Connect with us

Sport

PETAK I SUBOTA / Na Višnjiku 19. Memorijalni turnir Tomislav Knežević

Objavljeno

-

FOTO: Nenad Opačić

U petak, 30. kolovoza i u subotu 31. kolovoza u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku održava se Memorijalni turnir u čast preminulog igrača KK Zadar, Tomislava Kneževića. Kao i prethodnih godina, turnir će poslužiti kao pripremni za seniorske momčadi, a sudjelovat će četiri ekipe iz najvišeg ranga hrvatske košarke, FavBet Premijer lige.

Na turniru će nastupiti GKK Šibenka, KK Zabok, KK Kvarner 2010 i domaćin KK Zadar. Nakon smrti profesora Zorana Veselinovića, koji je bio glavni organizator, u dogovoru s obitelji pokojnog Tomislava, odlučeno je da se turnir nastavi. Organizaciju su preuzeli dosadašnji suorganizatori i partneri – Košarkaški savez Zadarske županije i Košarkaški klub Zadar.

Kako bi se očuvalo sjećanje na profesora Veselinovića, koji je sve ove godine bio ključni koordinator turnira, od ove godine nagrada za MVP igrača turnira nosit će njegovo ime. Na ovaj će način uspomena na profesora Veselinovića, koji je dao cijelog sebe ovom turniru, nastaviti živjeti, poručili su organizatori.

Raspored turnira:
Petak, 30. kolovoza 2024.
– 18:00 | GKK Šibenka – KK Zabok (polufinale)
– 20:00 | Svečano otvaranje turnira
– 20:30 | KK Zadar – KK Kvarner 2010 (polufinale)

Subota, 31. kolovoza 2024.
– 18:00 | Utakmica za treće mjesto
– 20:15 | Finale
– 22:00 | Proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira

 

Sport

SJAJNE VIJESTI S HVARA: Donatovci drugi u državi u ekipnoj konkurenciji

Objavljeno

-

By

Na Hvaru u Starom Gradu završena je sezona ACI CRO CUP RACE. KDP Donat ekipno su viceprvaci u muškoj i ženskoj konkurenciji.

“Nakon naporne sezone i 10 utrka možemo biti prezadovoljni drugim mjestom jer objektivno smo imali puno izostanaka naših najboljih plivača i plivačica od bolesti i ostalih razloga. Veliki je plus sto većinu bodova su skupili naši najmlađi plivači od 2007-2011. godišta i to je naša budućnost.

Najviše su pridonijeli bodovima za klub Zrna Sijakovic, Tonka Plavčić, Maša Arnež, Mara Šarić, Pavao Margetić, Mate Molnar, Karlo Ivanović, Mihael Kolarek i Luka Štumberger. 

Naša plivačica Zrna Šijaković je fantastično završila sezonu na drugom mjestu u ukupnom poretku apsolutno. 

Moramo priznati da je KDPSR Poreč ove godine bio za stepenicu iznad nas, ali u ženskoj konkurenciji samo izgubili zlato samo za mrvicu. Sad čekamo Ražanac European Aquatics 21.09.2024. i Državno u bazenu na 3.km početkom mjeseca studenoga”, izvijestio je predsjednik kluba, Dražen Adžić. 

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTOGALERIJA) Završena najljepša hrvatska utrka – Zrmanja Triple Challenge 4.0

Objavljeno

-

By

Fotografije: MINTS

Najljepšom hrvatskom utrkom Zrmanja triple challenge 4.0. započele su aktivnosti ovogodišnjeg desetog po redu Europskog tjedna sporta u organizaciji Ministarstva turizma i sporta. Unatoč najavama hladnog i kišnog vremena, Maslenicu je u subotu obasjalo sunce te je temperatura od 20-ak stupnjeva bila idealna za sportske aktivnosti u kojima je sudjelovalo više od 130 natjecatelja u 5 kategorija.

Na jedinstvenoj lokaciji općina Jasenice u multidisciplinarnoj utrci u kao i prijašnjih godina natjecateljima je najzanimljivija bila utrka kajaka, MAESTRAL, u kojoj je sudjelovalo čak 29 ekipa po dva člana. U muškoj kategoriji pobjedu je odnijela ekipa DSR Feel the Power s vremenom 1:09:16 dok je u mix kategoriji najbrža bila ekipa Brzi i žestoka, koja je i ukupno zauzela drugo mjesto. Najbrža ženska ekipa, Susjedice, stazu od Rončević livade do rive u Maslenici preveslala je za 1:18:26.

U tjelesno najzahtjevnijoj utrci BURA, malom triatlonu, dužine 24km, bura je prikladno nazivu kategorije, pri prolasku kanjonom Zrmanje, pokušala omesti natjecatelje, no ni veslanje uzvodno s puno otpora nije natjecatelje spriječilo da u cilj uđu nasmijani i zadovoljni. Pobjeda u muškoj kategoriji pripala je Đumba fight timu s vremenom 2:31:38, dok su najbrže u ženskoj kategoriji bile djevojke iz ekipe Prohujale s burom. Jeremije 2.0 odnijeli su pobjedu u mješovitoj kategoriji.

U trail kategoriji JUGO, Ante Špaleta pokazao je dominaciju te je utrku završio s prednošću od gotovo 12 minuta nad drugoplasiranim, s vremenom 1:08:55. Najbrža žena ove trail utrke u dužini 15 km bila  je Nives Šarić.

Najugodnije iznenađenje ove utrke bila je malena Korina Lalić, koja je kao najmlađa natjecateljica u kategoriji TRAMONTANA, doplivala do pobjede u ženskoj kategoriji, odmah iza pobjednika u muškoj kategoriji Milana Grgića.

Obiteljska pustolovina bila je baš prava pustolovina za roditelje s djecom koji su u dužini od 5km skupljali bodove i rješavali postavljene zadatke poput zgibova, rješavanje kvizova vezanih uz ekologiju ili slaganja puzzli. Najbrža i najsnalažljivija obitelj bila je obitelj Nesa G.

Uz već spomenute utrke Udruga „Eko- Zadar” održala je eko radionicu na temu lokalnog podmorja, a strelci streličarskog kluba Zadar sudionike su upoznali s tehnikama gađanja i općenito streličarstvom kao sportom.

Jubilarno deseto izdanje Europskog tjedna sporta održava se od 23. do 30. rujna, a sudjelovat će više od 40 zemalja i regija, uključujući Hrvatsku. Inicijativa je ovo Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima koja se u Republici Hrvatskoj, kao i u ostalim državama članicama EU i šire, organizira od 2015. godine. Održava se u 40 zemalja i regija Europe u čijim je aktivnostima prošle godine sudjelovalo više od 11 milijuna sudionika na više od 37,000 događanja. 

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku nogomet i vaterpolo. Za građanstvo bazen uglavnom zatvoren…

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

SUBOTA, 14. rujna 2024.
NOGOMET:
Mlađi pioniri: NK Zara 2 – NK Vrčevo, 09:00h;
Papaline: NK Zadarnova 2 – NK Novalja 10:30h; NK Zadarnova 3 – NK Gospić 91, 11:30h
Tići: HNK Zadar – NK Zadarnova 12:30h

NEDJELJA, 15. rujna 2024.
NOGOMET:
Mlađi pioniri: NK Zara – NK Zadarnova 08:00h;
Kadeti: HNK Zadar – HNK Šibenik 09:30h;
Juniori: HNK Zadar – HNK Šibenik 11:30h;
Kadeti: NK Arbanas – NK Sloga (M) 13:30h
Juniori: NK Arbanas – NK Sloga (M) 15:30h
Seniorke: ŽNK Donat – ŽNK Pregrada 17:30h

VATERPOLO:
U subotu i nedjelju, 14. i 15. rujna 2024., u zatvorenom bazenskom plivalištu održat će se dokvalifikacije za završnicu Kupa Hrvatske za mlađe juniore. Sudjeluju klubovi: Primorje Rijeka, Solaris Šibenik i POŠK 1937 Split. Susreti su na rasporedu u subotu u 18 sati, te u nedjelju u 11 i 17 sati.

Napominjemo kako veliki bazen u tim terminima neće biti dostupan građanima za korištenje.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu