Connect with us

Sport

Tinejdžer (18) je trebao ići na Olimpijske igre. Utopio se

Objavljeno

-

JACKSON JAMES RICE poginuo je jučer u nesreći, samo nekoliko tjedana prije no što je trebao nastupiti na Olimpijskim igrama u novoj disciplini surfanja uz pomoć zmaja. Njegovo tijelo pronađeno je ispod čamca na obali u Kraljevini Tonga, gdje se pripremao za nastup na Igrama u Parizu.

Talentirani sportaš izborio je nastup na Olimpijskim igrama u prosincu prošle godine. Navodi se da je preminuo od nesvjestice plitke vode, kako se slobodno prevodi shallow water-blackout. Riječ je o utapanju uslijed gubitka svijesti bez prethodnih znakova najave, uzrokovanim hipoksijom mozga na kraju urona na dah blizu same površine ili na njoj.

“Bila sam blagoslovljena najdivnijim bratom na cijelom svijetu. Boli me što moram reći da je preminuo. Bio je nevjerojatan sportaš, s Olimpijskih igara vratio bi se s velikom sjajnom medaljom”, potvrdila je njegovu smrt sestra Lily.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

GRAĐANI TEŠKO DO BAZENA / Na Višnjiku sve do nedjelje završni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore!

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

Od 26. do 29. rujna 2024. godine, na zatvorenom bazenu Višnjik održava se završni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore. Na turniru će sudjelovati mladi talenti iz osam klubova: HAVK Mladost, Jadran ST, Mornar, Solaris, Medveščak, Zadar 1952, Jug AO i Primorje EB.

Tim povodom obavještava se javnost da će, zbog održavanja turnira, doći do izmjena u rasporedu korištenja bazena za građanstvo:

Četvrtak, 26. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 16:00 do 20:00 sati

Mali bazen otvoren od 20:00 do 22:00 sati

Petak, 27. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 8:00 do 13:00 sati i od 14:00 do 22:00 sati

Mali bazen otvoren od 6:00 do 8:00 sati, od 10:00 do 15:00 sati i od 20:00 do 22:00 sati

Subota, 28. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 9:00 do 12:30 sati i od 15:30 do 21:00 sati

Mali bazen otvoren od 21:00 do 22:00 sati

Nedjelja, 29. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 8:00 do 14:00 sati

 
Nastavi čitati

Sport

“KACIGU NA GLAVU I SAMO GAS!” / Zadarski motociklisti Ćurković i Žilić uspješni i na kraju ove moto sezone!

Objavljeno

-

By

               Prošlog vikenda, u organizaciji HMS i MK Nova Rača održana je posljednja za ovu sezonu 8. Moto utrka koja se boduje za Otvoreno prvenstvo Hrvatske.

Veliki ljubitelji oktana bili su svjedoci zadnje moto utrke gdje se u nekoliko klasa odlučivalo o prvaku za ovu kalendarsku godinu.

Nakon održanih 8 utrka u Sloveniji i Hrvatskoj, zadarski vozači su nastavili sa dobrim rezultatima.

Ove sezone zadarske boje su branili Vilijam Ćurković i Neven Žilić, obojica za MK Arbanasi iz Zadra, team Grabac RT.

Vilijam Ćurković je ponovio prošlogodišnji uspjeh, te je i ove godine u ukupnom plasmanu bio drugi u klasama 2. I 7. / do 750 ccm/ ponovivši odličan rezultat i ove godine.

Neven Žilić je u  klasi 8. / do 1000 ccm/ završio na trećem mjestu u ukupnom plasmanu te ističe zadovoljstvo i ovom odvoženom sezonom.

MK Arbanasi je od ukupno 19 moto klubova zauzeo odlično 6 mjesto te se nalazi u gornjem domu motociklizma u Hrvatskoj i Soveniji.

Ove godine naši Zadrani ističu da su izuzetno zadovoljni s obzirom na nekoliko većih kvarova na njihovim motociklima. Stalna prisutnost na utrkama, koje naši vozači iskoriste i za treninge dala je i dobar rezultat u ukupnom plasmanu.

Ovom prilikom obojica se žele zahvaliti svim sponzorima i ljudima dobre volje koji su bili dio i ovogodišnje njihove moto-karavane.

MK Arbanasi pozivaju  i ostale mlade snage iz Zadra i okolice da budu dio ovog adrenalinskog sporta da se utrkuju u kontroliranim uvjetima, jer Zadar zaslužuje još više i bolje.

“Kacigu na glavu i gas, samo gas, pozdrav iz garaže”, poručuju.

 
Nastavi čitati

Sport

Besplatni seminar za košarkaške suce u Zadru

Objavljeno

-

By

Udruga košarkaških sudaca Zadarske županije organizira besplatni seminar za košarkaške suce, pomoćne suce i statističare.

Rok za prijavu je 16.10.2024. , prijaviti se može na mail udrugakszz@gmail.com ili na mobitel 0912345813.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu