Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Oblačno i kišovito. Pripremite se na obilne oborine i grmljavinsko nevrijeme!

Objavljeno

-

foto: Saša Čuka

Danas na zapadu pretežno oblačno, povremeno kiša, ponegdje i pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji. U Slavoniji i Dalmaciji djelomice sunčano, od sredine dana porast naoblake s kišom i grmljavinom, najkasnije na istoku. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni, popodne sjeveroistočni, na udare ponegdje jak. Na Jadranu umjereno i jako jugo, prolazno jugozapadnjak, navečer na sjeveru bura. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20, na Jadranu i u Slavoniji između 22 i 28 °C.

U petak pretežno oblačno, kišovito i vjetrovito. Mjestimice će biti obilne oborine, a u Dalmaciji lokalno može biti nevremena. Puhat će umjeren do jak sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu bura, ponegdje na udare i olujna, a još prijepodne na krajnjem jugu jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 8 do 12, duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije od 14 do 19 °C. Najviša dnevna između 11 i 15, na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji od 17 do 22 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Petak će biti oblačan i kišovit. Lokalno obilna oborina, a uglavnom je u Dalmaciji moguće grmljavinsko nevrijeme. Za vikend na moru promjenljiva naoblaka i mjestimice može pasti malo kiše, dok će se u unutrašnjosti nastaviti oblačno i kišovito vrijeme. U kopnenim krajevima puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na moru će jaka, na udare i olujna bura u subotu okrenuti na sjeverac i malo oslabiti. Bit će hladnije.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: U srijedu bez vode i dio Privlake, u četvrtak Murvice Donje

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 19.09.2024. godine  (četvrtak) u vremenu od 08:30 h pa do 13:30 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u mjestu Murvica Donja u Vukovarskoj ulici.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Vukovarskoj ulici kod kućnog broja 2.  

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 18.09.2024. godine  (srijeda), u vremenu od 08:00 pa do 17:00 biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u mjestu Privlaka u ulicama : Put Stanine, Buvića ulica, Put Škrapavca, te Ulica Alojzije Stepinca.  

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Alojzije Stepinca  kod kućnog broja 86.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Održana manifestacija Olive Island Vibes u Kukljici

Objavljeno

-

By

U Kukljici je od četvrtka do subote uspješno održana manifestacija Olive Island Vibes, posvećena maslini, otočnom načinu života, kulturi i gastronomiji. Događanje je privuklo brojne posjetitelje, nudeći bogat program kroz tri dana.

Prvi dan manifestacije obilježila je radionica prirodne kozmetike koju je vodila Adela Mandel, vlasnica istoimenog OPG-a, te stručno predavanje o maslinarstvu koje je održao dr.sc. Šime Marcelić.

Drugi dan donio je radionicu tradicionalnog pletenja maslinovih grančica pod vodstvom Zorane Tomasov Majpruz, a večer je bila posvećena gastronomiji uz zvuke Olivera Dragojevića. Za goste je kuhao Jakov Meštrović uz svog kolegu Matu Bevandu, pripremivši tri tradicionalna otočka jela na moderan način. Atmosferu je dodatno upotpunila vinarija Trs DJ i saksofonist Ante Valčić.

Treći dan održana je radionica slikanja za djecu, koju je vodila akademska slikarica Paula Mandel, te prvi Olive Island Pub Quiz u caffe baru Reful.

Kroz sva tri dana trajao je sajam otočnih proizvoda, na kojem su sudjelovali OPG Grdaš, Vesna Petrak, OPG Adela Mandel, OPG Lanđin, OPG Smoljan i OPG Rozalinda Banić.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji prvog izdanja Olive Island Vibes, kao i svim posjetiteljima koji su nas podržali. Posebno zahvaljujemo našim sponzorima: ribarski obrt Mari-More i ribarski obrt Đani iz Kukljice, obrt Atore iz Banja, te ugostiteljima Konoba Udica, Restoran pizzeria Ciao Ciao, Restoran Stari Mlin i Pizzeria Spaghetteria Terazza iz Kukljice.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ONLINE PRIJAVE SU OTVORENE: U nedjelju se održava 36. Virska biciklijada

Objavljeno

-

By

Tradicionalna biciklijada od Branimirove obale u Zadru do Trga svetog Jure na otoku Viru u nedjelju 22. rujna doživjet će svoje 36. izdanje. Početak jesenske virske biciklijade koja okuplja sve ljubitelje biciklizma – profesionalce i rekreativce – startat će na Branimirovoj obali u Zadru u 10 sati, a dolazak u Vir očekuje se oko podne. Kao i uvijek, po dolasku na otok za sve sudionike biciklijade organizirat će se okrjepa i osvježenje, a potom i bogata tombola s većim brojem nagradnih kompleta biciklističke opreme i glavnom nagradom – vrijednim Mountain Bikeom. Po dolasku na otok bicikliste će na virskoj rivi zabavljati sjajni zadarski pjevač Duje Stanišić & Band. Prijaviti se možete online na web stranici Vir turizma na linku:

https://virturizam.hr/hr/novosti/objave/168-biciklijada-zadar-vir

Prijaviti se također možete neposredno prije početka biciklijade od 9 sati na Branimirovoj obali u Zadru te pored ureda Turističke zajednice u Viru od 8.30 sati otkud će se biciklisti organizirano prevoziti do Zadra. Organizirat će se i povratak u Zadar uz besplatni prijevoz vozilima virskih komunalnih poduzeća Čisti otok i Vir održavanje te automobilima taksi kompanije Taxi Vir. Tradicionalnu virsku biciklističku manifestaciju od prvog izdanja organiziraju Općina Vir, destinacijska menadžment kompanija Vir turizam i virska Turistička zajednica uz pomoć Biciklističkog kluba Zadar, zadarske Prometne policije, Službe Hitne pomoći, virske kompanije Taxi Vir te komunalnih poduzeća Vir zaštita, Vir održavanje i Čisti otok.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu