Connect with us

Zadar

IZ RAVNATELJSTVA CIVILNE ZAŠTITE Zbrojene posljedice jučerašnjeg nevremena – evo gdje je bilo najgore…

Objavljeno

-

Ravnateljstvo civilne zaštite RH izvijestilo je danas o posljedicama jučerašnjeg nevremena koje je zahvatilo cijelu zemlju.

Evo što stoji u izvješću:

“Jak i olujni vjetar zahvatio je 5. veljače područje Republike Hrvatske. Županijski centri 112 zaprimili su brojne dojave o srušenim stablima na prometnice, oštećivanju krovova i fasada te električnih i telekomunikacijskih vodova

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Tijekom 5. veljače Županijski centar 112 Zagreb primio je oko 600 dojava u vezi pada stabala na prometnice i druge javne površine, oštećivanju brojnih električnih i telekomunikacijskih vodova na širem području grada i županije. Došlo je do oštećenja krovova i fasada stambenih zgrada (padanje krhotina fasada i ostalih predmeta sa zgrada). Oko 13:00 sati zaprimljeno je više dojava građana o padu limenog krova s objekta u Maksimirskoj ulici u Zagrebu, prilikom čega je oštećeno desetak osobnih vozila koja su bila parkirana u blizini. Sve žurne službe su na terenu i otklanjaju posljedice neveremena.

Primorsko – goranska županija

Opatija – 5. veljače u 18:05 sati zaprimljena je dojava o padu stabla pokraj kioska u Opatiji, kod tržnice. Jedna je osoba ozlijeđena i medicinski zbrinuta u KBC-u Rijeka.

Splitsko – dalmatinska županija

Tijekom 5. veljače ŽC 112 Split primio je više dojava o polomljenim granama na prometnicama i električnim stupovima koji mogu pasti na prometnicu. U 13:27 sati primljena je dojava da je na ulazu u Makarsku jak vjetar prevrnuo osobno vozilo. U 14:02 sati primljena je dojava da je na D8 u Baškoj Vodi jak vjetar srušio bor na cestu prilikom čega je oštećen kombi stranih registarskih oznaka. Autocesta A1 je u večernjim satima bila zatvorena u oba smjera od čvora Biško do čvora Dugopolje, nakon što je vjetar prevrnuo dva kamiona (nije bilo ozlijeđenih osoba). O svim dojavama obaviještene su nadležne službe. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Dubrovačko – neretvanska županija

Tijekom 5. veljače ŽC 112 Dubrovnik primio je više dojava o padu stabala i polomljenim granama na prometnicama (zbog stabla koje je u 17:30 palo na mostu u Metkoviću most je bio zatvoren do 19:55 sati). Također je srušeno i više telefonskih i stupova električne mreže te kućica za prodaju voća i povrća.

Koprivničko – križevačka županija

Tijekom 5. veljače ŽC 112 Koprivnica primio je 50-tak dojava u vezi rušenja granja i stabala, limenih krovova te pet dojava u vezi kvarova na električnim i telekomunikacijskim vodovima. O svim dojavama obaviještene su nadležne službe. Izdano je upozorenje (putem lokalnih radio postaja) o mogućem ozljeđivanju od otkinutih dijelova krovišta za područje Županije i grada Koprivnice. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Bjelovarsko – bilogorska županija

Tijekom 5. veljače ŽC 112 Bjelovar primio je 60-tak dojava o srušenim stablima na prometnice i električne vodove na području županije, tri dojave o padanju crijepova i ploča s krova (dvije u Bjelovaru i jedna u Zdenčacu kod Garešnice). Na parkiralištu kod autobusnog kolodvoru u Bjelovaru bor je pao na osobno vozilo i oštetio ga, a u naselju Ždralovi stablo je palo na osobno vozilo. O svim dojavama obaviještene su nadležne službe. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Sisačko – moslavačka županija

Tijekom 5. veljače ŽC 112 Sisak primio je nekoliko dojava o padu stabala na ceste (naselje G. Viduševac, D. Budičina, Vidrenjak, D. Vukojevac, Vlahović). U Rimskoj ulici u Sisku sa zgrada su padali crijepovi. O svim dojavama obaviještene su nadležne službe. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama. Najviše problema trenutno ima opskrbi električnom energijom.

Varaždinska županija

Tijekom 5. veljače ŽC 112 Varaždin zaprimio je nekoliko dojava o rušenju stabala na prometnice, rušenju električnih stupova, prometnih znakova i jednog semafora. O svim dojavama obaviještene su nadležne službe. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Međimurska županija

Tijekom 5. veljače ŽC 112 Čakovec primio je nekoliko desetaka dojava o rušenju stabala na prometnice, o oštećivanju krovova i fasada, oštećivanju električnih i telekomunikacijskih vodova. U Čakovcu je nekoliko osobnih vozila oštećeno uslijed pada crijepova i krhotina fasada. O svim dojavama obaviještene su nadležne službe.

Krapinsko – zagorska županija

Tijekom 5. veljače Županijski centar 112 Krapina primio je 30-tak dojava o srušenim stablima na prometnice ili na električne vodove. Primljene su dvije dojave o šteti na obiteljskim kućama (vjetar je raskrio krov u Goričanovcu – Općina Đurmanec i u Strmcu Humskom – Općina Hum na Sutli). O svim dojavama obaviještene su nadležne službe. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Požeško – slavonska županija

Olujni vjetar srušio je veći broj stabala na prometnice pa je bilo otežan promet na području Pakraca, Brestovca, Lipika i Jakšića. Stabla su uklanjali djelatnici cestarskih poduzeća i vatrogasci.

Osječko – baranjska županija

Tijekom 5. veljače ŽC 112 Osijek primio je dvadesetak dojava o padovima stabla na prometnice i oštećivanju krovova na širem području Našica i u samim Našicama. O svim dojavama obaviještene su nadležne službe. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama. Zbog olujnog vjetra dolazilo je do kraćih prekida u opskrbi električnom energijom na području cijele županije.

Zadarska županija

Maslenica – 5. veljače u 14:08 sati primljena je dojava da je zbog olujne bure došlo do prevrtanja kamionske prikolice na Autocesti A1, kod vijadukta „Božići“, u smjeru Zagreba. Nema ozlijeđenih osoba.

Gračac – 5. veljače u 16:51 sati primljena dojava da je zbog olujnog vjetra došlo do prevrtanja kamionske prikolice na D1, kod Otrića. Nema ozlijeđenih osoba.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i zatvorenog prometa na D1 kod Gračaca, veći broj autobusa i kamiona ostao je blokiran na cesti. Načelnica općine Gračac aktivirala je 5. veljače u večernjim satima dio Stožera civilne zaštite radi organiziranja pomoći putnicima iz autobusa i vozačima kamiona. U suradnji s Crvenim križem, “Čistoćom” i PP Gračac otvoren je Dom kulture i putnicima je ponuđen privremeni smještaj u grijanom prostoru te hrana i piće. Oko 100 ljudi iz 5 autobusa privremeno se smjestilo u ugostiteljske objekte u Gračacu. U međuvremenu su po putnike počeli dolaziti prijatelji i rodbina osobnim vozilima cestom DC27 Gračac-Karin, kja je bila otvorena samo za osobna vozila.

Šibensko – kninska županija

Zbog olujnog nevremena vatrogasci su imali 4 tehničke intervencije u otklanjanju palih stabala s ceste i jednu tehničku intervenciju zbog pada dijelova fasade sa zgrade stare pošte u Splitskoj ulici zbog čega je prometnica bila zatvorena za promet.”

 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

PRIOPĆENJE SDLSN RH O KRIZI U GRADU ZADRA: Gradsko vijeće Grada Zadra odbija proračun. Zaposlenici gradske uprave ostaju bez plaće?

Objavljeno

-

By

Zaposlenici gradske uprave Grada Zadra trebaju biti ispred političkih prepucavanja vijećnika Gradskog vijeća Grada Zadra! Zaposlenici gradske uprave Grada Zadra trebaju dobiti veće plaće! Čak 56 posto zaposlenika Grada Zadra ima plaću ispod 1.000 eura neto i to s prijevozom!

Naime, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić suglasan je sa sindikalnim prijedlogom o povećanju osnovice 30 posto i povećanju novčane naknade za troškove prehrane na 100 eura za zaposlenike gradske uprave Grada Zadra, no ako Gradsko vijeće do 7. rujna ne izglasa Proračun za 2024., dogovoreno povećanje, koje je već ukalkulirano u prijedlog Proračuna, neće biti realizirano.
I ne samo povećanje. U slučaju ne donošenja Proračuna za 2024. bit će blokirano kompletno funkcioniranje grada, a time dovedena u pitanje egzistencija svih korisnika gradskog proračuna i njihovih obitelji.
Stoga, SDLSN RH poziva na odgovorno ponašanje te izglasavanje Proračuna Grada Zadra za 2024. Istodobno, poduzet će sve raspoložive radnje sa svrhom zaštite svojih članova.

 
Nastavi čitati

Grad

Provale u Zadru: Krade se zlatni nakit, novac, torbice

Objavljeno

-

By

Jučer, 02. rujna u Zadru evidentirane su tri provale, na gradskom predjelu Maslina nepoznati počinitelj je provalio u stan odakle je otuđio novac, zlatni nakit te sunčane naočale u vlasništvu 25-godišnje strane državljanke. Materijalna šteta je oko tisuću eura.
Na gradskom predjelu Puntamika nepoznati počinitelj je provalio u kuću 76-godišnjaka odakle je otuđio zlatni nakit i torbicu, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća eura.
U Kožinu nepoznati počinitelj je provalio u kuću 65-godišnjakinje odakle je otuđio zlatni nakit i novac. Materijalna šteta je oko tisuću eura.
Protiv nepoznatog počinitelja ili više njih se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog teške krađe.

 
Nastavi čitati

Grad

Vozio s nevažećom vozačkom, a potom odbio test na droge

Objavljeno

-

By

U Zadru u Ulici dr. Franje Tuđmana policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su jučer, 02. rujna u 14.20 sati zaustavili motocikl šibenskih registarskih oznaka s kojim upravljao 22-godišnjak. Daljnjim postupanjem utvrđeno je da je vozaču poništena vozačka dozvola zbog ranije prikupljenih negativnih bodova. Ponuđen test na prisutnost droga u organizmu 22-godišnjak je odbio kao i ponuđeno vađenje krvi i urina poradi analize i vještačenja.
Vozač je uhićen te će danas uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja biti doveden na Prekršajni odjel nadležnog suda u Zadru.

Noćas, 03. rujna u 00.20 sati na državnoj cesti DC-08 u Maslenici policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac zaustavili su automobil riječkih registarskih oznaka s kojim upravljao 37-godišnjak. Tijekom daljnjeg postupanja vozač je odbio ponuđeno testiranje na prisutnost droga u organizmu, a od njega oduzeta PVC vrećica sa oko 26 grama marihuane.

Vozač je uhićen te će danas uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakon o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga biti doveden na Prekršajni odjel nadležnog suda u Zadru.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu