Connect with us

Sport

UTAKMICA BEZ GLEDATELJA Marino Šarlija, Sonik Puntamika: “Gladan sam lopte i utakmica, protiv Hermesa igra samo pobjeda”

Objavljeno

-

Najvažnije vijest između dvije utakmice Sonik Puntamike u HT Premijer ligi je ona o odlasku Josipa Jukića.

– Josip je bio vrlo korektan prema nama, pomogao nam je da dođemo do vrijedne gostujuće pobjede u Škrljevu. S nama je potpisao otvoreni ugovor, dobio je ponudu iz Mađarske i krenuo dalje. Zahvaljujemo mu na doprinosu i želimo puno uspjeha u novom klubu, izjavio je predsjednik KK Sonik Puntamika Mirko Jošić.

Klub za sada neće tražiti zamjenu za Jukića, no pojavi li se na tržištu zanimljiv igrač koji se uklapa u koncepciju momčadi trenera Hrvoja Vlašića I financijske okvire Sonik Puntamike sigurno je da će do reakcije doći. Istovremeno iz Sonik Puntamike u redove zadarskog drugoligaša KK Diadora na posudbu je otišao mladi Vito Barbaroša.

– Sonik Puntamika je spremna na suradnju sa svima koji su voljni dati priliku mladim igračima, a koji iz objektivnih i razumljivih razloga trenutno nisu u našem fokusu. Vito ima dvojnu registraciju pa može nastupati za oba kluba jer se Sonik i Diadora ne natječu na istoj natjecateljskoj razini. Izuzetak je Kup Krešimira Ćosića u kojem je Barbaroša već imao jedan nastup za Diadoru, pa u tom natjecanju nema pravo nastupa za nas, naglasio je Jošić.

U 3. kolu HT Premijer lige protiv Hermes Analitice trener Hrvoje Vlašić imat će priliku prvi puta koristiti usluge Marina Šarlije.

– Gladan sam lopte i utakmica. Pauziram zbog ozljede gotovo godinu dana. Sigurno ću zaigrati protiv Hermesa. Trener će me dozirati, treba biti strpljiv dok ne postignem potrebnu radnu temperaturu, ali tu sam. Dugo sam u treningu, dajem sve od sebe i veselim se povratku na parket. Trener je odličan, ekipa super, mlada, poletna… Ima posla dosta, ali doći će sve na svoje, rekao je Šarlija koji je već imao dogovoren posao oko nastavka karijere u Austriji, ali je iz osobnih razloga ostao u Zadru.

– Sonik Puntamika je pokazala zanimanje, meni je odgovarao ostanak doma, dogovorili smo suradnju, vjerujem da će ona biti uspješna.

O utakmici s Hermesom progovorio je kratko:

– Bolji smo i idemo po pobjedu!

Trener Hrvoje Vlašić je generalno zadovoljan nakon dva uvodna kola HT Premijer lige.

– Iza nas su dva gostovanja, pobjeda u Škrljevu i poraz u Šibeniku. Ne mogu biti nezadovoljan ukupnim rezultatom. Imamo oscilacije u igri, što je normalno. Izuzmemo li Vladovića i Šarliju, prosjek godina naše momčadi je 22, ističe Vlašić kojemu ni na kraj pameti nije podcjenjivanje suparnika.

– Hermes nije bezopasna ekipa iako se još uvijek traže. U ovom trenutku ne djeluju kao momčad, ali imaju ogromno iskustvo i ta individualna kvaliteta Krapića, Milekovića, Svobode i ostalih mogla bi nam stvarati probleme. Na nama je da budemo koncentrirani, u dobrom ritmu i agresivni tijekom cijele utakmice, naročito na domaćem terenu, zaključio je Vlašić.

Susret Sonik Puntamika-Hermes Analitica igra se u subotu 3. listopada s početkom u 19 sati u dvorani Jazine. Prva je ovo utakmica Zadrana na domaćem parketu u novoj sezoni, a odigrat će se bez prisustva gledatelja.

– Razmatramo da već na sljedećem domaćem susretu protiv Splita omogućimo dolazak navijača. Pratit ćemo epidemiološku situaciju i pripremiti sve potrebno da se uz dopuštenje Stožera civilne zaštite to i dogodi, najavio je predsjednik Sonik Puntamike Mirko Jošić.

Dobra vijest je da utakmicu možete pratiti putem HKS TV-a i na frekvencijama Hrvatskog radija Zadar.

 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Dva srebra i dvije bronce na streličarskom vikendu za Streličarski klub Zadar

Objavljeno

-

By

Protekli vikend, streličari zadarskog kluba nastupili su na 2 natjecanja u organizaciji Hrvatskog Streličarskog saveza i klubova domaćina.

Leonarda i Dorotea  Štampalija nastupile su na II. Turniru za mlade u organizaciji Streličarskog kluba „Tigar” u Rakitju, dok je ekipa seniora u sastavu: Josip Šare, Dario Baričević i Albina Hrnčević nastupila na Prvenstvu Hrvatske 3D na planinskoj gori Omanovac iznad Pakraca u organizaciji Streličarskog kluba „Kuna”.

Na turniru za mlade Dorotea je nastupila u stilu zakrivljenog luka u kategoriji U13 žene te osvojila srebrnu medalju s ispucana 469 kruga. Ovo je ujedno bio i njen prvi turnir te nastup u višoj kategoriji.  Leonarda je također nastupila u stilu zakrivljenog luka u kategoriji U15 žene te je kvalifikacijski dio turnira završila na 4. mjestu s ispucana 491 kruga no u eliminacijskom dijelu uspijeva izboriti 3. mjesto i brončanu medalju.

Sljedećeg dana, u nedjelju održano je Prvenstvo Hrvatske u 3D disciplini na području Planinarskog doma Omanovac na  oko 800 m nadmorske visine s koje s pruža panoramski pogled na Pakrac i Lipik. U prekrasnoj listopadnoj slavonskoj šumi postavljene su mete životinja na nepoznate udaljenosti. Vrijeme je bilo sunčano s ugodnih 20 stupnjeva Celzijusa. U stilu lovačkog luka kategorija seniori, Josip Šare osvaja 2. mjesto i srebro s ispucanih 413 krugova. U stilu tradicionalnog luka kategorija seniori Dario Baričević osvaja 4. mjesto s ispucanih 281 krugom dok Albina Hrnčević u istom stilu kao seniorka osvaja brončanu medalju s ispucanih 165 krugova. Prvenstvo Hrvatske ujedno označava i kraj vanjske streličarske sezone te se ona seli u zatvorene prostore.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, odbojka, nogomet i taekwondo

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

Ovog vikenda na Višnjiku nas očekuju nogomet, košarka, taekwondo te memorijalni odbojkaški turnir “Zdravko Dacijar”, koji se održava u čast dugogodišnjeg klupskog djelatnika Zdravka Dacijara, u znak priznanja za njegov značajan doprinos i zasluge u razvoju zadarske odbojke. Organizator turnira je Odbojkaški klub Zadar.

Utakmice navedenih sportova održavaju se prema sljedećem rasporedu:

SUBOTA, 28.09.2024:

KOŠARKA:

18:00 – KK Zadar – KK Alkar (Premier liga) centralna dvorana,

17:00 – ŽKK Zadar – ŽKK FSV (Premier liga),

20:30 – KK Zadar – KK Split (kadeti) u Dvorani 3.

ODBOJKA: „Memorijalni turnir u odbojci Zdravko Dacijar“, (Ž)

15:30 – Zadar – Brda Split,

16:30 – Brda Split – Kaštela,

18:00 – Zadar – Kaštela u Dvorani 4.

NOGOMET:

Papaline: 08:00 – NK Zadarnova 2 – NK Arbanasi,

Mlađi pioniri: 09:00 – NK Zara 2 – NK Bibinje

Papaline 10:30 – NK Zadarnova 3 – NK Dragovoljac,

Mlađi pioniri 12:00 – NK Arbanasi – NK Solin,

Pioniri 13:30 – NK Arbanasi – NK Solin,

NEDJELJA, 29.09.2024:

TAEKWONDO: 09:00 – 19:00 – „4. Donat Open“, Centralna dvorana K. Ćosić.

ODBOJKA: „Memorijalni turnir u odbojci Zdravko Dacijar“ (M):

11:30 – Zadar – Rijeka,

13:00 – Rijeka – Medicinar,

14:30 – Zadar – Medicinar, dvorana 1.

KOŠARKA:

Mlađi kadeti: 12:30 – KK Zadar – KK Split,

Kadeti: 15:00 – KK Diadora – KK Dubrovnik, dvorana 3.

NOGOMET:

Tići: 08:00 – HNK Zadar – NK Abeceda, 09:00 – HNK Zadar 2 – NK Zadarnova 3,

Kadeti: 11:00 – HNK Zadar – NK Solin,

Juniori: 13:00 – HNK Zadar – NK Solin,

Kadeti: 15:00 – NK Arbanasi – HNK Val,

Juniori: 17:00 – NK Arbanasi – HNK Val,

Tići: 19:00 – NK Zara 2 – NK Nošk.

SRIJEDA, 02.10.2024.:

NOGOMET: Donat – Hajduk (seniorke) 15:00 – 17:00.

 
Nastavi čitati

Sport

GRAĐANI TEŠKO DO BAZENA / Na Višnjiku sve do nedjelje završni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore!

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

Od 26. do 29. rujna 2024. godine, na zatvorenom bazenu Višnjik održava se završni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore. Na turniru će sudjelovati mladi talenti iz osam klubova: HAVK Mladost, Jadran ST, Mornar, Solaris, Medveščak, Zadar 1952, Jug AO i Primorje EB.

Tim povodom obavještava se javnost da će, zbog održavanja turnira, doći do izmjena u rasporedu korištenja bazena za građanstvo:

Četvrtak, 26. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 16:00 do 20:00 sati

Mali bazen otvoren od 20:00 do 22:00 sati

Petak, 27. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 8:00 do 13:00 sati i od 14:00 do 22:00 sati

Mali bazen otvoren od 6:00 do 8:00 sati, od 10:00 do 15:00 sati i od 20:00 do 22:00 sati

Subota, 28. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 9:00 do 12:30 sati i od 15:30 do 21:00 sati

Mali bazen otvoren od 21:00 do 22:00 sati

Nedjelja, 29. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 8:00 do 14:00 sati

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu