Connect with us

Zadar

PRIOPĆENJE IZ ŽUPANIJE: “Danas je jedino važno bilo odati počast svim poginulima za slobodu naše Domovine”

Objavljeno

-

U nastavku donosimo priopćenje Zadarske županije nastavno na današnja zbivanja na obilježavanju obljetnice “Maslenice”:

“Zahvaljujemo svima koji su na dostojanstven i civiliziran način, kako i priliči, sudjelovali u obilježavanju 28. obljetnice VRO Maslenica ’93. Sve ove godine obilježavanja se u prvi plan stavljala važnost prve velike pobjedničke akcije hrvatskih vojno-redarstvenih snaga u Domovinskom ratu, ali i ono najvažnije – odavanje dužne i zaslužene počasti svim poginulima za slobodu naše Domovine.

Nažalost, današnje obilježavanje djelomično je zasjenjeno incidentom na samom početku kada je dio sudionika, s obje strane političkog spektra, odlučio sebe staviti u prvi plan, umjesto dostojanstvenog odavanja počasti žrtvama.

Na obilježavanje obljetnice bile su pozvane sve postrojbe koje su sudjelovale u VRO Maslenica, uključujući Udrugu 9. bojne HOS-a Zadar, uz preporuku da zbog epidemioloških mjera svaku od njih predstavlja po jedna osoba, a najviše dvije. Predstavnici Udruge 9. bojne HOS-a, redovno su prijavljeni u protokol, kao i predstavnici ostalih braniteljskih udruga, a s popisom su dan ranije bili upoznati i protokoli cijelog državnog vrha, uključujući Ured Predsjednika. Svi ostali pojedinci koji su se pojavili na odavanju počasti nisu bili dio službenog protokola te su na obljetnici bili isključivo u privatnom aranžmanu.

Napominjemo da članovi Udruge 9. bojne HOS-a Zadar svake godine aktivno sudjeluju u programu obilježavanja VRO Maslenica, ravnopravno sa svim ostalim udrugama i da je suradnja s njima bila uvijek na profesionalnoj razini. Nadalje, kako bi se spriječila veća okupljanja organizacijski odbor je poslao preporuku svima koji žele odati počast žrtvama, da to učine samostalno tijekom dana jer smo, slijedeći upute Nacionalnog stožera civilne zaštite bili ograničeni s brojem sudionika.

Još jednom iskazujući žaljenje zbog incidenta, zahvaljujemo svim udrugama iz Domovinskog rata, ratnim postrojbama sudionicama ove veličanstvene operacije i svim ostalim sudionicima VRO Maslenica, koje su ove godine dostojanstveno odale počast i prisjetile se svojih suboraca, pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

Nadajmo se da ćemo već od iduće godine, ali i svih narednih godina VRO Maslenica ’93. obilježiti još svečanije i s puno više sudionika, kako smo to i običavali sve ove godine, što velika pobjednička operacija koja je donijela slobodu dobrom dijelu Zadarske županije, ali i nagovijestila konačnu pobjedu u Domovinskom ratu i zaslužuje.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Besplatni seminar za košarkaške suce u Zadru

Objavljeno

-

By

Udruga košarkaških sudaca Zadarske županije organizira besplatni seminar za košarkaške suce, pomoćne suce i statističare.

Rok za prijavu je 16.10.2024. , prijaviti se može na mail udrugakszz@gmail.com ili na mobitel 0912345813.

 
Nastavi čitati

Grad

PRIOPĆENJE SDLSN RH O KRIZI U GRADU ZADRA: Gradsko vijeće Grada Zadra odbija proračun. Zaposlenici gradske uprave ostaju bez plaće?

Objavljeno

-

By

Zaposlenici gradske uprave Grada Zadra trebaju biti ispred političkih prepucavanja vijećnika Gradskog vijeća Grada Zadra! Zaposlenici gradske uprave Grada Zadra trebaju dobiti veće plaće! Čak 56 posto zaposlenika Grada Zadra ima plaću ispod 1.000 eura neto i to s prijevozom!

Naime, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić suglasan je sa sindikalnim prijedlogom o povećanju osnovice 30 posto i povećanju novčane naknade za troškove prehrane na 100 eura za zaposlenike gradske uprave Grada Zadra, no ako Gradsko vijeće do 7. rujna ne izglasa Proračun za 2024., dogovoreno povećanje, koje je već ukalkulirano u prijedlog Proračuna, neće biti realizirano.
I ne samo povećanje. U slučaju ne donošenja Proračuna za 2024. bit će blokirano kompletno funkcioniranje grada, a time dovedena u pitanje egzistencija svih korisnika gradskog proračuna i njihovih obitelji.
Stoga, SDLSN RH poziva na odgovorno ponašanje te izglasavanje Proračuna Grada Zadra za 2024. Istodobno, poduzet će sve raspoložive radnje sa svrhom zaštite svojih članova.

 
Nastavi čitati

Grad

Provale u Zadru: Krade se zlatni nakit, novac, torbice

Objavljeno

-

By

Jučer, 02. rujna u Zadru evidentirane su tri provale, na gradskom predjelu Maslina nepoznati počinitelj je provalio u stan odakle je otuđio novac, zlatni nakit te sunčane naočale u vlasništvu 25-godišnje strane državljanke. Materijalna šteta je oko tisuću eura.
Na gradskom predjelu Puntamika nepoznati počinitelj je provalio u kuću 76-godišnjaka odakle je otuđio zlatni nakit i torbicu, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća eura.
U Kožinu nepoznati počinitelj je provalio u kuću 65-godišnjakinje odakle je otuđio zlatni nakit i novac. Materijalna šteta je oko tisuću eura.
Protiv nepoznatog počinitelja ili više njih se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog teške krađe.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu