Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Večernja scena za odrasle Kazališta lutaka Zadar uz predstavu Audijencija

Objavljeno

-

U sklopu Večernje scene za odrasle u srijedu, 30. listopada u 20 sati očekuje vas Havelov mali politički satirikon iz doba kulta ličnosti pod nazivom “AUDIJENCIJA” u produkciji Kazališta Virovitica.

O PREDSTAVI: Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor, krije u sebi puno više od puste razmjene, skoro pa, najobičnijih obiteljskih informacija, muških tajni…itd. Ta mala“ razgovorna partija šaha“ negdje ispod površine nudi zapravo tragikomičnu sudbinu mnogih tzv. malih ljudi, koji su pristali biti dio jednosmislećeg i u konačnici represivnog aparata i onih koji na to nisu pristali.

Sam tekst na zanimljiv i humoran način problematizira kako se osjećaju i što rade oni koji su pristali na to da netko drugi misli umjesto njih i da budu sluge-robovi tuđih ideja i misli pa u konačnici postaju zapravo žrtve takve odluke jer njihov život više i nije njihov. Pitanje svih pitanja u tim odnosima je da li je veće razočarenje onih koji su za lojalnost dobili premalo ili onih koji za neslaganje nisu ni očekivali ništa drugo osim kazne. Nadamo se da će Vam naša predstava biti snažan poticaj da razmislite da li će te se nekim idejama koje po Vašem mišljenju (ako ga smijete imati) nisu dobre suprotstaviti ili će te kao dobar „vojnik partije-stranke“ samo klimnuti glavom i nakon par godina klimanja dobiti gastritis!? Vjerujemo da ćete u nekim trenutcima osamljenosti u tišini svoje sobe ili u osamljenom kutu svoje omiljene gostionice u sebi pronaći i Sladeka i Vaneka…a onda sami odlučite kome od njih više nalikujete.

TEKST: Vaclav Havel

REŽIJA: Dražen Ferenčina

SCENOGRAF I KOSTIMOGRAF: Krešimir Tomac

OLIKOVATELJ SVJETLA: Damir Gvojić

IZBOR GLAZE: Mario Nađ

IGRAJU: Goran Koši, Draško Zidar

Ulaznice se kupuju na blagajni prije predstave ili online, a rezervacija je moguća putem maila (klz@klz.hr).

Cijena ulaznice je 6,50 eura, a za učenike, studente i umirovljenike 3,50 eura.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarska policija za vikend evidentirala 253 prometna prekršaja

Objavljeno

-

By

Policija je i proteklog vikenda na zadarskim prometnicama provodila pojačani nadzor prometa, a u akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, od 25. do 27. listopada 2024. godine, utvrdili su ukupno 356 prekršaja od kojih izdvajamo:

27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
47 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja
52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te
8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Evidentirano je i 7 prekršaja zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 7 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda.

Dogodilo se 10 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Trostruki dobitnici Grammya dolaze u HNK Zadar u sklopu turneje Hope

Objavljeno

-

By

✨SOWETO GOSPEL CHOIR✨
📅 16. studenog 2024.
📍 HNK Zadar, 20:00
🎫 Ulaznice su dostupne na eventim.hr
Publika će imati priliku uživati u moćnim izvedbama tradicionalnih južnoafričkih himni, neponovljivoj obradi pjesme “Amazing Grace”, čuvenom “Hallelujah” Leonarda Cohena i dirljivom “Freedom Songs Medley”.
Osim što je trostruki dobitnik Grammyja, ovaj iznimni zbor već desetljećima plijeni svjetsku pažnju nastupajući za Nelsona Mandelu, Oprah Winfrey, Billa Clintona i surađujući s legendama poput Arethe Franklin, Stevieja Wondera i Johna Legenda. Pored glazbenog djelovanja, zbor je poznat i po humanitarnom radu kroz svoju zakladu Nkosi’s Haven Vukani za pomoć djeci i majkama oboljelima od AIDS-a.
✨Dođite i osjetite snagu afričkog zvuka koji će vas ispuniti pozitivnom energijom! ❤️🌍💫
organizator: Music Time

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MATICA HRVATSKA/Predstavljanje knjige dr. sc. Tihomir Rajčić: “Beogradske tajne Prvog svjetskog rata” u Zadru

Objavljeno

-

By

Ogranak Matice hrvatske u Zadru predstavlja knjigu dr. sc. Tihomir Rajčić: “Beogradske tajne Prvog svjetskog rata”. Predstavljanje će biti popraćeno izlaganjem autora.

Predstavljanje, uz izlaganje, održat će se u utorak 29. listopada, s početkom u 18:30, u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru.

Knjigu povjesničara Tihomira Rajčića “Beogradske tajne I. svjetskog rata – istraga o suodgovornosti Kraljevine Srbije za Sarajevski atentat i I. svjetski rat”, koja iza kulisa otkriva naličje nastanka Jugoslavije, objavili su splitska Naklada Bošković i zagrebačka Alfa. Autor ističe kako knjiga donosi novi hrvatsko-europski pogled na Balkan neposredno prije stvaranja Jugoslavije koja je odredila hrvatsku povijest 20. stoljeća.

Knjiga, napominje autor, razotkriva iza kulisa službenoga Beograda naličje nastanka Jugoslavije koja se, u očima beogradskih političara, obavještajaca i revolucionarno-terorističkih aktivista, vrlo usko preplitala s velikom Srbijom.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu