Connect with us

Zadar

U ZADRU OD NEDJELJE “CENTAR ZA ŽIVOT” Nadbiskupija: “Centar je podrška ženama koje pate od postabortivnog sindroma i muškarcima koji pate zbog izgubljenog očinstva”

Objavljeno

-

‘Centar za život’ u Zadru će biti otvoren i blagoslovljen u nedjelju, 7. veljače na Dan života, priopćeno je iz Nadbiskupije

Centar će djelovati u sklopu pastoralnog centra župe Bezgrešnog začeća BDM na Puntamici u Zadru. Djelovanje Centra će nakon misa u 9 i 11 sati u župnoj crkvi na Puntamici predstaviti Ante Čaljkušić i Marija Šošić, voditelji udruge ‘Hrvatska za život’ i inicijative ’40 dana za život’ za Dalmaciju, jer ‘Centar za život’ je ured te inicijative koja promiče kulturu života.

Nakon mise u 11 sati, Centar za život će blagosloviti don Igor Ikić, župnik župe Bezgrešnog začeća u Zadru, koji je dobrotom i raspoloživošću i ustupio župni prostor djelovanju Centra u kojem će se provoditi razni programi udruge ‘Hrvatska za život’ kao podrška trudnicama i rodiljama, majkama, očevima i djeci od začeća djeteta i njegove najranije dobi.

Prema riječima Marije Šošić, Centar će biti savjetovalište za trudnice u kojemu će svima koji tijekom tjedna dođu po savjet i konkretnu pomoć na raspolaganju biti stručnjaci iz svih područja: psiholozi, psihoterapeuti, psihijatri, svećenici, ginekolozi, odvjetnici i socijalni radnici.

Centar je otvoren i kao podrška ženama koje pate od postabortivnog sindroma i mogu doći po pomoć, u njemu će se provoditi i programi za muškarce koji, praksa i svjedočanstva pokazuju, također pate zbog izgubljenog očinstva. Tu će se održavati seminari za parove koji žele djecu, a ne mogu ih imati, edukativne radionice i programi za mlade, djecu i roditelje. U Centru će biti i prostor za prikupljanje donacija kojima će se pomagati trudnice i majke u potrebi jer je i materijalna pomoć jako važan i sastavni dio djelovanja inicijative ’40 dana za život’ čiji članovi pružaju pomoć majkama u hrani, odjeći, pelenama, opremi za djecu i majku, kao i plaćanje stanarine, režija i bonova u hrani za obitelji u potrebi.

Voditeljica Centra u Zadru je Cecilija Pedić, a suradnici su volonteri ‘Hrvatske za život’ i ’40 dana za život’ koji su od svoga djelovanja od 2014. godine u Hrvatskoj senzibilizirali javnost u Hrvatskoj o temi pobačaja.

Zadarski ‘Centar za život’ je treći Centar za život u Hrvatskoj, nakon takvih centara koji djeluju u Zagrebu i Splitu. Nakon Zadra, udruga ‘Hrvatska za život’ planira otvoriti Centar za život u Vinkovcima i Vukovaru.

Centar će biti otvoren svima koji trebaju pomoć bez obzira na svjetonazor, etničku ili religijsku pripadnost.

Kontakt Centra u Zadru je 40danazazivotzadar@gmail.com i 095 591 99 83

 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Besplatni seminar za košarkaške suce u Zadru

Objavljeno

-

By

Udruga košarkaških sudaca Zadarske županije organizira besplatni seminar za košarkaške suce, pomoćne suce i statističare.

Rok za prijavu je 16.10.2024. , prijaviti se može na mail udrugakszz@gmail.com ili na mobitel 0912345813.

 
Nastavi čitati

Grad

PRIOPĆENJE SDLSN RH O KRIZI U GRADU ZADRA: Gradsko vijeće Grada Zadra odbija proračun. Zaposlenici gradske uprave ostaju bez plaće?

Objavljeno

-

By

Zaposlenici gradske uprave Grada Zadra trebaju biti ispred političkih prepucavanja vijećnika Gradskog vijeća Grada Zadra! Zaposlenici gradske uprave Grada Zadra trebaju dobiti veće plaće! Čak 56 posto zaposlenika Grada Zadra ima plaću ispod 1.000 eura neto i to s prijevozom!

Naime, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić suglasan je sa sindikalnim prijedlogom o povećanju osnovice 30 posto i povećanju novčane naknade za troškove prehrane na 100 eura za zaposlenike gradske uprave Grada Zadra, no ako Gradsko vijeće do 7. rujna ne izglasa Proračun za 2024., dogovoreno povećanje, koje je već ukalkulirano u prijedlog Proračuna, neće biti realizirano.
I ne samo povećanje. U slučaju ne donošenja Proračuna za 2024. bit će blokirano kompletno funkcioniranje grada, a time dovedena u pitanje egzistencija svih korisnika gradskog proračuna i njihovih obitelji.
Stoga, SDLSN RH poziva na odgovorno ponašanje te izglasavanje Proračuna Grada Zadra za 2024. Istodobno, poduzet će sve raspoložive radnje sa svrhom zaštite svojih članova.

 
Nastavi čitati

Grad

Provale u Zadru: Krade se zlatni nakit, novac, torbice

Objavljeno

-

By

Jučer, 02. rujna u Zadru evidentirane su tri provale, na gradskom predjelu Maslina nepoznati počinitelj je provalio u stan odakle je otuđio novac, zlatni nakit te sunčane naočale u vlasništvu 25-godišnje strane državljanke. Materijalna šteta je oko tisuću eura.
Na gradskom predjelu Puntamika nepoznati počinitelj je provalio u kuću 76-godišnjaka odakle je otuđio zlatni nakit i torbicu, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća eura.
U Kožinu nepoznati počinitelj je provalio u kuću 65-godišnjakinje odakle je otuđio zlatni nakit i novac. Materijalna šteta je oko tisuću eura.
Protiv nepoznatog počinitelja ili više njih se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog teške krađe.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu