Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ANALIZA “NJUŠKALA” / Donosimo cijene najma stanova u studentskim gradovima. Ovo su cjenovno najprihvatljiviji kvartovi u Zadru…

Objavljeno

-

S novom akademskom godinom, osim studentskih izazova pojavljuju se i izazovi pronalaska idealnog smještaja za one koji odlaze studirati izvan svojeg mjesta stanovanja. Pronalazak prve nekretnine za iznajmljivanje koju ćeš zvati svojim domom donosi veliko uzbuđenje, ali i brojne utrošene sate na pronalazak idealnog omjera cijene, veličine i položaja. Na dinamičnom tržištu nekretnina Njuškalo donosi analizu gdje je trenutno najisplativije tražiti stan za najam s obzirom na cijenu i količinu ponude u Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku, Varaždinu i Rijeci.

Zagreb

Ponuda stanova za iznajmljivanje u Zagrebu je vrlo široka, a najniža tražena cijena je 280 eura dok je najviša 6.138, a veličina stanova kreće se od 15 m2 do 350 kvadrata. Analizirali smo kretanje traženih cijena najma po zagrebačkim kvartovima za stanove do 55 kvadrata.

U Cvjetnom naselju za takve stanove tražena cijena je u prosjeku 500 eura, a na Borongaju nešto više od 560 eura. U Dubravi se za stanove ove kvadrature traži u prosjeku od 570 do 660 € i to za stanove u Klaki 572 €, u Donjoj Dubravi 583 € dok za Gornju Dubravu cijena raste na 660 eura. Za najam stana ove veličine u Prečkom treba izdvojiti u prosjeku 605 eura, dok se na Jarunu prosječno traži 609 eura. Na Knežiji je u ponudi 20 stanova do 55 kvadrata, a prosječna tražena cijena za njih je 650 eura. Ponuda na Trešnjevci je veća i može se birati između više od 60 stanova ove veličine, a u prosjeku najmodavci za njih traže do 677 eura. Najam stana do 55 m2 na Maksimiru u prosjeku je oglašen po cijeni od 680 eura, a u ponudi je trenutno gotovo 30 ovakvih stanova.

Split

Za Split je raspon traženih cijena mjesečnog najma od 200 do 5.000 eura. Veličina stanova u ponudi kreće se od 14 do 360 metara kvadratnih. Kao i za Zagreb analizirali smo kretanje traženih cijena najma po kvartovima za stanove do 55 kvadrata.

Na Pujankama je tražena cijena za najam stanova do 55 m2 najmanja te se za takav stan treba u prosjeku izdvojiti oko 528 eura. U četvrti Dobri trenutno je 10 aktivnih oglasa za ovaj tip stana, a prosječna tražena cijena mjesečnog najma je 578 eura, dok će te na Firulama u prosjeku morati izdvojiti 580 eura mjesečno. Najviše stanova ovog tipa oglašeno je za Žnjan gdje je prosječna tražena cijena 643 eura i za Radunicu gdje je tražena cijena u prosjeku je 607 eura. Za stan u Splitu 3 prosječna cijena mjesečnog najma je  658 eura za stanove do 55 metara kvadratnih. Stanovi ovog tipa u Lučacu i Manuši iznajmljuju se u prosjeku za nešto više od 620 eura mjesečno. Specifičnost oglasa za iznajmljivanje stanova u Splitu je što je na dosta njih posebno naglašen vremenski period u kojem su dostupni za mjesečni najam.

Zadar

U Zadru se cijene kreću od 200 do 2.500 eura. U ponudi su stanovi od 15 do 170 metara kvadratnih.

Studenti u Zadru morat će najmanje izdvojiti za iznajmljivanje stana do 55 kvadrata na Arbanasima gdje je prosječna tražena cijena mjesečnog najma 425 eura.

Za Borik je u ponudi trenutno 7 oglasa za stanove do 55 m2, a za njih se u prosjeku traži 455 eura mjesečno.

Na Poluotoku za ovakav stan treba prosječno izdvojiti 504 eura, dok se za Stanove cijena penje i ondje treba izdvajati u prosjeku 600 eura svakog mjeseca.

Najveća ponuda stanova ovog tipa je na Višnjiku, ali su ondje i najveće prosječno tražene cijene koje iznose oko 656 eura mjesečno.

Osijek

U Osijeku cijene mjesečnog najma kreću se od 100 do 2000 eura. Veličina stanova za najam kreće se od 22 do 250 metara kvadratnih. Za stanove do 55 m2 na Sjenjaku ćete u prosjeku svakog mjeseca izdvajati 367 eura, dok je cijena takvih stanova na Jugu II 370 eura mjesečno. Najveća ponuda stanova ovih veličina je za Gornji grad/Centar, a u ponudi ih je trenutno 31 s prosječnom traženom cijenom od 407 eura za mjesečni najam. U Donjem gradu za stan do 55 kvadratnih metara u prosjeku ćete izdvajati 393 eura mjesečno.

Varaždin

Cijene za mjesečni najam stana u Varaždinu kreću se od 175 eura do 1400 eura, a veličina stanova od 15 do 104 metra kvadratna. Za stan do 55 m2 u Varaždinu u prosjeku mjesečno treba izdvojiti 415 eura i to na lokacijama Banfica, Brezje, Bronx, Centar i Jalkovečka. Stanovi veći od 55 kvadrata u Varaždinu se iznajmljuju za prosječno 583 eura mjesečno.

Rijeka

Za Rijeku se cijene kreću od 130 do 4.000 eura za mjesečni najam. Stanovi koji su u ponudi su veličine od 12 do 297 metara kvadratnih od čega je 680 oglašenih stanova onih veličine do 55 kvartarnih metara. Studenti koji iznajmljuju stanove najbolje će proći na Banderovu gdje se mjesečna cijena stanova do 55 m2 u prosjeku kreće oko 390 eura. Nešto skuplje je na Drenovi gdje se ovakvi stanovi oglašavaju za prosječnih 511 eura mjesečno. U Centru je ponuda najveća sa trenutno aktivnih više od 190 oglasa stanova do 55 kvadrata, a u prosjeku je tražena cijena mjesečnog najma 597 eura. Za stan ovog tipa na Sušaku je mjesečno potrebno u prosjeku izdvajati 618 eura, dok je ta cijena za Trsta 687 eura mjesečno.

Na Njuškalu je dostupno više od 9.000 oglasa za najam stana što omogućuje da svatko pronađe nešto po svojoj mjeri. Pretragu je vrlo lako prilagoditi svojim željama, mogućnostima i potrebama i tako pregledavati samo oglase koji odgovaraju onome što tražite.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIJATELJSKI NAROD / Zadarska županija pokrenula regionalnu suradnju sa Zakarpatskom oblasti iz Ukrajine

Objavljeno

-

By

U sklopu razvoja međunarodne suradnje Zadarske županije pokrenuta je regionalna suradnja s Zakarpatskom oblasti iz Ukrajine. U Domu županije goste iz Ukrajine primili su župan Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković, predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić u pratnji županijskih pročelnika Katarine Miletić, Josipa Vidova, Marka Kolege i Željka Letinića.

U izaslanstvu ukrajinske Zakarpatske regionalne državne i vojne uprave bile su pročelnica pravne službe Ruslana Naturkach, pročelnica Odjela za turizam i odmarališta Marianna Hotra te Hanna Fazykoš, predsjednica Prizivnog suda Zakarpatske regije.

Tom su prigodom Zadarska županija i Zakarpatska oblast potpisale Memorandum o razumijevanju za uspostavu suradnje na trgovinsko-ekonomskom, znanstveno–tehničkom i kulturnom području.

Župan Longin je gostima iz Ukrajine predstavio razvojne potencijale Zadarske županije te istaknuo snažan razvoj naše županije koji prati niz investicija, prvenstveno u razvoju prometne i komunalne infrastrukture, kao i značajan rast gospodarstva. Dodao je kako je Zadarska županija dvije godine zaredom organizirala boravak djece iz obitelji ukrajinskih branitelja na svom području, kao znak snažne potpore ukrajinskom narodu za vrijeme agresije koju proživljavaju u svojoj domovini.

Gosti su istaknuli da izrazito cijene potporu prijateljskog hrvatskog naroda te su predstavili svoju, najzapadniju regiju Ukrajine, područje koje graniči s četiri europske države – Poljskom, Mađarskom, Slovačkom i Rumunjskom. Riječ je o regiji snažne gospodarske i turističke orijentacije koja trenutno nije zahvaćena ratnim razaranjima već služi kao utočište brojnim izbjeglicama i prometna komunikacija s državama Europske unije. Poručili su kako rade za pobjedu i na pobjedi, ali i za bolju budućnost poslije rata.

Tijekom sastanka raspravljalo se o nizu tema od zajedničkog interesa te poticanju razvijanja suradnje na raznim područjima gospodarstva, energetike, obrazovanja, kao i o mogućnostima rehabilitacije ukrajinskih branitelja u Hrvatskoj. Na temu rehabilitacije ratom pogođenih ukrajinskih obitelji i branitelja izaslanstvo Zakarpatske oblasti posjetilo je kompleks Psihijatrijske bolnice Ugljan gdje je ravnatelj Mladen Mavar predstavio planirane projekte proširenja bolničkih kapaciteta te energetske obnove postojećih zgrada bolničkog  kompleksa.  

Ukrajinsko izaslanstvo je tijekom boravka u Zadarskoj županiji održalo i radni sastanak s predstavnicima Županijskog suda u Zadru – predsjednikom Odjela za kazneno pravo Hrvojem Viskovićem i sutkinjom Dijanom Grancarić. Kroz razgovor su razmijenili iskustva i primjere sudske prakse s ciljem poticanja međusobne razmjene znanja i jačanja suradnje. 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI! U utorak bez vode dio Plovanije i Dikla, u srijedu Relje!

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 17.09.2024. godine  ( utorak), u vremenu od 08:00 pa do 13:00 biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u gradu Zadru u ulicama :Ulica Admirala Jakova Šubića od Cezana, Ulica Pere Čingrije, ulica Vukšićki prilaz, Ulica Viktora Vide, Privlačka ulica, Ulica Luke Botića, te Poličnička ulica.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 17.09.2024. godine  ( utorak), u vremenu od 08:00 pa do 15:00 biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru u ulicama : Ulica Vukovica, Ulica Josipa Pupačića, Ulica Jukića,Ulica Markežića, Put Brajde, te Krešimirova obala od kućnog broja 70 pa do kućnog broja 130.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Ivana Pavla II  kod kućnog broja 1.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Admirala Jakova Šubića od Cezana  kod kućnog broja 15.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 18.09.2024. godine  (srijeda) u vremenu od 09:00 h pa do 15:00 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru u ulicama : ulica Polačišće, Ulica Zrinsko-Frankopanska, Glagoljaška ulica, Ulica Petra Svačića, te Ulica kneza Višeslava.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Zrinsko-Frankopanskoj ulici kod kućnog broja 11.  

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Do kraja rujna zaprimaju se nominacije za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji

Objavljeno

-

By

Zadarska županija i ove godine nagrađuje najbolje iznajmljivače u turizmu. Naime, do kraja rujna zaprimaju se prijave za priznanja u dvije glavne kategorije smještaja – kuće za odmor i seosko domaćinstvo, a po tri najbolja objekta u svakoj kategoriji uz plaketu dobit će i financijske nagrade.

„Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu imamo priliku izdvojiti i nagraditi sve one koji teže kvaliteti i kreativnosti, posebice ako znamo da je riječ o segmentu smještajne ponude koja čini važan dio ukupne županijske turističke ponude“, istaknuo je pročelnik UO za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš dodavši da je privatni smještaj najbrojniji u ukupnoj strukturi naših smještajnih kapaciteta i upravo je iz tog razloga važno ulagati u kvalitetu i kontinuirano razvijati ponudu kako bismo dodatno pozicionirali Zadarsku županiju, a među našim gostima i dalje podizali razinu zadovoljstva pruženom uslugom.

„Kroz privatni i obiteljski smještaj naši gosti imaju priliku doživjeti izravan kontakt s lokalnim stanovništvom i upoznati autohtonost i tradiciju mjesta u kojem borave, a upravo je to danas traženo i cijenjeno iskustvo koje traži sve veći broj svjetskih ljubitelja putovanja. Smještaj kod domaćina dio je našeg nasljeđa, a ljubaznost i gostoljubivost su neke od najvećih prednosti našeg turizma. Dojam o domaćinu često se pretvara u dojam o Zadarskoj županiji. Značaj ove akcije nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju i biti u korak s trendovima u turizmu“, naglasio je Sjauš.

Fokus ovog Programa je na domaćinskom pristupu gostima, dugoročnim i kvalitetnim odnosima, redovitim gostima, kreativnosti i kontinuiranom unaprjeđenju ponude.

Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije, ali i:

  • prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije,
  • dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi,
  • utjecanje na podizanje standarda usluge i dodatno osnaživanje turističke ponude Zadarske županije u segmentu obiteljskog turizma te
  • službeno nagrađivanje najboljih primjera dobre prakse na godišnjoj svečanosti koja će ujedno biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu.

Nagrade će se dodijeliti za dvije glavne kategorije smještaja:

  • kuće za odmor (najmanje 3*) i
  • seosko domaćinstvo.

Prilikom utvrđivanja finalista ocjenjivat će se i samoodrživost objekta, energetska održivost kao i ona što se odnosi na potrošnju vode, njezino recikliranje i vraćanje u sustav za neke druge potrebe kao, odvajanje otpada, korištenje alternativnih izvora energije, zapravo sve ono što vodi prema samoodrživosti objekta.

Uz dvije glavne nagrade dodijelit će se i jedna nagrada za samoodrživost objekta, tj. ekološku usmjerenost objekta i njegovog vlasnika. Bilo da je riječ o materijalima od kojih je objekt izgrađen, modalitetu grijanja i hlađenja, uređenosti, tako i u odnosu prema okolini. Ocjenjivat će se sav uložen trud kojemu je cilj očuvanje okoliša u kojima se nalaze.

Javni poziv je otvoren do 30. rujna 2024. godine.

Pobjednici osvajaju:

  • nagrada: 3.000,00 eura i zlatnu plaketu,
  • nagrada: 2.000,00 eura i srebrnu plaketu,
  • nagrada: 1.000,00 eura i brončanu plaketu.
  • Nagrada za samoodrživost objekta: 3.000,00 eura i plaketa.

Tri odabrana finalista iz svake kategorije predstavit će se u medijima, na web stranici Zadarske županije i TZ Zadarske županije kao primjer dobre prakse u turizmu. Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada tijekom 2024. godine.

Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s mrežne stranice Zadarske županije: www.zadarska-zupanija.hr pod poveznicom Natječaji/Potpore i priznanja/Aktivni natječaji ili se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i turizam.

Odgovore na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti i na tel. 023/350-430 ili 023/350-439.

Ovim putem pozivamo sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma da se pridruže ovom projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu