Connect with us

Sport

Modrić se priključio reprezentaciji, dočekala ga je torta

Objavljeno

-

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić priključio se momčadi na riječkim pripremama nakon osvojenog šestog naslova prvaka Europe s Real Madridom, čime je postao najtrofejniji igrač “kraljevskog kluba” u njegovoj 122 godine dugoj povijesti.

Prije negoli je red došao na suigrače, Luku je u predvorju hotela dočekao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić. Na zajedničkom ručku priređena mu je dobrodošlica uz neizostavnu tortu, ukrašenu motivima Lige prvaka.  

“U ime predsjednika, izbornika i svih nas ovdje prisutnih, ali i cijele hrvatske nogometne obitelji izražavam ti moje duboko poštovanje i čestitam na još jednom veličanstvenom uspjehu. Svi mi smo jako ponosni što si naš”, rekla je u uvodu team menadžerica Iva Olivari i prepustila riječ Luki Modriću:

“Hvala svima na čestitkama, ali i ja svima čestitam na fenomenalnim sezonama, ali to je sad iza nas. Treba gledati na ono što nas čeka, a to je Europsko prvenstvo. Moramo pokazati zajedništvo što nas je uvijek krasilo, pogotovo na velikim natjecanjima. Moramo biti kao obitelj, kao što smo bili i do sada, dati maksimum, vjerovati jer imamo kvalitetu, a u tom slučaju možemo napraviti velike stvari”, istaknuo je Modrić.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SUBOTA NA VIŠNJIKU: Više od 200 sudionika na hrvačkom turniru Zadar Open 2024.

Objavljeno

-

By

Međunarodni hrvački turnir 12. Zadar Open 2024. održat će se u subotu, 6. srpnja 2024. u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku s početkom u 10 sati. Domaćin natjecanja koje će okupiti najbolje mlade hrvače iz regije i šire te sudionike iz više od 20 hrvačkih klubova i osam zemalja: Austrije, Njemačke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Češke, Mađarske, je Hrvački klub Zadar. Natjecatelji će se okušati u slobodnom i grčko-rimskom načinu hrvanja.

Uoči turnira u tijeku je održavanje jedanaestog po redu Međunarodnog trening kampa u sportskoj dvorani Ravnice, također u organizaciji Hrvačkog kluba Zada, a koji traje do 5. srpnja, dok će se finalne borbe i zabavni program održati u subotu na trgu Petra Zoranića u 20:30 sati.

Hrvanje je drevni sport koji seže duboko u povijest i često se naziva “najstarijim olimpijskim sportom”. Svojom jednostavnošću i izazovima, hrvanje ne samo da razvija tjelesnu snagu, izdržljivost i motoričke sposobnosti, već i potiče disciplinu, samopouzdanje i poštovanje prema protivnicima. Kroz različite stilove sportaši se natječu koristeći raznovrsne tehnike bacanja, držanja i kontrole, ističući svoju spretnost i strategiju.

Ovaj događaj pruža priliku mladim sportašima da pokažu svoje vještine, dok će gledatelji moći uživati u kvalitetnim hrvačkim borbama. Organizatori pozivaju sve ljubitelje sporta da dođu, podrže mlade hrvače i budu dio ovog događaja.

 
Nastavi čitati

Sport

Na Euru je ostalo 8 reprezentacija. Evo tko je favorit za naslov prema kladionicama

Objavljeno

-

Osmina finala Europskog prvenstva je završena, a četvrtfinalni susreti igrat će se u petak i subotu, u terminima od 18 i 21 sat. Parove čine: Španjolska – Njemačka, Portugal – Francuska, Nizozemska – Turska i Engleska – Švicarska. Prema kladionicama, prvi favorit za osvajanje titule je Engleska s kvotom 4.50.

Podsjetimo, unatoč iznimno talentiranim igračima, Engleska nije impresionirala u dosadašnjem dijelu turnira te je izbornik Gareth Southgate doživio brojne negativne kritike. Na putu do najboljih osam pobijedila je Srbiju (1:0), remizirala s Danskom (1:1) i Slovenijom (0:0) te nakon produžetaka, s time da se spasila od ispadanja u završnici regularnog dijela, izbacila Slovačku (2:1).

Španjolska je druga prema kladionicama s kvotom 5.00, s time da se brojni stručnjaci slažu kako je dosad igrala najbolji nogomet na Euru. U grupnoj fazi pobijedila je Hrvatsku (3:0), Italiju (1:0) i Albaniju (1:0), a u osmini finala nadigrala Gruziju (4:1).

Poredak za osvajanje europske titule prema kladionicama:

  1. Engleska – 4.50
  2. Španjolska – 5.00
  3. Francuska – 5.50
  4. Njemačka – 5.50
  5. Nizozemska – 8.00
  6. Portugal – 10.00
  7. Švicarska – 15.00
  8. Turska 35.00
 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: Osam medalja sa Regionalnog PH – 6 titula regionalnih prvaka u kategorijama seniora, junior i ml. juniora

Objavljeno

-

By

29.06.2024. na 50m bazenu Poljud u Splitu održan je 3. i 4 . Regionalnog prvenstva Hrvatske za Regiju 1 (Dalmacije) za kategorije od ml. kadeta do seniora. U konkurenciji natjecatelja iz 12 klubova naše regije pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof.  boje PK Jadere branilo je 18 članova: Dora Babić, Matej Brkić, Gabriel Bušić, Luka Čulina, Andrija Kačanić, Gašpar Krstić, Klara Maruna, Niko Milin, Noa  Miočić, Mate Molnar,  Adrian Pavić, Marcel  Prenđa, Erika Sommer Bem, Ante  Šimičević, Marin Šimičević,  Jelena Šimunac, Jakov Vučenović, Vito Vukoša.

Ml. junior Mate Molnar (08) je doplivaodo 4 zlatne medalje i titule regionalnog prvaka. Do zletne medalje je stigao u disciplini 400m slobodno (4:27.94), dok je u disciplini 800m slobodno s vremeno 9:29.45 osvojio zlato u kategorijama ml.juniora, juniora i seniora.

Junior Andrija Kačanić (08) je također doplivao do 4 medalje. Do zlatnih medalja i titule regionalnog prvaka u juniorskoj i seniorskoj kategoriji doplivao je u disciplini 50m leđno (28.92), dok je u disciplini 100m leđno (1:03.77) doplivao do srebrne medalje u juniorskoj te brončane u seniorskoj kategoriji

Za posebnu pohvalu je i kadet Adrian Pavić (2011) koji je isplivao 4 norme za PH, dok su  Noa Miočič i Vito Vukoša isplivali po jednu normu.  U ženskoj konkurenciji istaknula se Erika Sommer Bem koja je tek ulazno godiste kategorije ml.kadeta te po novom pravilniku HPS-a      zbog toga nema pravo nastupa na kadetskom PH iako je isplivala 4 norme.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu