Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIDRUŽITE SE! / Prva Stand Up Paddling utrka u Kukljici – Kukljica SUP Challenge 2024!

Objavljeno

-

foto: TZO Kukljica

S velikim uzbuđenjem najavljujemo KSC – Kukljica SUP Challenge 2024, prvu stand up paddling utrku u Kukljici! Ovaj sportski događaj održat će se 8. lipnja 2024. godine na prekrasnoj plaži Zelena punta kod restorana Skakaona u Kukljici. Utrka će se sastojati od 3 discipline – PRO, CASUAL i TANGO, što znači da na utrci mogu sudjelovati svi, bez obzira na prethodno iskustvo i fizičku spremu. Osim natjecateljskog dijela, događanje je upotpunjeno sajmom otočnih proizvoda i besplatnom radionicom SUP-a za djecu.

Ovo natjecanje je više od obične utrke. Naš cilj je produžiti turističku sezonu na otoku, jačati imidž Kukljice, otoka Ugljana i Zadarske županije te privući turiste koji vole sport i prirodu. Kroz ovaj događaj želimo stvoriti jedinstvenu atmosferu koja kombinira prirodne ljepote sa sportskim izazovima.

„Radujemo se što će Kukljica ove godine prvi put biti domaćin ovog sportskog događanja. Geografska specifičnost Kukljice je obilje prirodnih uvala i plaža koje su pogodne za razne sportove na moru i kakvima se rijetko koja destinacija može pohvaliti. Sportske manifestacije poput našeg KSC-a su od velikog značaja za kreiranje novih motiva dolaska turista i razvoj posebnih oblika turizma na otocima koji u konačnici doprinose produljenju glavne turističke sezone. Ono na što smo posebno ponosni je uključivanje lokalnih partnera i sponzora u organizaciju događanja te veliki doprinos lokalne zajednice koja je objeručke prihvatila jedan ovakav projekt. Naša vizija budućnosti KSC-a je stvaranje dugoročne tradicije morskih sportova u Kukljici i uključivanje još većeg broja lokalnih subjekata u organizaciju kako bismo ostvarili kvalitetnu suradnju i partnerske odnose svih dionika u turizmu na otocima Ugljanu, Pašmanu i cijelom zadarskom arhipelagu.“ – poručuje Vlatka Košta, direktorica TZO Kukljica, organizatora manifestacije KSC – Kukljica SUP Challenge 2024.

Program KSC – Kukljica SUP Challenge 2024:

8:00-9:15 – Prijave i preuzimanje startnih paketa

9:30 – Start utrke PRO

10:30 – Start utrke CASUAL

11:30 – Start utrke TANGO

12:30 – Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

12:30-16:00 – Ručak i sajam otočnih proizvoda

16:30-17:30 – Radionica SUP za djecu

Prijave na utrku su dostupne na poveznici: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2310. Sve novosti vezane uz održavanje manifestacije možete pratiti i na našim stranicama na društvenim medijima Facebook i Instagram https://www.instagram.com/ksc.kukljica.sup.challenge/

Uz organizatora događanja, TZO Kukljica, u pripremi ovog događanja sudjeluju i naši lokalni partneri – turistička agencija Nadria Travel, boutique agencija Break a Leg, Holiday Park Zelena punta i Camping Ugljan. Za bogati nagradni fond zaslužni su lokalni ugostitelji – konoba Udica, konoba Stari Mlin, restoran Skakaona, slastičarnica Hajduk, restoran Porat, restoran-pizzeria Ciao Ciao, restoran Srdela Fish Snack te partneri Holiday Park Zelena punta i turistička agencija Nadria Travel.

Posebne zahvale bismo htjeli uputiti i našim sponzorima Diskont Stanić i Kali tuna te partneru Holiday Park Zelena punta koji će se pobrinuti za okrjepu naših natjecatelja, volontera i posjetitelja.

Pozivamo sve vas ljubitelje sporta i prirode da nam se pridružite i uživate u ovom nezaboravnom događaju. Dođite, natječite se, zabavite se i uživajte u ljepotama Kukljice. Očekujemo vas s velikim veseljem!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PLANIRAJTE KUPOVINU NA VRIJEME / Evo kako ove nedjelje rade trgovine i centri u Zadru…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca ove nedjelje u Zadru:

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

EUROSPIN:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

KONZUM:

Put Pudarice 34 – od 7 do 20

A. Starčevića – od 7 do 13

LIDL:

Put Murvice 18 – od 8 do 21

INTERSPAR

City Galleria – od 7 do 14

Akcije Maslenica – od 8 do 21

Bibinje – od 7 do 21

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

od 9 do 21

STUDENAC:

Radno vrijeme trgovina Studenca provjerite OVDJE.

RIBOLA

zatvoreno

PEVEX

U subotu 28. 9. 2024. centar radi do 14 sati zbog inventure.

U nedjelju zatvoreno.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Poslijepodne razvedravanje, u nedjelju orkanska bura. Evo što donosi novi tjedan…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas sa zapada jače naoblačenje s kišom. Lokalno će biti i obilnih pljuskova s grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Umjereno do jako jugo i jugozapadnjak u Dalmaciji će okretati na sjeverozapadnjak, a na sjevernom Jadranu će popodne zapuhati bura i jačati. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23, na Jadranu od 22 do 26 °C. Poslijepodne na kopnu osjetni pad temperature zraka.

U nedjelju na Jadranu većinom sunčano. U unutrašnjosti još u noći i rano ujutro pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, osobito na istoku Hrvatske, zatim razvedravanje sa zapada. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na moru jaka, na udare i olujna bura, a podno Velebita prijepodne i orkanski udari. Najniža temperatura zraka između 9 i 14, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna od 13 do 18, na obali i otocima između 20 i 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a u ponedjeljak će osobito u kotlinama biti jutarnje magle. U nedjelju još rano ujutro i prijepodne povećana naoblaka na jugu i osobito istoku Hrvatske gdje može pasti malo kiše. Umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na istoku i jak, u ponedjeljak će oslabjeti, a u utorak će zapuhati jugozapadnjak. Na moru u početku vjetrovito uz jaku do olujnu buru koja u ponedjeljak slabi te okreće na sjeverozapadnjak. U utorak jugo. Bit će hladnije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Zaposlenici i volonteri zadarskog Crvenog križa očistili Kapetanski park od šprica i igala

Objavljeno

-

By

Zaposlenici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zadar organizirali su akciju čišćenja javnih površina od infektivnog otpada (iskorištenih šprica i igala).

Ovoga puta očistili su prostor Kapetanskog parka.

Cilj ovakvih akcija je smanjiti opasnosti od uboda, a time i smanjiti opasnosti od zaraze hepatitisom i tetanusom. Veliki dio infektivnog materijala nerijetko je skriven od pogleda, pa su ovakve akcije od velike važnosti kako bi se izbjegla potencijalna opasnost, priopćili su, dodajući:

“Ovo je samo jedna u nizu ovakvih akcija, a ovim putem od zahvaljujemo našim volonterima koji su uložili svoje vrijeme i trud.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu