Connect with us

Sport

7. SRPNJA: Privlaka RUN-SWIM – 6. kolo zadarske Open Water lige

Objavljeno

-

Ove nedjelje, 7. srpnja 2024.  u Privlaci će se održati 6. kolo zadarske Open Water lige. 

U 10 sati startaju najjače discipline u plivanju 1.5 km i 500 metara, a zatim i trkački dio u dužini 4. Km i 2. Km( Aquatlon) 

U 11 sati su na rasporedu za djecu plivanje 300 m i Aquatlon za početnike . 

Očekuje se veliki broj prijavljenih jer upravo Privlaka je prošle godine oborila rekord sa 123 prijavljena natjecatelja/ice. 

Sve prijave moguće na :

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Na Euru je ostalo 8 reprezentacija. Evo tko je favorit za naslov prema kladionicama

Objavljeno

-

Osmina finala Europskog prvenstva je završena, a četvrtfinalni susreti igrat će se u petak i subotu, u terminima od 18 i 21 sat. Parove čine: Španjolska – Njemačka, Portugal – Francuska, Nizozemska – Turska i Engleska – Švicarska. Prema kladionicama, prvi favorit za osvajanje titule je Engleska s kvotom 4.50.

Podsjetimo, unatoč iznimno talentiranim igračima, Engleska nije impresionirala u dosadašnjem dijelu turnira te je izbornik Gareth Southgate doživio brojne negativne kritike. Na putu do najboljih osam pobijedila je Srbiju (1:0), remizirala s Danskom (1:1) i Slovenijom (0:0) te nakon produžetaka, s time da se spasila od ispadanja u završnici regularnog dijela, izbacila Slovačku (2:1).

Španjolska je druga prema kladionicama s kvotom 5.00, s time da se brojni stručnjaci slažu kako je dosad igrala najbolji nogomet na Euru. U grupnoj fazi pobijedila je Hrvatsku (3:0), Italiju (1:0) i Albaniju (1:0), a u osmini finala nadigrala Gruziju (4:1).

Poredak za osvajanje europske titule prema kladionicama:

  1. Engleska – 4.50
  2. Španjolska – 5.00
  3. Francuska – 5.50
  4. Njemačka – 5.50
  5. Nizozemska – 8.00
  6. Portugal – 10.00
  7. Švicarska – 15.00
  8. Turska 35.00
 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: Osam medalja sa Regionalnog PH – 6 titula regionalnih prvaka u kategorijama seniora, junior i ml. juniora

Objavljeno

-

By

29.06.2024. na 50m bazenu Poljud u Splitu održan je 3. i 4 . Regionalnog prvenstva Hrvatske za Regiju 1 (Dalmacije) za kategorije od ml. kadeta do seniora. U konkurenciji natjecatelja iz 12 klubova naše regije pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof.  boje PK Jadere branilo je 18 članova: Dora Babić, Matej Brkić, Gabriel Bušić, Luka Čulina, Andrija Kačanić, Gašpar Krstić, Klara Maruna, Niko Milin, Noa  Miočić, Mate Molnar,  Adrian Pavić, Marcel  Prenđa, Erika Sommer Bem, Ante  Šimičević, Marin Šimičević,  Jelena Šimunac, Jakov Vučenović, Vito Vukoša.

Ml. junior Mate Molnar (08) je doplivaodo 4 zlatne medalje i titule regionalnog prvaka. Do zletne medalje je stigao u disciplini 400m slobodno (4:27.94), dok je u disciplini 800m slobodno s vremeno 9:29.45 osvojio zlato u kategorijama ml.juniora, juniora i seniora.

Junior Andrija Kačanić (08) je također doplivao do 4 medalje. Do zlatnih medalja i titule regionalnog prvaka u juniorskoj i seniorskoj kategoriji doplivao je u disciplini 50m leđno (28.92), dok je u disciplini 100m leđno (1:03.77) doplivao do srebrne medalje u juniorskoj te brončane u seniorskoj kategoriji

Za posebnu pohvalu je i kadet Adrian Pavić (2011) koji je isplivao 4 norme za PH, dok su  Noa Miočič i Vito Vukoša isplivali po jednu normu.  U ženskoj konkurenciji istaknula se Erika Sommer Bem koja je tek ulazno godiste kategorije ml.kadeta te po novom pravilniku HPS-a      zbog toga nema pravo nastupa na kadetskom PH iako je isplivala 4 norme.

 
Nastavi čitati

Sport

U Zadru završeno 3. izdanje Sportskog kampa za djecu i mlade s oštećenjem sluha

Objavljeno

-

By

Foto: Tomislav Čizmadija

U Zadru je završeno treće izdanje Sportskog kampa jednakih prilika powered by Kraš u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih. Više od 150 sudionika, među kojima su djeca s oštećenjem sluha, njihova braća i sestre, roditelji, treneri, prevoditelji, profesori, studenti i volonteri kroz četiri dana održavanja sudjelovalo je u brojnim sportskim programima.

Uz stručno vodstvo trenera Hrvatskog sportskog saveza gluhih te Zagrebačkog, Osječkog, Varaždinskog i Splitskog sportskog saveza gluhih, kao i volontera Kineziološkog fakulteta u Osijeku i volonterki Škole za medicinske sestre Vinogradska, polaznici su imali priliku okušati se u deset različitih sportova: nogometu, rukometu, košarci, plivanju, badmintonu, sportskoj gimnastici, atletici, judu, odbojci i padelu. Program je potpuno besplatan za sve sudionike, a osim treninga obuhvaćao je i „Radionice za razvoj djeteta u sportu” u organizaciji profesorice Marine Milković i studenata volontera Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu te “Interaktivne radionice” koje je održala pedagoginja Ana Mihaljević. Za sudionike koji koriste isključivo hrvatski znakovni jezik, osigurani su komunikacijski posrednici kako bi im se omogućila potpuna participacija u svim sadržajima kampa.

Predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih, Oliver Lušić, istaknuo je važnost ovog programa za integraciju djece s oštećenjem sluha u sport:

“Sportski kamp jednakih prilika predstavlja ključnu inicijativu za integraciju djece s oštećenjem sluha u sportske aktivnosti. Ovaj kamp nije samo prilika za djecu da sudjeluju u raznim sportovima, već im omogućuje da se osjećaju uključeno, prihvaćeno i ravnopravno. Kroz sport, djeca razvijaju samopouzdanje, stječu nove vještine i grade prijateljstva koja traju cijeli život. Posebno bih želio zahvaliti Ministarstvu turizma i sporta na njihovoj kontinuiranoj podršci. Njihova pomoć i vjerovanje u našu misiju čine moguće održavanje ovakvih programa koji mijenjaju živote naše djece. Također, veliko hvala našim partnerima – generalnom sponzoru Krašu, kao i donatorima Decathlonu i Kali čija velikodušna podrška omogućuje da ovaj kamp svake godine bude sve bolji i bogatiji sadržajem. Hvala svima koji su sudjelovali i doprinijeli uspjehu ovog kampa i zajedničkom stvaranju svijeta u kojem, kroz sport, svako dijete ima jednake prilike za rast i razvoj.”

Zadnji dan kampa održan je u legendarnoj dvorani Krešimira Ćosića gdje su odradili posljednji trening, a po završetku predsjednik HSSG-a, Oliver Lušić i Nataša Muždalo, voditeljica službe za razvoj sporta u Ministarstvu turizma i sporta svim su polaznicima podijelili medalje, diplome i Kraševe poklon vrećice.

Program uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha pokrenut od strane Hrvatskog sportskog saveza gluhih uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta ulazi u četvrtu godinu i u njega je uključeno preko 150 djece s oštećenjem sluha od 4 do 18 godina. Program se trenutno provodi na području Zagreba i Splita, a cilj Hrvatskog sportskog saveza gluhih je proširiti u potpunosti program na cijelu Hrvatsku.  Organiziraju se sportski programi plivanja, gimnastike, atletike, nogometa, rukometa i mnogih drugih, a pokrenuta je i univerzalna sportska škola za one najmlađe, djecu s oštećenjem sluha od 4 do 7 godina.  Osim što se redovito održavaju u Zagrebu i Splitu, Sportski dani se od ove godine organiziraju i diljem Hrvatske s ciljem usmjeravanja i uključivanja gluhe djece i mladeži u sport, pružajući im tako mogućnost kvalitetnije socijalizacije, edukacije, mentalnog i fizičkog razvoja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu