Connect with us

Sport

IVANIĆ-GRAD / Roko Doljanin najbolji junior na “53. Memorijalu Stjepan Grgac”

Objavljeno

-

Biciklistički klub Posedarje imao je dva predstavnika na jučer održanoj cestovnoj biciklističkoj utrci za Kup Hrvatske u Ivanić-Gradu.

Roko Doljanin (Junior) slavio je sa uvjerljivom prednošću (+8:41) ispred Luke Škare iz BK Zadar, te Lovre Petrlića iz BK CRO MTB Team (+9:25). Roko je stazu dugu 99,0 km savladao za 02:26:59, a utrka se vozila na relaciji Ivanić-Grad – Križ – Popovača – Kutina – Popovača – Križ – Ivanić-Grad.

Jadran Peran (Veteran C) vozio je nešto kraću utrku duljine 64,6 km, a za istu mu je bilo potrebno 01:35:23. Iako je kilometar prije cilja bio u vodećoj poziciji na kraju utrku završava na 6. mjestu sa zaostatkom od 1:25.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SJAJNE VIJESTI S HVARA: Donatovci drugi u državi u ekipnoj konkurenciji

Objavljeno

-

By

Na Hvaru u Starom Gradu završena je sezona ACI CRO CUP RACE. KDP Donat ekipno su viceprvaci u muškoj i ženskoj konkurenciji.

“Nakon naporne sezone i 10 utrka možemo biti prezadovoljni drugim mjestom jer objektivno smo imali puno izostanaka naših najboljih plivača i plivačica od bolesti i ostalih razloga. Veliki je plus sto većinu bodova su skupili naši najmlađi plivači od 2007-2011. godišta i to je naša budućnost.

Najviše su pridonijeli bodovima za klub Zrna Sijakovic, Tonka Plavčić, Maša Arnež, Mara Šarić, Pavao Margetić, Mate Molnar, Karlo Ivanović, Mihael Kolarek i Luka Štumberger. 

Naša plivačica Zrna Šijaković je fantastično završila sezonu na drugom mjestu u ukupnom poretku apsolutno. 

Moramo priznati da je KDPSR Poreč ove godine bio za stepenicu iznad nas, ali u ženskoj konkurenciji samo izgubili zlato samo za mrvicu. Sad čekamo Ražanac European Aquatics 21.09.2024. i Državno u bazenu na 3.km početkom mjeseca studenoga”, izvijestio je predsjednik kluba, Dražen Adžić. 

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTOGALERIJA) Završena najljepša hrvatska utrka – Zrmanja Triple Challenge 4.0

Objavljeno

-

By

Fotografije: MINTS

Najljepšom hrvatskom utrkom Zrmanja triple challenge 4.0. započele su aktivnosti ovogodišnjeg desetog po redu Europskog tjedna sporta u organizaciji Ministarstva turizma i sporta. Unatoč najavama hladnog i kišnog vremena, Maslenicu je u subotu obasjalo sunce te je temperatura od 20-ak stupnjeva bila idealna za sportske aktivnosti u kojima je sudjelovalo više od 130 natjecatelja u 5 kategorija.

Na jedinstvenoj lokaciji općina Jasenice u multidisciplinarnoj utrci u kao i prijašnjih godina natjecateljima je najzanimljivija bila utrka kajaka, MAESTRAL, u kojoj je sudjelovalo čak 29 ekipa po dva člana. U muškoj kategoriji pobjedu je odnijela ekipa DSR Feel the Power s vremenom 1:09:16 dok je u mix kategoriji najbrža bila ekipa Brzi i žestoka, koja je i ukupno zauzela drugo mjesto. Najbrža ženska ekipa, Susjedice, stazu od Rončević livade do rive u Maslenici preveslala je za 1:18:26.

U tjelesno najzahtjevnijoj utrci BURA, malom triatlonu, dužine 24km, bura je prikladno nazivu kategorije, pri prolasku kanjonom Zrmanje, pokušala omesti natjecatelje, no ni veslanje uzvodno s puno otpora nije natjecatelje spriječilo da u cilj uđu nasmijani i zadovoljni. Pobjeda u muškoj kategoriji pripala je Đumba fight timu s vremenom 2:31:38, dok su najbrže u ženskoj kategoriji bile djevojke iz ekipe Prohujale s burom. Jeremije 2.0 odnijeli su pobjedu u mješovitoj kategoriji.

U trail kategoriji JUGO, Ante Špaleta pokazao je dominaciju te je utrku završio s prednošću od gotovo 12 minuta nad drugoplasiranim, s vremenom 1:08:55. Najbrža žena ove trail utrke u dužini 15 km bila  je Nives Šarić.

Najugodnije iznenađenje ove utrke bila je malena Korina Lalić, koja je kao najmlađa natjecateljica u kategoriji TRAMONTANA, doplivala do pobjede u ženskoj kategoriji, odmah iza pobjednika u muškoj kategoriji Milana Grgića.

Obiteljska pustolovina bila je baš prava pustolovina za roditelje s djecom koji su u dužini od 5km skupljali bodove i rješavali postavljene zadatke poput zgibova, rješavanje kvizova vezanih uz ekologiju ili slaganja puzzli. Najbrža i najsnalažljivija obitelj bila je obitelj Nesa G.

Uz već spomenute utrke Udruga „Eko- Zadar” održala je eko radionicu na temu lokalnog podmorja, a strelci streličarskog kluba Zadar sudionike su upoznali s tehnikama gađanja i općenito streličarstvom kao sportom.

Jubilarno deseto izdanje Europskog tjedna sporta održava se od 23. do 30. rujna, a sudjelovat će više od 40 zemalja i regija, uključujući Hrvatsku. Inicijativa je ovo Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima koja se u Republici Hrvatskoj, kao i u ostalim državama članicama EU i šire, organizira od 2015. godine. Održava se u 40 zemalja i regija Europe u čijim je aktivnostima prošle godine sudjelovalo više od 11 milijuna sudionika na više od 37,000 događanja. 

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku nogomet i vaterpolo. Za građanstvo bazen uglavnom zatvoren…

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

SUBOTA, 14. rujna 2024.
NOGOMET:
Mlađi pioniri: NK Zara 2 – NK Vrčevo, 09:00h;
Papaline: NK Zadarnova 2 – NK Novalja 10:30h; NK Zadarnova 3 – NK Gospić 91, 11:30h
Tići: HNK Zadar – NK Zadarnova 12:30h

NEDJELJA, 15. rujna 2024.
NOGOMET:
Mlađi pioniri: NK Zara – NK Zadarnova 08:00h;
Kadeti: HNK Zadar – HNK Šibenik 09:30h;
Juniori: HNK Zadar – HNK Šibenik 11:30h;
Kadeti: NK Arbanas – NK Sloga (M) 13:30h
Juniori: NK Arbanas – NK Sloga (M) 15:30h
Seniorke: ŽNK Donat – ŽNK Pregrada 17:30h

VATERPOLO:
U subotu i nedjelju, 14. i 15. rujna 2024., u zatvorenom bazenskom plivalištu održat će se dokvalifikacije za završnicu Kupa Hrvatske za mlađe juniore. Sudjeluju klubovi: Primorje Rijeka, Solaris Šibenik i POŠK 1937 Split. Susreti su na rasporedu u subotu u 18 sati, te u nedjelju u 11 i 17 sati.

Napominjemo kako veliki bazen u tim terminima neće biti dostupan građanima za korištenje.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu