Connect with us

Grad

U prometnoj nesreći na raskrižju u Zadru jedna osoba teže ozlijeđena

Objavljeno

-

Jučer poslijepodne u Zadru se dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna ženska osoba.

Prema rezultatima provedenog očevida, do nesreće je došlo oko 14.40 sati na semaforiziranom raskrižju ulica; 4. gardijske brigade, Nikole Šopa i Kneza Novaka Krbavskog, kada se 34-godišnji državljanin R Srbije upravljajući teretnim vozilom srpskih registracijskih oznaka iz smjera ulice 4. gardijske brigade nije zaustavio na semaforu već je nastavio kretanje na znak crvenog svjetla.
Pri tome je ulaskom u raskrižje vozilom udario u osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 36-godišnja vozačica krećući se na raskrižju na zeleno svjetlo svog smjera kretanja iz ulice Kneza Novaka Krbavskog.

U nesreći je vozačica zadobila tjelesne ozljede te je prevezena u OB Zadar, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

Nad vozačem je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća i ovom prilikom pozivamo vozače na odgovorno ponašanje u prometu i apsolutno poštivanje svih prometnih propisa i pravila.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

Mladen Grdović i “Sveta zemlja Dalmatina” – oda ljepoti i duhu Dalmacije

Objavljeno

-

By

Mladen Grdović, jedan od najomiljenijih dalmatinskih pjevača, ponovo je obradovao svoje brojne obožavatelje novom pjesmom “Sveta zemlja Dalmatina”. Ova pjesma posvećena je njegovom rodnom kraju, Dalmaciji, i predstavlja pravu odu dalmatinskom duhu i načinu života. Pozitivni komentari ne prestaju pristizati, što je dokaz da je pjesma već pronašla svoje mjesto u srcima publike.

“Sveta zemlja Dalmatina” nosi prepoznatljiv zvuk Mladena Grdovića, a Mladen će je prvi put uživo otpjevati na 27. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku. Bit će ovo njegov veliki povratak na jednu od najljepših festivlaskih pozornica i to nakon punih deset godina. Glazbu nove pjesme potpisuju jedan od najvećih šibenskih skladatelja Dušan Šarac i Ante Viljac koji je ujedno i autor stihova. Za aranžman pjesme pobrinuo se stalni Mladenov suradnik Toni Eterović.

Spot za pjesmu produciran je pod okriljem NEGO KAKO, a režiju, kameru, montažu i color grading potpisuje talentirani Max Hozić. Spot je sniman na nekoliko prekrasnih lokacija u Dalmaciji, uključujući Amadria Park Šibenik, Split, Zadar, Korčulu i Šibenik. U spotu je Grdović prikazan uz more, okružen prirodnim ljepotama rodnog kraja. Kroz scene kamene kuće i mora, svaka scena odiše ljepotom i jednostavnošću.Mladen Grdović je legenda hrvatske glazbene scene, poznat po brojnim hitovima koji su odjeknuli kod mnogih ljubitelja dalmatinske glazbe. Njegov najnoviji album “Za šaku ljubavi” je više od jedanput bio na prvom mjestu top liste najprodavanijih albuma. Neke od njegovih najpoznatijih hitova s albuma uključuju pjesme “Vilo moja sva u bilom”, “Ne plači za njom majko”, “Dalmatinca mater rodi”, “Nije meni lako” i “Dica Dalmacije”. Upravo je i neke od njih Mladen otpjevao na velikom koncertu u dvorani “Krešimir Ćosić” u rodnom Zadru, gdje je proslavio 45 godina svoje uspješne karijere.

“Sveta zemlja Dalmatina” je još jedan hit u bogatom repertoaru Mladena Grdovića i još jedan primjer kako se ljubav prema rodnom kraju uspješno može pretočiti u glazbenu umjetnost.

Spot možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=-EAfRQiyA6Q

 
Nastavi čitati

Grad

Novi koncept u ovom dijelu Europe: adidas otvorio novouređenu trgovinu u centru Supernova Zadar

Objavljeno

-

By

Zadrani su na svečanom otvorenju nove trgovine imali jedinstvenu priliku zaploviti adidas jedrilicom te u sjajnoj atmosferi i uz predivne prizore zadarskog arhipelaga uživati u posebnom doživljaju
Zadar, 29. srpnja 2024. – U subotu je omiljeni sportski i lifestyle brend adidas svečano otvorio novouređenu trgovinu u trgovačkom centru Supernova Zadar. Novi adidas store, smješten na istoj lokaciji, sada je dvostruko veći – proteže se na 323 m² i prvi put u Hrvatskoj predstavlja novi koncept “Home of Sport”. Ovaj moderan prostor obuhvaća inovativan dizajn koji pruža jedinstveno iskustvo kupovine svim ljubiteljima sporta i mode.
Koncept “Home of Sport” osmišljen je kako bi se svi koji posjete adidas trgovinu osjećali kao doma, jer dom nije samo mjesto, već i način razmišljanja i osjećaj – mjesto gdje se osjećamo ugodno, sigurno i prihvaćeno. U novoj trgovini bit će izložene dvije adidas linije – Performance, koja će zasigurno oduševit sve sportaše i profesionalce i rekreativce, dok će adidas Originals privući sve one koji vole trendi modne komade za svakodnevne prigode.
Za dobru atmosferu na subotnjem otvorenju pobrinuo se DJ Shpela, a svi kupci na poklon su dobili adidas torbu ukrašenu motivom morskih valova. Na otvorenju je bila i naša najpoznatija košarkašica, Šibenčanka Antonija Mišura Sandrić, dok je Joshua Čirjak, dizajner, tiktoker i youtuber isplovio na jedinstvenoj adidas jedrilici. S obzirom na to da su i sami veliki ljubitelji sporta i mode, vjeruju da će ovaj koncept pružiti vrhunsko iskustvo kupovine i postati omiljeno odredište svih zaljubljenika u sport i modu. Oni su se oduševili i iskustvom na jedrilici i novouređenom trgovinom.
adidas jedrilica bila je usidrena uz zadarsku rivu, a najsretniji sudionici adidasovog nagradnog natječaja imali su priliku osvojiti adidasov goodie bag, uživati u iskustvu jedrenja i otisnuti se do zadarskog arhipelaga, najgušćeg otočnog područja na Jadranu. Zainteresirani su se mogli uključiti u natječaj putem društvenih mreža Joshue Čirjaka i Antonije Mišure Sandrić, kao i preko odabranih lokalnih web portala.
adidas je globalni sportski brend koji oblikuje budućnost sporta koristeći se inovacijama. S dva osnovna segmenta brenda – adidas Sport Performance i adidas Originals – brend se posvećuje jednako sportskom i modnom pozicioniranju, pružajući najbolje od sporta i mode u više od 160 zemalja diljem svijeta. Uz kontinuirano širenje i unaprjeđenje svojih trgovina, adidas ostaje predan pružanju vrhunskog iskustva svojim kupcima.
Posjetite novu adidas trgovinu u trgovačkom centru Supernova Zadar i doživite jedinstveno iskustvo kupovine u prostoru posebno osmišljenom za sve ljubitelje sporta i mode

 
Nastavi čitati

Grad

Benkovac: 52-godišnjaku izmjerena 1,93 promila alkohola

Objavljeno

-

By

Tijekom nadzora prometa, policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su sinoć u 21.40 sati u Benkovcu zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 52-godišnjak.
Alkotestiranjem vozača utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,93 g/kg.

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su noćas oko 00.20 sati u Zadru u Ulici Braće Miroslava i Janka Perice zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje.

Zbog počinjenih prekršaja u prometu, 52-godišnjak je prekršajno sankcioniran, dok će 55-godišnjak danas biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu