Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Danas do 13 sati bez vode dio Kožina!

Objavljeno

-

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 05.07.2024. godine  (petak) u vremenu od 9:00 h pa do 13:00 h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u mjestu Kožino u predjelu Kožino – Primorje.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Sv. Bartula  kod kućnog broja 34.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Stigao je novi toplinski val. Najgore će biti od srijede…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas barem djelomice sunčano i vruće. Poslijepodne su uz jači razvoj oblaka u unutrašnjosti lokalno mogući pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu od sredine dana sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C.

U utorak pretežno sunčano i vruće, no ne i posve stabilno. Poslijepodne se uz umjeren i jak razvoj oblaka lokalno očekuju pljuskovi s grmljavinom, posebice u unutrašnjosti Dalmacije i u Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita mjestimice i jaka, sredinom dana će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu od 22 do 27, a najviša dnevna većinom između 31 i 36 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano i vruće. Uglavnom u unutrašnjosti uz lokalno jači razvoj oblaka mogući su pljuskovi s grmljavinom, osobito u utorak i srijedu. Vjetar većinom slab. Na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni, do srijede i bura. Noći tople, na Jadranu i vrlo tople.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

64. Glazbene večeri u Sv. Donatu: Ovo je program od 11. do 13. srpnja…

Objavljeno

-

By

GLI INCOGNITI
ČETVRTAK, 11. 07. | 21:00 | CRKVA SV. DONATA | ULAZNICE
Ciklus Suvremenost rane glazbe
Amandine Beyer, umjetničko vodstvo i violina
Alba Roca, violina
Baldomero Barciela, viola da gamba
Francesco Romano, teorba i barokna gitara
Anna Fontana, čembalo

Renomirani ansambl Gli Incogniti osnovala je 2006. godine grupa prijatelja okupljena oko violinistice Amandine Beyer. Ime je dobio po „Accademia degli Incogniti“, umjetničkom i akademskom krugu koji je bio među najaktivnijim i najslobodarskijim u Veneciji 17. stoljeća. Duh ove Akademije doista je ono što danas pokreće ansambl Incogniti: afinitet prema nepoznatom u svim njegovim oblicima, potreba za eksperimentiranjem sa zvukom, istraživanje novog repertoara, ponovno otkrivanje “klasike” i manje poznatih remek-djela.

Ovim programom predstavljaju projekt koji afirmira ostavštinu talijanskog violinskog virtuoza Nicole Matteisa. Taj je napuljski glazbenik svojim muziciranjem i jedinstvenom pojavom u Londonu afirmirao talijanski stil te utjecao i na samoga Purcella.

Gli Incogniti

VEDRAN JANJANIN
SUBOTA, 13. 07. | 21:00 | CRKVA SV. KRŠEVANA | ULAZNICE
Vedran Janjanin, klavir

Vedran Janjanin studirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Konzervatoriju za glazbu i umjetnost u Beču i Glazbenoj akademiji Ferenc Liszt u Budimpešti, prije nego što je upisao postdiplomski program na londonskoj Kraljevskoj glazbenoj akademiji. Ovaj nagrađivani glazbenik održao je recitale u Italiji, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Mađarskoj i Njemačkoj, kao i Ujedinjenom Kraljevstvu.  

Pobjednik je Tribine Darko Lukić, a početkom 2024. nastupio je u londonskoj dvorani Wigmore Hall. Posebno su zapaženi njegovi recitali posvećeni glazbi Aleksandra Skrjabina te zanimljive suradnje s Tamburaškim orkestrom HRT-a i pjevačicom Darijom Auguštan. Na programu koncerta su djela Skrjabina, Chopina, Bacha, Rahmanjinova i Lane Janjanin, koju je zadarska publika imala prilike upoznati u jazz-ciklusu Koncertne sezone.

Vedran Janjanin


CODA I/TONI STAREŠINIĆ & ANDREJ JAKUŠ
SUBOTA, 13. 07. | 23:00 | POLIVALENTNA DVORANA – PROVIDUROVA PALAČA | ULAZNICE
Toni Starešinić, klavijature
Andrej Jakuš, truba
 
Ovogodišnji iskorak Glazbenih večeri donosi novost u smislu ispreplitanja raznih vidova umjetnosti i stilske širine, zrcaleći današnji zadarski, hrvatski ali i europski kulturni trenutak, pa će tako nekoliko koncerata imati svoju kasnovečernju Codu i svojevrsni odzvuk istog, a drugačijeg instrumenta. Nakon koncertnog klavira zazvučat će Hammond, Moog i sintesajzer, nakon klasičnih gitara distorzirani Telecaster, a romska tradicionalna pjesma povezat će Španjolsku i Balkan.  

Dugogodišnji prijatelji i glazbeni suradnici klavijaturist Toni Starešinić i trubač Andrej Jakuš izvest će program “Morska suita”. Toni i Andrej svoju su glazbenu suradnju započeli u bendovima Mangroove i Chui početkom prošlog desetljeća. Chuijev prvi album, objavljen 2012. godine, donio je i skladbu Sea suite koja je ispričala priču o nastanku života pod valovima nemirnog mora i njegovom dolasku na otok. Sedam godina kasnije Toni i Andrej ponovno surađuju na soundtracku albuma Nesreća, koji je Toni skladao za istoimenu dokumentarnu seriju. Povodom epizode koja se bavi brodolomom u Dubrovniku nastala je skladba Morska suita br. 2, a na koncertu zadarskoj Providurovoj palači premijerno će biti izveden i treći stavak, koji će Morsku suitu zaokružiti u glazbenu trilogiju.

Toni Starešinić i Andrej Jakuš

Ulaznice se kupuju putem stranice kuzd.mojekarte.hr, zatim na info-pultu Providurove palače od utorka do subote od 11 do 13 i od 19 do 21 sat te ispred koncertnog prostora uoči svakog koncerta sat vremena prije početka programa. Ponedjeljkom i nedjeljom ulaznice se prodaju samo na mjestu održavanja koncerta. Popust u visini od 50% po ulaznici ostvaruju umirovljenici, studenti, učenici, osobe s invaliditetom i djeca mlađa od 12 godina. Preuzimanje ulaznica s popustom moguće je ostvariti samo u fizičkoj prodaji na info pultu Providurove palače. Ulaznice je moguće kupiti i na benzinskim postajama Petrol i Crodux (ulaznice kupljene na benzinskim postajama printane su na standardnim POS printerima za ispis računa).

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Sunčano i vruće. Temperatura raste iznad 35°C…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom i vruće. Ne posve stabilno pa može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer, moguće i izraženiji. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni i južni, na moru i jugo. Najviša temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C.

U ponedjeljak pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne je u unutrašnjosti moguć pljusak. Vjetar većinom slab, na sjeveru će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni. Najniža temperatura većinom između 16 i 21, na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano i vruće. Uz lokalni razvoj oblaka postoji mogućnost za izolirani pljusak s grmljavinom na sjevernom Jadranu i uglavnom u unutrašnjosti. Vjetar na kopnu većinom slab, u ponedjeljak do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadnjak, ujutro ponegdje i umjerena bura. Temperatura zraka u porastu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu