Connect with us

Sport

Fantastična Donna Vekić preokretom odjurila u polufinale Wimbledona

Objavljeno

-

Hrvatska tenisačica Donna Vekić pobijedila je u četvrtfinalu Wimbledona Novozelanđanku Lulu Sun s 2:1 u setovima. Vekić, 37. igračica svijeta, izgubila je prvi set 5:7, no pobijedila u drugom 6:4, a u trećem apsolutno izdominirala te s dva breaka pomela Sun rezultatom 6:1.

Inače, tenisačica s Novog Zelanda senzacija je ovogodišnjeg Wimbledona. Trenutno je 123. igračica na WTA ljestvici, ušla je na turnir kao kvalifikantica i ostvarila uspjeh karijere. Donna Vekić ostvarila je najveći uspjeh u karijeri i povijesni uspjeh za hrvatski ženski tenis. Prije nje se u polufinale Wimbledona plasirala jedino Mirjana Lučić 1999. godine.

Propuštene tri break-lopte u prvom setu
Vekić je imala više prilika za oduzimanje servisa suparnici i u prvom setu, prvenstveno u četvrtom gemu koji je trajao gotovo 15 minuta. U tom je gemu Vekić imala tri break-lopte, na prvu je Sun pogodila odličan servis, na drugu je Novozelanđanka dva puta pogađala lopticu rubom reketa, ali je ona odsjedala u terenu da bi na kraju pogriješila Vekić.

Na treću je odskok loptice s neravnog dijela terena prevario našu igračicu. Nakon što je odličnim forhendom spasila prvu break-loptu suparnice kod rezultata 3:3, Vekić je pri vodstvu 5:4 stigla na dva poena od seta povevši s 0:30 na servis Sun. Nažalost, i ostala je na tome da bi u sljedećoj igri napravila previše pogrešaka i izgubila servis, samim time i set.

Sjajan treći set za Hrvaticu
U drugom setu obje su igračice čvrsto držale svoj početni udarac sve do 4:3 za Vekić, a onda je naša igračica iskoristila pad u igri Sun za break i prednost 5:3. Iako je u prva četiri servis-gema u drugom setu izgubila samo jedan poen, Vekić je prilikom servisa za set napravila čak pet dvostrukih servis pogrešaka.

To ju je koštalo gubitka gema iako je čak i s tako lošim serviranjem izborila jednu set-loptu. Ono što joj nije uspjelo kad je servirala, jest kada je reternirala. S tri uzastopna poena na servis Sun nakon 30:15, Vekić je napravila novi break te dobila drugi set sa 6:4.

Treći set izgledao je kao da je hrvatska tenisačica igrala protiv neke juniorke. Sjajnim servisom i s dva breaka pomela je Sun, koja je uspjela osvojiti jedan počasni gem za ispadanje u četvrtfinalu, što je 23-godišnjoj Novozelanđanki najveći uspjeh karijere. Donna Vekić će u polufinalu igrati s pobjednicom meča Jasmine Paolini i Emme Navarro.

Vekić je tako postala treća hrvatska tenisačica koja je stigla do polufinala na nekom Grand slam turniru, nakon Ive Majoli u Roland Garrosu 1997., kojega je Zagrepčanka i osvojila, te Mirjane Lučić, koja je igrala polufinala Wimbledona 1999. i Australian Opena 2017.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

1. STRELIČARSKE IGRE / Zadarski streličari sjajni na humanitarnom turniru u Sisku. Donosimo rezultate…

Objavljeno

-

By

Protekli vikend, zadarski  streličari nastupili su na 1. Streličarskim igrama koje su se održale pored nasipa rijeke Save u Sisku u organizaciji Streličarskog kluba „Sisak”.

Turnir je bio osmišljen po varijanti World Archery 3D pravila s 16 meta na nepoznatim udaljenostima.

Osim toga turnir je bio humanitarnog karaktera s donacijama za pomoć obnove klupskih prostorija Streličarskog kluba „Sisak” koje su stradale u prošlogodišnjoj poplavi.

Na turniru je prisustvovalo oko 70 natjecatelja iz klubova diljem Hrvatske.

Streličarski klub Zadar pokazao je dobar odaziv s 8 streličara koji su se natjecali u raznim kategorijama i stilovima.

Rezultati su slijedeći:

Josip Šare, složeni luk seniori/seniorke 4. mjesto

Laura Tošić, goli luk kadeti/kadetkinje 1.mjesto

Nora Juković, goli luk kadeti/kadetkinje 2. mjesto

David Šokota,  goli luk kadeti/kadetkinje 3. mjesto

Dario Baričević , tradicionalni luk seniori/seniorke 7. mjesto

Vid Šunić složeni luk kadeti/kadetkinje  1. mjesto

Roko Lazanja, tradicionalni luk kadeti/kadetkinje 2. mjesto

Albina Hrnčević,  goli luk, van konkurencije

Nakon turnira svi streličari dobili su zahvalnice i odličja.

 
Nastavi čitati

Sport

BIOGRAD / U nedjelju tradicionalna maratonska utrka u organizaciji PK Dupin

Objavljeno

-

By

U Biogradu na Moru dana 4. kolovoza tradicionalna maratonska utrka u organizaciji Plivačkog kluba Dupin iz Biograda.

Pozivaju se plivači i rekreativci da se pridruže ovom lijepom sportskom eventu.

Kraća dionica je 13. memorijala utrka Dino Eškinja koja se pliva u dužini od 1000 m a duža utrka je 19. plivački maraton Biograd 2024. u dužini 3500 m. Velika maratonska utrka se boduje i za 7. Dalmatinski kupa daljinskog plivanja.

Prijave su moguće do 8 sati na dan održavanja natjecanja.

Propozicije natjecanja kao i online prijave moguće pronaći na stranicama Stotinka.hr.

Početak utrka je u nedjelju 4.8.2024. u 9:00, odnosno u 10:00 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Donna Vekić pobijedila 2. na svijetu i prošla u četvrtfinale Olimpijskih igara

Objavljeno

-

Donna Vekić je u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Parizu. Hrvatska tenisačica je svladala drugu igračicu svijeta Coco Gauff 7:6, 6:2. Gauff je imala break u prvom setu, vodila je 2:5, ali onda je Vekić obranila set-loptu na 3:5 te oduzela Amerikanki servis za 4:5. U tie-breaku je Osječanka bila bolja s 9:7.Amerikanka je i u drugom setu prva uzela servis Vekić, no Donna se ekspresno vratila u meč. Nakon kontroverznog poena Vekić je uzela još jedan break i povela je 4:2. Gauff je protestirala, plakala je, ali gem je pripao Vekić. Gauff je u idućem gemu imala 0:40, ali Donna je spasila sve tri break lopte i povela je 5:2. Gauff se tada raspala i Donna je došla do novog breaka i pobjede.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu