažurirati i nadopunjavati kako bi pacijentima uvijek bile dostupne „svježe“ informacije te kako bi u svakom trenutku znali što mogu očekivati tijekom boravka u zadarskoj bolnici.

Osim na hrvatskom, upute za pacijente uskoro će biti dostupne i na dva svjetska jezika; engleskom i njemačkom.

Također, u svim ambulantama i bolničkim sobama, putem QR coda, pacijenti će moći pristupiti brošuri, čitati upute i pronaći sve ono što ih zanima.

Kako smo zakoračili u turističku sezonu, ovo će, vjerujemo, itekako olakšati snalaženje strancima kojima će u nekom trenutku zatrebati medicinska pomoć.

U tisak upravo šaljemo i letke s najvažnijim informacijama koji će biti postavljeni na našem najfrekventnijem mjestu, Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu. Letak će također biti dostupan i na engleskom i njemačkom jeziku”, stoji u priopćenju.

Upute za pacijente dostupne su na linku: https://www.bolnica-zadar.hr/wp-content/uploads/2024/06/Upute-za-pacijente.pdf

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Komunalno poduzeće Vir održavanje uredilo je i pripremilo plaže za kupače

Objavljeno

-

By

– Plaže su uređene i pripremljene za kupače. Uredili smo klupe i zamijenili dotrajale rukohvate, obnovili i poravnali postojeći šljunak na plažama, postavili zaštitne ograde u moru i svlačionice na plažama. Naši vrijedni dečki svake godine saniraju i obnavljaju virske plaže kako bi otok spreman i uređen dočekao novu turističku sezonu – kaže direktor Vir održavanja Marko Klanac opisujući dio poslova koje je u proteklom periodu odradilo ovo općinsko poduzeće. Tako u Viru trenutno ima više od 400 klupa na plažama i šetnicama, od čega je većina betonskih, a 60-ak komada je takozvanog baroknog tipa. Uz klupe, uredile su se i svlačionice sa standardiziranom i prepoznatljivom oznakom „I love Vir“, pa je tijekom 2024. otok dobio novu svlačionicu u Radnjači, po dvije u Brdonji i Soldatici te po jednu u Žitnoj i Lučici. Nešto ranije pet svlačionica odrađeno je na plaži Jadro, dvije u Radovanjici od parkirne rampe do caffe bara Zodiac te jedna između Radovanjice i Luke, jedna za naselje Luka, četiri u Miljkovici, šest u Prezidi, po dvije u Žitnoj, Lučici i Slatini te jedna u svakom od naselja: Soldatica, Straža, Bobovik, Velika Slatina, Biskupljača, Pedinka, Sita i Kozjak. Sve skupa riječ je o 41. svlačionici na otoku Viru.

– Iz godine u godinu nastojimo održavati i poboljšavati standard na plažama, pa smo zbog održavanja higijenskih uvjeta na plažama postavili i ekološke WC čvorove. Imamo ih 36 – dodaje direktor Klanac, a taj standard podrazumijeva i postavljenu zaštitnu morsku ogradu ukupne duljine 7.000 metara koja je, ovisno o konfiguraciji, postavljena na oko 100 do 150 metara od obale. Zaštitne ograde nalaze se u Prezidi i plaži Gornja Prezida, Radovanjici, Miljkovici, duž Šetnice Jadro uz pješčanu i šljunčanu plažu, Kozjaku, Sapavcu, Pedinki, Biskupljači, Smratinama, Velikoj Slatini, Brdonji, Slatini, Marini, Lučici, Boboviku, Žitnoj, Soldatici, Straži (uvala Svinja) i Viriću. A u sklopu poslova na općoj prometnoj sigurnosti na otoku, Vir održavanje je obnovilo horizontalnu prometnu signalizaciju na cestama Put Rosulja, Put Velike Slatine, Put Smratina, Put Biskupljače, Put Radnjače, Put Rastavca i Dalmatinski put.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Prijavljen za pokušaj razbojništva u Kolanu

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Policijske postaje Novalja u suradnji s Policijskom postajom Pag dovršili su kriminalistička istraživanja nad 20-godišnjim švicarskim državljaninom zbog osnova sumnje da je počinio tri kaznena djela razbojništva u pokušaju.

Sumnjiči ga se da je u subotu 22. lipnja 2024. godine u trgovini u Novalji, s maramom preko lica i uz prijetnju oštrim predmetom od zaposlenice trgovine zatražio novac.

Potom se sumnjiči da je u ponedjeljak 24. lipnja 2024. godine u 13 sati u drugoj trgovini u Novalji, također s maramom preko lica i uz prijetnju nožem od zaposlenice tražio da mu da novac.

Istoga dana u 17.35 sati s maramom preko lica ušao je u trgovinu u Kolanu i uz prijetnju nožem od zaposlenice tražio novac.

Sve zaposlenice su ga spriječile u tome da otuđi novac, te se osumnjičenik iz trgovina udaljio ne otuđivši ništa.

Muškarac je uhićen i nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, te su protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostavljene kaznene prijave.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Bogati program Paškog ljeta započinje ovu subotu koncertom Borisa Oštrića i Ribara

Objavljeno

-

By

Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag sa zadovoljstvom najavljuju bogat i raznovrstan ljetni program koji započinje 29. lipnja koncertom Borisa Oštrića i Ribara u atriju Kneževog dvora s početkom u 21 sat. Ljubitelji hrvatskih evergreena 3. srpnja moći će uživati u izvedbama Gradske glazbe Pag i klape Sol na Trgu Petra Krešimira IV. Ljubitelji dalmatinske pisme moći će uživati u pjesmi poznate klape Šufit koja će na nastupiti 13. srpnja na istom trgu. Tri soprana izvest će Opernu rapsodiju 10. srpnja i uljepšati večer posjetiteljima u atriju Kneževog dvora.

The Beatles Revival Band 20. srpnja donijet će dašak legendarnih hitova u središte Paga, a ljubitelji Oliverovih pjesama 30. srpnja uživat će u izvedbama Božidarke Matije i Antonija Krištofića uz pratnju Vladimira Babina u atriju Kneževog dvora. Glazbeni program zahuktava se koncertom Alena Nižetića povodom Dana domovinske zahvalnosti koji će se održati 4. kolovoza na Branimirovoj obali, a za blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza na glavnom gradskom trgu organizatori najavljuju nastup popularne klape Intrade.
Osim brojnih brojnih koncerata i vrhunskih glazbenika, ovo ljeto tradicionalno krajem srpnja održat će se Paški ljetni karneval i to čak pet dana karnevalskog ludovanja od 23. do 27. srpnja koja donose zabavu i veselje za sve uzraste jer se obilježava 65. obljetnica postojanja ljetnog karnevala u Pagu.

Na programu su i razni festivali pa će tako Pag Art Festival od 1. do 17. kolovoza ljubiteljima klasične glazbe pružiti nezaboravne večeri u jedinstvenom ambijentu.

Bura fest od 30. kolovoza do 1. rujna 2024., donosi tri dana ispunjena dječjim predstavama, plesnim radionicama, kreativnim likovnim radionicama za djecu te glazbenim nastupima. Posebno će se istaknuti predstava „Nježni” sport Dječjeg kazališta Dubrava te plesna radionica OsnaŽENE. Tu su i likovne radionice za djecu poput “Ljetne avanture” i “Svemirskog zvukopisa”, te radionica “Pričam ti priču uz šum mora”. Festival završava koncertom Soft Deli kvarteta.

Posjetitelji će uživati i u zvucima Benda Cabaret koji će svojim šarmantnim izvedbama i raznovrsnim repertoarom 20. kolovoza dodatno obogatiti ljetne večeri u Pagu te će se moći prepustiti energičnim rock ritmovima Rockatansky benda koji će 25. kolovoza nastupiti na Branimirovoj obali.
Ljubitelji klapske pisme, osim koncerta klape Šufit 13. srpnja,moći će uživati u Smotri klapa otoka Paga 8. srpnja u Starom Gradu u Pagu i nastupu Meta klape 11. kolovoza u Atriju Kneževog dvora.

Ribarske fešte pružit će autentično iskustvo uz riblje delicije, Stolnoteniski klub Pag i pjesme klape Galijota 17. srpnja na Branimirovoj obali u Pagu i 8. kolovoza u Šimunima uz klapu Sol. Svake srijede tijekom srpnja i kolovoza održavat će se i promenadne šetnje KUD-a Družina Pag.

Također, bogata tradicijska baština će biti predstavljena u programima Etno večeri – Družimo se s Družinom i to 12. srpnja i 9. kolovoza na glavnom gradskom trgu.

Ljubitelji paških delicija moći će u Vlašićima 28. srpnja degustirati sir, vino, maslinovo ulje te kupiti najkvalitetnije otočne proizvode i suvenire.

Posjetitelji će ovog ljeta u crkvi Sv. Jurja od 8.-14. srpnja imati priliku razgledati izložbu “Bliska lica” Lucije Maržić, te izložbu fotografija Danijela Palčića od 12. do 19. kolovoza. Obje izložbe organizira Gradska knjižnica Pag. Također, 18. kolovoza bit će održana i promocija knjige Don Živka Kustića u Atriju Kneževog dvora, a 23. i 24. kolovoza dogodit će se susret pjesnika Hrvatske iseljeničke lirike – New York Gradu Pagu, paški troplet u stihovima HIL-e New York.
Za one najmlađe organizirane su kreativne radionice kao i promatranje nebeskih tijela uz izložbu astro fotografija kod svjetionika 12. kolovoza u 21 sat u organizaciji Udruge iznajmljivača apartmana i soba grada Paga u suradnji s Astronomskom udrugom Zadar. 6. srpnja i 23. kolovoza  uživat će u nastupu Dječjeg zbora Vijolice dok će 12. srpnja moći sudjelovati u beat box i rap radionici, a  14. srpnja u cijanotipiji pod vodstvom Dina i Sunčane More.

Posebno zanimljive bit će radionice za odrasle poput izrade torbi transfer tehnikom koju će 11. srpnja  voditi ilustratorica Tika.  26. srpnja održat će se radionica izrade nakita od vune za odrasle pod vodstvom Nikol Jakopic Donadić dok je radionica Tanje Skok – čipka mandala na rasporedu 31. srpnja. Sve radionice održavaju se na trgu ispred knjižnice i organizira ih Gradska knjižnica Pag.
Za kraj ljeta, u rujnu će se svakog četvrtka i petka u Magazinu soli održavat program Misec paške soli.

Radujemo se Vašem dolasku i želimo vam nezaboravno ljeto u Pagu!
Organizatori, Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag zadržavaju pravo na dopune i izmjene programa.

PROGRAM

29.6.      BORIS OŠTRIĆ I RIBARI

ATRIJ KNEŽEVOG DVORA U 21 SAT

3. 7.     VEČER HRVATSKIH EVERGREENA U IZVEDBI GRADSKE GLAZBE PAG I KLAPE SOL

TRG PETRA KREŠIMIRA IV U 21 SAT

6. 7.       DJEČJI ZBOR VIJOLICE,

ATRIJ KNEŽEVOG DVORA U 21 SAT

8. 7.       SMOTRA KLAPA OTOKA PAGA

STARI GRAD U 21 SAT

10. 7.    OPERNA RAPSODIJA, TRI SOPRANA

ATRIJ KNEŽEVOG DVORA U 21 SAT

11. 7.    ILUSTRACIJA TIKA, IZRADA TORBI TRANSFER TEHNIKOM

TRG ISPRED KNJIŽNICE U 10 SATI

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

12. 7.    DINO MORE, RADIONICA BEAT BOXA I RAPA

TRG ISPRED KNJIŽNICE U 19 SATI

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

12. 7.    ETNO VEČER – DRUŽIMO SE S DRUŽINOM

TRG PETRA KREŠIMIRA IV. U 21 SAT

13. 7.    KONCERT KLAPA ŠUFIT

TRG PETRA KREŠIMIRA IV. U 21 SAT

14. 7.    SUNČANA MORE, CIJANOTIPIJA ZA DJECU

TRG ISPRED KNJIŽNICE U 10:30 SATI

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

15. 7.    PROMATRANJE NEBESKIH TIJELA UZ IZLOŽBU ASTRO FOTOGRAFIJA

KOD SVJETIONIKA U 21 SAT

ORGANIZATOR: UDRUGA IZNAJMLJIVAČA APARTMANA I SOBA GRADA PAGA U SURADNJI S ASTRONOMSKOM UDRUGOM ZADAR

17. 7.    RIBARSKA VEČER UZ STOLNOTENISKI KLUB PAG I PISMU KLAPE GALIJOTA

BRANIMIROVA OBALA U 20 SATI

18. 7.    PROMOCIJA KNJIGE „DON ŽIVKO KUSTIĆ“

ATRIJ KNEŽEVOG DVORA U 20 SATI

20. 7.    THE BEATLES REVIVAL BAND

TRG PETRA KREŠIMIRA IV. U 21 SAT

23. 7.    KORALJKA JUKIĆ, RADIONICA NACRTAJ MI OVCU KAKVU ŽELIŠ

TRG ISPRED KNJIŽNICE U 10 SATI

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

23. DO 27. 7. 2024.         PAŠKI LJETNI KARNEVAL

TRG PETRA KREŠIMIRA IV.

26. 7.    WOOLLY HANDMADE, RADIONICA NAKITA OD VUNE

TRG ISPRED KNJIŽNICE U 10 SATI

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

28. 7.    SAJAM OD LUNA DO FORTICE

VLAŠIĆI U 20:30 SATI

30. 7.    VEČER OLIVEROVIH PJESAMA

BOŽIDARKA MATIJA I ANTONIO KRIŠTOFIĆ UZ PRATNJU VLADIMIRA BABINA

ATRIJ KNEŽEVOG DVORA U 21 SAT

31. 7.    TANJA SKOK, ČIPKA MANDALA

TRG ISPRED KNJIŽNICE U 18 SATI

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

1.8.        PAGART FESTIVAL

LOVRO POGORELIĆ, KLAVIR

SOLANA PAG U 21 SAT

4.8.        PAGART FESTIVAL

KSENIA MILAS, VIOLINA

STARI GRAD U 21 SAT

5. 8.       DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

KONCERT ALEN NIŽETIĆ

               BRANIMIROVA OBALA U 21 SAT

8.8.        PAGART FESTIVAL

T. WILLIAMS – „DUO DRAMA“

               STARI GRAD U 21 SAT

8.8.        RIBARSKA NOĆ UZ KLAPU SOL

ŠIMUNI U 21 SAT

9. 8.       DINO MORE, RADIONICA BOXA I RAPA

               TRG ISPRED KNJIŽNICE U 21 SAT

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

9. 8.       ETNO VEČER: DRUŽIMO SE S DRUŽINOM

TRG PETRA KREŠIMIRA IV. U 21 SAT

10. 8      DPH PAG BILA NOĆ

               BRANIMIROVA OBALA U 21 SAT

11. 8.    METAKLAPA

ATRIJ KNEŽEVOG DVORA U 21 SAT

12.8.     PAGART FESTIVAL

VLORENT XHAFAJ

KONCERT NA BRODU FESTINI U 21 SAT

12. 8.    KORALJKA JUKIĆ, RADIONICA NACRTAJ MI OVCU KAKVU ŽELIŠ

TRG ISPRED KNJIŽNICE U 10 SATI

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

12. 8.    PROMATRANJE NEBESKIH TIJELA UZ IZLOŽBU ASTRO FOTOGRAFIJA KOD SVJETIONIKA

ORGANIZATOR: UDRUGA IZNAJMLJIVAČA APARTMANA I SOBA GRADA PAGA U SURADNJI S ASTRONOMSKOM UDRUGOM ZADAR

13. 8.    VEČER HRVATSKIH EVERGREENA U IZVEDBI GRADSKE GLAZBE PAG I KLAPE SOL

               TRG PETRA KREŠIMIRA IV. U 21 SAT

13. 8.    SUNČANA MORE, CIJANOTIPIJA ZA DJECU

TRG ISPRED KNJIŽNICE U 10 SATI

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

15. 8.    VELA GOSPA – KLAPA INTRADE

TRG PETRA KREŠIMIRA IV U 21 SAT

17. 8.    PAGART FESTIVAL

NEŽA POGAČAR, KLAVIR

CRKVA SV. FRANE U 21 SAT

20. 8.    BAND CABARET

BRANIMIROVA OBALA U 21 SAT

23. i 24. 8.          SUSRET PJESNIKA HRVATSKE ISELJENIČKE LIRIKE NEW YORK U GRADU PAGU

PAŠKI TROPLET U STIHOVIMA HIL-e NY

KNEŽEV DVOR

22. 8.    WOOLLY HANDMADE, RADIONICA IZRADE NAKITA OD VUNE

               TRG ISPRED KNJIŽNICE U 18 SATI

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

 23. 8.   DJEČJI ZBOR VIJOLICE

ATRIJ KNEŽEVOG DVORA U 21 SAT

25. 8.    ROCKATANSKY BAND

BRANIMIROVA OBALA U 21 SAT

27. 8.    ILUSTRACIJA TIKA, RADIONICA IZRADA TORBI TRANSFER TEHNIKOM

TRG ISPRED KNJIŽNICE U 10 SATI

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

BURAFEST 30. 8.– 1. 9. 2024.

30. 8.

PREDSTAVA ZA DJECU NJEŽNI SPORT

DJEČJE KAZALIŠTE DUBRAVA

KNEŽEV DVOR U 16:30 SATI

PLESNA RADIONICA

OsnaŽENE

KNEŽEV DVOR U 21:00 SATI

LUKENIJEV MUZIČKI VREMEPLOV

CAFFE BURIN U 22 SATI

31. 8.

LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU LJETNA AVANTURA

KNEŽEV DVOR 9:30 DO 11:00

RADIONICA KOLAŽ & WINE

KNEŽEV DVOR U 19 SATI

PREDSTAVLJANJE GLAZBENOG PROJEKTA : MORE DVA DO TRI

KNEŽEV DVOR U 21.30

1. 9.

RADIONICA ZA DJECU: SVEMIRSKI ZVUKOPIS

KNEŽEV DVOR OD 9:30 DO 11:00 SATI

RADIONICA ZA DJECU: PRIČAM TI PRIČU UZ ŠUM MORA

KNEŽEV DVOR OD 18:00 DO 19:00 SATI

ZATVARANJE FESTIVALA: SOFT DELI KVARTET

KNEŽEV DVOR U 21:30 SATI

  • SVAKE SRIJEDE TIJEKOM SRPNJA I KOLOVOZA PROMENADNE ŠETNJE KUD-a DRUŽINA PAG
  • IZLOŽBE:

LUCIJA MARŽIĆ, IZLOŽBA BLISKA LICA,

8. – 14. 7.2024., CRKVA SV. JURJA OD 18:00 DO 22:00 h

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

DANIJEL PALČIĆ PHOTOGRAPHY

12. 8 – 19. 8.2024., CRKVA SV. JURJA OD 20:00 DO 22:00 h

ORGANIZATOR GRADSKA KNJIŽNICA PAG

RUJAN – MISEC PAŠKE SOLI

  • SVAKI ČETVRTAK I PETAK U MAGAZINU SOLI

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO NA DOPUNE I IZMJENE PROGRAMA

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PAGA I GRAD PAG

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu