Connect with us

Sport

POZIV GLEDATELJIMA / Trener Jusup i nogometaš Badelj podržali su 7. Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević

Objavljeno

-

Foto: HUAJ

Trener košarkaškog kluba Zadar, Danijel Jusup, pozvao je sve Zadranke i Zadrane da od 16. kolovoza posjete vanjske malonogometne terene ŠC Višnjik na kojima se održava 7. Memorijalno-humanitarni turnir Antonio Jurjević (MHTAJ).

– I ove godine podržite sedmo izdanje MHTAJ i na taj način pomozite najpotrebitijoj djeci Zadarske županije, kazao je legendarni košarkaški trener.

Podršku humanitarnom turniru izrazio je i Milan Badelj, nogometaš Genoe i dugogodišnji hrvatski reprezentativac.

Badelj je pozvao sve zainteresirane ekipe koje to još nisu napravile, da se prijave na najveći humanitarni turnir u Zadarskoj županiji, a i šire.

Prijave za 7. memorijalno-humanitarni turnir Antonio Jurjević traju do 14. kolovoza do 20 sati, a jedan od najvećih malonogometnih turnira u Hrvatskoj započinje 16. kolovoza.

Turnir se igra u tri kategorije: seniori, veterani i djeca. Utakmice se igraju svaki dan od 19 sati, a seniorski dio turnira igra se u sustavu 4+1 (futsal pravila), dok će se veteranski dio, na koji se mogu prijaviti svi oni koji su 1985. godište ili stariji, igrati u sustavu 5+1.

Iz Humanitarne udruge Antonio Jurjević još jedanput mole sve sudionike za poštenu igru i sportsko ponašanje. Ističu i kako će svako nesportsko ponašanje, kojem nema mjesta na humanitarnom turniru, odmah biti kažnjeno na najstroži mogući način, diskvalifikacijom ekipa iz daljnjeg dijela natjecanja.

Turnir će i ove godine biti humanitaran, a članovi HUAJ nam govore kako će o detaljima humanitarne akcije koju organiziraju uskoro obavijestiti javnost.

– Sve donacije koje je dosada napravila Humanitarna udruga Antonio Jurjević mogu se pratiti na službenoj Facebook stranici udruge gdje redovito izvještavamo javnost kome smo i na koji način pomogli, istaknuli su članovi Humanitarne udruge Antonio Jurjević, a njihov turnir s nestrpljenjem očekujemo.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

21. RUJNA: European aquatics kup u daljinskom plivanju – Ražanac – 10 km

Objavljeno

-

By

U Ražancu će se 21. rujna 2024. godine održati posljednje kolo European Aquatics Europskog kupa u daljinskom plivanju na utrci od 10 km kojem je domaćin Hrvatski savez daljinskog plivanja zajedno s Općinom Ražanac i Turističkom zajednicom Općine Ražanac.

Ova prestižna sportska manifestacija okupit će vrhunske europske plivače i plivačice. Ražanac je ponosan domaćin ove iznimne utrke koja privlači pažnju ljubitelja sporta iz cijele regije.

Održavanje utrke sufinancirano je od strane Ministarstva turizma i sporta, uz podršku mnogobrojnih sponzora. Organizatori očekuju veliki odaziv publike, koja će imati priliku svjedočiti vrhunskim sportskim rezultatima.

Ovo je događaj koji će dodatno promovirati Ražanac kao idealnu destinaciju za sportski turizam. Pozvani su svi da se pridruže i budu dio ovog nezaboravnog sportskog spektakla.

 
Nastavi čitati

Sport

“TIĆI” I “PAPALINE” / Ovog vikenda održava se nogometni turnir Kup Debeljaka 2024

Objavljeno

-

By

Pixabay

Ovog vikenda održat će se osmi po redu dječji nogometni tunir u Debeljaku pod nazivom „Kup Debeljaka 2024“. Turnir uključuje dvije uzrasne kategorije “Tiće” i “Papaline”, a ove godine sudjelovat će čak 32 ekipe. Broj ekipa svake godine je veći i sve više nogometnih klubova rado se uključuje u ovu sportsku inicijativu koja već postaje tradicionalna. Turnir će se održati u subotu i nedjelju na nogometnom igralištu Šaraj u Debeljaku. Pozivaju se svi zainteresirani da svojim prisutstvom i sportskim navijanjem podrže male ekipe. Utakmice će se održati prema sljedećm rasporedu:

U subotu,  7.9.2024. igraju „Papaline“, uzrast U7, s početkom u 9:00 sati, a finale se očekuje u 18:30 sati.

U nedjelju, 8.9.2024. igraju „Tići“, uzrast U10, s početkom u 9:00 sati, a finale će se održati s početkom u 18:30.

Organizator turnira je NŠK Debeljak uz podršku Općine Sukošan, Komunalnog društva Zlatna luka Sukošan d.o.o., TZ Sukošan kao i brojnih drugih koji su podržali ovaj događaj: CB Yolanda, Smolic logistika, Mesnice Paleka, Lote studio, Frizerski salon KL, Sjaj d.o.o., Dom Sveta Ana, Odvjetnica Ivana Raspović, Inko centar, Novitas d.o.o., ALU plast Debeljak, Elektro centar Batur, Mali dual, Caffe bar Tartaruga, Caffe bar Azzuro, Veseljak, La vita e bella, Bakmaz, MS Studio, Fox transferi, Arcon inženjering d.o.o., Rosette, Villa New life, Mystique, Auto servis stop, Konektor, Caffe bar Barba, D-mol, Level Up, Figurica GO, Keramičarski obrt Žuti, 4M, Avangard yacht service, Vicko Burčul dipl. ing. geod.

 
Nastavi čitati

Sport

U MOCIRAMA S radom počinje škola košarke KK Puntamika, treneri Ive Ivanov i Marko Selin

Objavljeno

-

By

“Želimo vratiti košarkaški duh u ovaj dio grada”. S tim su motom Ive Ivanov i Marko Selin odlučili revitalizirati Školu košarke KK Puntamika, koja od ponedjeljka, 9. rujna ponovno otvara svoja vrata.

Dugi niz godina bila je to škola koja je okupljala mahom djecu iz zapadnih zadarskih kvartova i zajedno s omladinskim pogonom kluba sudjelovala u odgoju vrsnih mladih ljudi, ali i stvaranju odličnih košarkaša ondje gdje je za to postojao potencijal. Dovoljno je istaknuti Luku Žorića, Šimu Špralju pa i samog Ivanova, igrače koji su ostvarili ozbiljne profesionalne karijere u Hrvatskoj i inozemstvu.

– Ta ideja već dulje vrijeme tinja u nama i sada je napokon došlo vrijeme kada su nam druge životne obveze dopustile da joj se maksimalno posvetimo. Razgovarali smo s čelnim ljudima KK Puntamika, koji su nam dali punu podršku i krećemo s radom s velikim entuzijazmom i željom da na košarkaški teren privučemo što veći broj djece – kaže Selin, dugogodišnji trener u Košarkaškom klubu Zadar, kojega je profesionalni put kasnije odveo i do Švicarske.

Trenirat će se u Dvorani Mocire i Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje, a poznato je već i u kojim terminima. Treninzi će se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom u jutarnjem terminu od 8:00 do 9:00 sati te u poslijepodnevnom od 14:00 do 15:00, kako bi ih sva djeca mogla uskladiti sa svojim školskim obvezama. A tu je i dodatan termin subotom, dakle do četiri treninga tjedno!

– Mocire nam pružaju odlične uvjete i sve ono što nam treba za kvalitetan rad, a tu je i naša škola, Benje, gdje također možemo odraditi velik dio toga, naročito tehničke prirode. Prošle godine smo tamo već radili u jednom manjem obliku, a sada krećemo punim pogonom – ističe bivši kapetan KK Zadar.

Dobrodošla su sva djeca (dječaci i djevojčice) od 7 do 13 godina, a sve informacije mogu se dobiti izravno na brojeve 091 533 5759 (Marko) i 091 585 2984 (Ive).

– Osim nove mogućnosti za bavljenje sportom, koja će biti bliža i dostupnija djeci u ovom dijelu grada, glavni cilj nam je općenito povećanje baze mladih košarkaša u Zadru. Dobrodošla su, naravno, sva djeca neovisno odakle dolaze, jer Zadar je grad košarke, a mi vjerujemo da ovim projektom možemo dati svoj doprinos njezinu razvoju i napretku. Imamo dobru kombinaciju igračkog i trenerskog iskustva koje ćemo znati prenijeti na djecu i jedva čekamo da sve počne – zaključuje trenerski dvojac škole košarke KK Puntamika.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu