Connect with us

Magazin

Istraživanja pokazala da generacija Z ima strah od odlaska na WC dok su na poslu

Objavljeno

-

Britanska online trgovina koja prodaje opremu za kupaonice anketirala je više od tisuću zaposlenika o njihovim navikama korištenja WC-a na radnom mjestu kako bi izračunala utjecaj pauze za WC na produktivnost u tvrtkama.

Prema istraživanju, jedan od 12 zaposlenika nikada nije obavio nuždu na poslu, dok čak 34 posto njih strahuje od korištenja WC-a. Od svih njih, oko 19 posto odbija ići na WC na poslu, a jedan od četiri pričekat će dok ne dođe kući.

11 posto mladih nikada ne ide na WC dok radi
Najviše ispitanika pripadalo je generaciji Z. Njih čak 11 posto otkrilo je da nikada nisu obavili nuždu na poslu, a 36 posto reklo je da strahuje da će u jednom trenutku to morati napraviti. Ispostavilo se da postoji prilična razlika između spolova jer gotovo polovica žena (48 posto) boji se obaviti nuždu na poslu, dok se samo 19 posto muškaraca osjeća isto.

Brinu ih mirisi i zvukovi
Dok su neki rekli da gledaju na odlazak na WC kao na pauzu od posla, drugi su podijelili razloge zbog kojih ne žele ići na WC dok su na poslu. Petina njih kaže da im nedostatak privatnosti predstavlja velik problem, dok 57 posto tvrdi da ih je sram zbog mirisa, a 47 posto se brine zbog zvukova.

Zabrinjavajuće je da su neki priznali da im je zadržavanje potrebe cijeli dan uzrokovalo određene zdravstvene probleme, uključujući bolove u trbuhu i nelagodu (64 posto), povećan stres (45 posto) i zatvor (39 posto).

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Magazin

U vodu kojom brišete pod uvijek dodajte i jedan neočekivani sastojak, cijela kuća zablistat će kao nikada

Objavljeno

-

By

Čisti i oprani podovi ne samo da su najbolji način da se riješite prašine i bakterija, već i da stvorite ugodnu i zdravu atmosferu u stanu. Ako vjerujete u to, ni energija kuće nije ništa manje važna, zato se prakticira drevni ritual čišćenja podova solju. Sol će učiniti da nestane prašina s poda, ali će i dati dobru auru prostorije, piše Krstarica.

Zašto biste trebali čistiti kuću solju?

Pranje podova s ​​dodatkom kuhinjske soli za čišćenje stana ili kuće od nakupljene negativne energije potrebno je kada:

Djeca često pate od prehlade;
Stalno vas muči nesanica ili vas uznemiruju snovi;
Sobne biljke slabo rastu ili venu;
Električni uređaji često kvare;
Nedavno je netko umro u stanu;
Novaca nikad dosta;
Stvari odjednom nestaju.
Prije početka rituala čišćenja podova solju, morate se riješiti smeća i svih nepotrebnih stvari koje zagušuju prostor.

Pravila za čišćenje kuće solju
U kantu ulijte 10 litara vode i 1 žlicu kuhinjske soli. Zatim otvorite prozore jer će to omogućiti razmjenu energije – loša energija izlazi, dobra ulazi.

Namočite krpu i dobro obrišite podove. Osim podova, možete obrisati i police, stolove, kvake i uređaje koje imate u kući.

Sol koju koristite za čišćenje kupujte upravo u tu svrhu i nikako je nemojte koristiti za soljenje hrane.

Obavite ovaj ritual barem jednom mjesečno.

 
Nastavi čitati

Magazin

Tri znaka koja očekuju drugu šansu kad pogriješe, ali je sami neće dati drugima

Objavljeno

-

Postoje horoskopski znakovi koji su pravi majstori u traženju oprosta kada pogriješe, no kada se situacija okrene i netko drugi napravi grešku, oni neće dati drugu šansu. Ovi znakovi uvjereni su da su njihove pogreške samo male ljudske slabosti koje zaslužuju razumijevanje, dok tuđe greške doživljavaju kao ozbiljan prijestup. Evo koji su to horoskopski znakovi.

Lav
Lavovi vole biti u centru pažnje i imaju veliku potrebu za odobravanjem, pa kad nešto pogriješe, odmah će požuriti s šarmantnim isprikama i očekivati da im se pruži druga prilika. Njihova karizma je toliko jaka da su mnogi spremni odmah zaboraviti sve nesporazume. No, kad netko drugi napravi grešku, Lavovi postaju pravi kraljevi ponosa; njihovo povjerenje treba zaslužiti i vrlo je teško ponovno ga dobiti. Oni će možda u svom srcu oprostiti, ali će povremeno podsjećati na izdaju i tražiti dokaz lojalnosti. Lav vjeruje da je njegovo povjerenje dragocjeno i ne dijeli ga olako, osim, naravno, kada očekuje da drugi njemu progledaju kroz prste.

Djevica
Djevice su poznate po svojoj preciznosti i visokom standardu, kako prema sebi, tako i prema drugima. Kad Djevica pogriješi, vrlo brzo će pokušati objasniti situaciju i istaknuti sve razloge zašto se to dogodilo te, naravno, očekivat će razumijevanje. No, kad se netko drugi nađe u sličnoj situaciji, Djevica postaje nepopustljiva i neće lako zaboraviti grešku. Ona jednostavno ima osjećaj da su pravila tu da se poštuju i da nema mjesta pogreškama. Ako je netko iznevjeri, teško će ga ponovno pustiti u svoj život. Za Djevicu, greške drugih su neoprostivi dokazi nepažnje, ali svoje greške vidi kao ljudske i vjeruje da zaslužuje drugu priliku.

Škorpion
Škorpioni su nevjerojatno strastveni i intenzivni pa, kada pogriješe, imaju cijeli spektar opravdanja i očekuju da će im voljeni ljudi pružiti priliku da se iskupe. Njihove isprike često dolaze uz dozu misterioznosti i uvjeravanja, a oni zaista vjeruju da zaslužuju još jednu šansu. No, kad se uloge zamijene, Škorpion postaje strašno nepovjerljiv i teško će nekome pružiti drugu priliku. Greške drugih doživljavaju kao znak izdaje i jako im je teško ponovno izgraditi povjerenje. Škorpioni su poznati po svojoj filozofiji “sve ili ništa”, pa kad ih netko povrijedi, spremni su zauvijek zatvoriti vrata. Ipak, kad su oni ti koji griješe, iskreno vjeruju da zaslužuju oprost i drugu priliku jer za Škorpiona je njihov oprost dragocjen, ali isto tako rijedak.

 
Nastavi čitati

Magazin

Kardiokirurg ne konzumira 4 vrste hrane i pića kako bi spriječio razvoj bolesti srca

Objavljeno

-

Zdravlje srca važno je za opće zdravlje jer su bolesti srca i dalje među vodećim uzrocima smrti širom svijeta. Iako čimbenici poput vježbanja i genetike igraju ulogu, prehrana ima značajan utjecaj na zdravlje srca, utječući na krvni tlak, kolesterol i razinu upala.

Osim onih koje mogu pridonijeti zdravlju srca, postoje i one namirnice koje čine potpuno suprotno, a najčešće sadrže visok udio zasićenih masti, dodanih šećera i natrija. Kardiokirurg dr. Jeremy London izdvojio je koje vrste hrane i pića gotovo nikad ne konzumira, s jednim ciljem – kako bi spriječio razvoj srčanih bolesti.

Brza hrana
Kao prvu vrstu hrane, dr. London je izdvojio brzu hranu, popularnu vrstu obroka koja je vrlo ukusna, ali i vrlo loša ako se pretjerano konzumira. Pretjerana konzumacija brze hrane može povećati rizik od srčanih bolesti zbog visokog sadržaja zasićenih masti, transmasti, natrija i dodanih šećera. Mnogi od tih obroka su prženi u puno ulja i prerađeni.

“Ime govori sve. Većina onoga što se nudi u lancima brze hrane zapravo nije prava hrana”, rekao je on, prenosi She Finds. Pod time što nije masna hrana, dr. London mislio je kako je hrana u restoranima brze hrane toliko prerađena, “umjetna” i svaki put identičnog okusa.

Mliječni proizvodi, ponajviše mlijeko
Ovo bi mnoge moglo iznenaditi, ali na popisu kardiokirurga nalaze se i mliječni proizvodi. Liječnik ne konzumira ovu vrstu proizvoda jer smatra da nema potrebe da u odrasloj dobi pijemo mlijeko.

“Mi smo jedini sisavci koji piju mlijeko izvan razdoblja dojenja, i to mlijeko druge vrste. Razmislite o tome”, dodao je dr. London. Kako prenosi She Finds, istraživanja o konzumaciji mliječnih proizvoda i bolestima srca su različita. Neka istraživanja sugeriraju da mliječni proizvodi, poput mlijeka, sadrže zasićene masti koje mogu povećati LDL, odnosno loš kolesterol. No, to može ovisiti o osobi i vrsti mliječnog proizvoda koji se konzumira. Fermentirani mliječni proizvodi, poput jogurta i kefira, hvaljeni su zbog svojih zdravstvenih prednosti, dok neki zdravstveni stručnjaci preporučuju konzumiranje proizvoda s niskim udjelom masti.

Gazirana pića
Naručivanje gaziranih pića uz hranu možda zvuči kao odlična ideja, ali time zapravo povećavate rizik od srčanih bolesti. Gazirana pića su poznata po visokom sadržaju dodanih šećera, posebno fruktoze i saharoze. Pretjerana konzumacija šećera može dovesti do pretilosti, koja je glavni čimbenik rizika za bolesti srca.

Sve to odnosi se i na dijetalna pića koja mnogi odabiru zbog manjka šećera i kalorija, ali liječnik je sve vrste gaziranih pića nazvao lošima te “tekućom smrti”, prenosi She Finds.

Alkohol
Na posljednjem mjestu nalazi se alkohol. Ova vrsta pića štetna je za gotovo svaki važan dio vašeg tijela. Prvo, ta su pića kalorična, što može dovesti do debljanja i pretilosti. Redovito konzumiranje velikih količina alkohola može povisiti krvni tlak, što je zabrinjavajuće jer je hipertenzija poznati čimbenik rizika za kardiovaskularne bolesti, uključujući srčani i moždani udar.

“Alkohol je apsolutno toksičan za svaku stanicu u našem tijelu. Čak i umjerena ili povremena upotreba zapravo je štetna”, ističe liječnik i zaključuje: “Ako se toliko trudimo optimizirati zdravlje srca, najmanje što možete učiniti jest prestati aktivno trovati svoje tijelo.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu