Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Radovi dobro napreduju – do kraja godine bit će gotova nova zgrada Medicinske škole

Objavljeno

-

Radovi na novoj zgradi Medicinske škole u punom su jeku. Nova Medicinska škola na mjestu nekadašnjeg đačkog doma na Relji trebala bi biti dovršena do kraja godine – poručeno je prilikom obilaska radova u kojem su sudjelovali župan Božidar Longin sa suradnicima, ravnateljica Medicinske škole Ante Kuzmanića Anita Basioli i ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković.

„Izgradnja nove zgrade Medicinske škole koja se provodi kroz projekt regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva ostvaruje se planiranom dinamikom i očekujemo dovršetak radova do kraja godine. Znamo da smo imali određenih problema u početku gradnje jer je nalaz statičara pokazao da ipak neće moći biti ostvarena rekonstrukcija, već je bilo nužno srušiti staru zgradu, no sada su se radovi itekako zahuktali, a što je i vidljivo ovdje na samom gradilištu. Čestitke ravnateljici škole i cijelom timu koji svakodnevno prate provedbu ovog, strateški važnog projekta za našu županiju“, poručio je tom prigodom župan Longin dodavši da će se izgradnjom nove Medicinske škole nastaviti objedinjavanje zdravstvenih usluga u kompleksu Opće bolnice Zadar i Poliklinike, a nastavit će se izgradnjom nove zgrade Doma zdravlja u zgradi nekadašnjeg dispanzera preko puta OB Zadar te heliodroma.

„Ovo je još jedan dokaz naše posvećenosti stvaranju kvalitetnih uvjeta za obrazovanje mladih. Velik je ovo zalogaj, no predstavlja odlično rješenje za smještaj ove naše škole koja je samim time što je postala regionalnim centrom kompetentnosti dokazala kvalitetu svoga rada koja će, uvjeren sam, u novim, znatno boljim, prostornim uvjetima nastaviti uzlaznom putanjom“, dodao je župan.

Ravnateljica Medicinske škole Anita Basioli veseli se dovršetku projekta i nada se da će vrlo skoro u novoj školskoj zgradi moći pozdraviti 400-tinjak svojih učenika i njihove roditelje.

„Osjećaj je zaista prekrasan! Ovo je već druga godina u kojoj gledamo kako ova naša škola raste i danas sam zaista sretna što vas ovdje možemo ugostiti. Nije bilo lako, ali sad se konačno nadzire kraj. Ovo je toliko veliki iskorak kojeg zapravo još nisu ni svjesni. Imat ćemo toliko moderno uređenih prostorija, od simulacijskog centra do centra za obrazovanje odraslih. Uz puno novih izazova, bit će prilika za dodatni iskorak u kvalitetnom školovanju medicinskog kadra, iako smo svjedoci kako je ono već sada na visokoj razini“, poručila je ravnateljica Basioli.

Projekt se u najvećoj mjeri financira iz europskih i nacionalnih sredstava, a ostatak je financiran kroz kreditno zaduženje Zadarske županije te iz vlastitih prihoda Županije.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

TJEDAN BORBE PROTIV TUBERKULOZE / Crveni križ uručio donaciju zadarskoj Pulmologiji

Objavljeno

-

By

Hrvatski Crveni križ svake godine od 14. do 21. rujna obilježava Tjedan borbe protiv tuberkuloze kao zajedničku akciju društava Crvenog križa a u suradnji sa zdravstvenim ustanovama, čime se želi podsjetiti na važnost sprečavanja, ranog otkrivanja i pravilnog liječenja tuberkuloze u našoj zemlji.

Tim povodom predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Zadar, već tradicionalno, posjetili su  odjel Pulmologije Opće bolnice Zadar, gdje su pacijentima i odjelu uručili higijenske potrepštine. Ovoga puta donacija se sastojala od pelena za inkontinenciju, higijenskih maramica te krema za dekubitus, koje će svakako, bar ne neko vrijeme, olakšati boravak u bolnici pacijentima Pulmologije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: U ponedjeljak otvorenje 11. European Marine Science Educators Association

Objavljeno

-

By

Otvorenje 11. European Marine Science Educators Association (EMSEA) održat će se u ponedjeljak, 23. rujna 2024. u 9:30 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2 (II kat – zgrada na Rivi).

EMSEA konferencija posvećena je oceanskoj pismenosti tj. znanju o moru („ocean literacy”). Hrvatska i Zadar odabrani su za domaćina ove značajne međunarodne konferencije koja će okupiti znanstvenike i stručnjake iz područja znanosti o moru i edukacije kako bi zajedničkom suradnjom, prezentacijama rezultata znanstvenih istraživanja i razmjenom iskustava doprinijeli daljnjem istraživanju mora, obrazovanju te podizanju svijesti javnosti u ulozi i važnosti mora za cjelokupnu prirodu, čovjeka i društvo te  na taj način svi zajedno doprinijeli očuvanju mora i njegovih resursa.

Za vrijeme konferencije koja će trajati od 23. do 26. rujna bit će održano nekoliko plenarnih predavanja te više od 90 usmenih i poster priopćenja. Također, u sklopu HORIZON Europe projekta BlueLightS – EnLIGHTening future Schools to deliver BLUE Sustainability in Europete, u srijedu 25. rujna u 14:00 sati bit će održana prva nacionalna panel rasprava  o stanju plavog obrazovanja u Hrvatskoj “Implementacija plavog obrazovanju u obrazovni sustav Republike Hrvatske – prilike i izazovi”.

Konferenciju u suradnji s EMSEA organizacijom i Društvom istraživača mora – 20000 milja organiziraju Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja te Odjel za pedagogiju Sveučilišta u Zadru.

Program je dostupan na sljedećoj poveznici:  

https://emsea.glueup.com/event/emsea-conference-2024-zadar-croatia-101630/#programme.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: Bibinje u ponedjeljak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Vodoinstalacija d.o.o. , dana 23.09.2024. godine  (ponedjeljak), u vremenu od 08:00 pa do 12:00 biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u mjestu Bibinje.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u Ulici Franka Lisice  kod kućnog broja 1, te u ulici Taline kod kućnog broja 4A.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu