Connect with us

Grad

Zračna luka Zadar: Pijani Britanac odgurnuo policajca

Objavljeno

-

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar i Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim državljaninom Velike Britanije kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi te zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o nadzoru državne granice.        

U subotu, 22. lipnja oko 23.50 sati u Zračnoj luci Zadar tijekom obavljanja ulazne granične kontrole putnika, 29-godišnjak je u dva navrata pokušao napustiti područje graničnog prijelaza prije obavljene granične kontrole u  čemu je spriječen od strane policijskih službenika, a nakon čega se, pod vidnim utjecajem alkohola, naročito drsko i nepristojno ponašao te vrijeđao i omalovažavao policijske službenike koji su postupali na graničnoj kontroli.

Muškarac je uz uporabu sredstva prisile uhićen i doveden u prostorije policije gdje je odbio ponuđeno alkotestiranje.

Tijekom daljnjeg postupanja policije, 29-godišnjak je svojim protupravnim ponašanjem i pružanjem aktivnog otpora, sprječavao službene osobe u obavljanju službene radnje te je odgurnuo policijskog službenika koji je pri tom zadobio lakše tjelesne ozljede.

Policijskom službeniku pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici, dok je 29-godišnji strani državljanin odbio ponuđenu liječničku pomoć.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 29-godišnjaka podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 Zbog prekršaja izbjegavanja obveze granične kontrole iz Zakona o nadzoru državne granice, te zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, protiv osumnjičenika se podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Zadru.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

Kino zona najavljuje bogat program u srpnju

Objavljeno

-

By

Ovomjesečni bogati program u Kino Zoni započinjemo u četvrtak 4. srpnja uz urnebesno zabavnu romantično akcijsku komediju ”Hit Man” istaknutog američkog redatelja, Richarda Linklatera.

Profesor filozofije koji radi kao svojevrsni plaćeni ubojica za svoju gradsku policijsku upravu, spušta se na opasno, sumnjivo područje kada shvati da ga privlači žena koja angažira njegove usluge…

Linklaterov najnoviji film zasnovan je prema novinskom članku iz 2001., objavljenom u magazinu Texas Monthly. U njemu je opisan slučaj policajca Garyja Johnsona, koji se pretvarao da je plaćeni ubojica kako bi uhitio one koji bi zatražili njegove usluge. Od premijernog prošlogodišnjeg prikazivanja na festivalu u Veneciji, film je skupio mahom odlične kritike, a uz scenarij i režiju, posebno se ističe i izvanredna gluma Glena Powella te Adrie Arone.

Iz romantično-komičnih voda se u nedjelju 7. srpnja selimo u vruće afričke pješčane dine i nemilosrdnu stvarnost današnjih migranata kroz fantastičnu dramu Mattea Garronea, ”Ja, kapetan”!

”Ja, kapetan” epska je priča o tinejdžeru koji skupa sa svojim rođakom odluči napustiti Dakar u Senegalu te se zaputiti do Europe. Priča o Seydouu i Moussi moderna je odiseja u kojoj dvojica protagonista moraju nadvladati niz ozbiljnih prepreka… 

Ova krajnje humana, potresna, nerijetko nadrealna, ali i inspirativna priča otkriva nam svijet o kakvom ne znamo suviše, problemu koji je sveprisutan i trajan. O kvaliteti filma svjedoče i brojna priznanja uključujući u uvodu spomenutog Srebrnog lava i nominaciju za Oskara.

Surovu stvarnost tragičnih likova u petak 12. srpnja ćemo pak zamijeniti jednim posve surealnim svijetom određenog Vincenta u filmu ”Vincent mora umrijeti”!

Priča filma “Vincent mora umrijeti” vrti se oko Vincenta kojeg jednog dana skupina nasumičnih strana započne napadati s ubojitim namjerama. Budući mu se život nađe u opasnosti, a kako stvari sve više i više izmiču kontroli, on biva prisiljen pobjeći i u potpunosti promijeniti svoj život…

Režiju ovog uvrnutog filma koji vješto spaja žanrove komedije, horora, fantazije i drame potpisuje Stéphan Castang, a glavne uloge tumače Karim Leklou, Vimala Pons i François Chattot.

Nakon finala europskog nogometnog prvenstva na ljetnu pozornicu se vraćamo u ponedjeljak 15. srpnja uz jedan od najhvaljenijih filmova protekle godine, izvanrednu sportsku dramu ”Željezna kandža”!

Film ”Čelična kandža” istinita je priča o nerazdvojivoj braći Von Erich koji su ispisali povijest natječući se u iznimno kompetitivnom svijetu profesionalnih hrvača ranih osamdesetih godina. Kroz tragediju i trijumf, u sjeni svog dominantnog oca i trenera, braća traže besmrtnost veću od života na najvećoj sportskoj pozornici na svijetu…

Glavnu, po mnogima i ulogu karijere pružio je slavni Zac Effron koji je ovdje gotovo neprepoznatljiv, mišićima napumpan.

Četvrtak 18. srpnja biti će pak obilježen još jednim bizarnim, ali krajnje zabavnim i originalnim filmom ”Dream Scenario” u kojem glavnu ulogu tumači legendarni Nicolas Cage!

Život nesretnog obiteljskog čovjeka Paula Matthewsa u potpunosti se preokrene nakon što ga milijuni stranaca odjednom započnu viđati u svojim snovima. Međutim, nakon što im se snovi s Paulom ubrzo počinju pretvarati u prave noćne more, naš junak će morati pronaći način kako se nositi s novostečenom slavom u ovoj potpuno otkačenoj i neumorno zabavnoj komediji…

Cageove nadrealne probleme ćemo u nedjelju 21. srpnja zamijeniti onima stvarnim jedne sarajevske tinejdžerice u filmu ”Ekskurzija”!

Dok se njezin razred priprema za izlet, sarajevska tinejdžerica Iman privlači pažnju starijeg dečka. Kada za vrijeme igre istine ili izazova slaže da se poseksala, glasina se proširi školom i stvari izmiču kontroli…

Režiju ovog u mnogočemu aktualnog i značajnog filma potpisuje Una Gunjak.

Nakon ”Ekskurzije” na red stiže i jedan domaći dokumentarni film, a ovaj je uistinu posebna poslastica za sve ljubitelje domaće rock glazbe. Riječ je o filmu ”Iz sve snage” Dimitra Dimitrovskog Dibe koji je na rasporedu u četvrtak 25. srpnja.

Na izdisaju novog vala rađala se nekoherentna underground glazbena scena koja je prošla ispod radara velikih diskografskih kuća. Zdenko Franjić, tadašnji zaposlenik Narodne banke Hrvatske, pasionirani zaljubljenik u underground, psychobilly, garage rock i indie glazbu, odlučio je pokrenuti nezavisnu izdavačku etiketu… 

Nakon projekcije filma će nam se kroz moderirani razgovor pridružiti i sam autor kao i producentica filma.

Srpanjski program zatvaramo u nedjelju 28. srpnja uz specijalitet s netom održanog ‘Festivala Mediteranskog Filma Split’, talijansku krimi dramu Pietra Castellitta,”Enea”. 

Radnja prati mladića Eneu (P. Castellitto) koji na pragu tridesete, nema posao ni životni cilj, a dane provodi u hedonizmu i zabavi s najboljim prijateljem Valentinom (Giorgio Quarzo Guarascio). Kada od lokalnog mafijaškog bossa dobije ponudu da proda dvadeset kilograma kokaina, prihvaća je iz puke želje za novom avanturom… 

*Ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Atrij palače Cedulin) od 20:00 h te putem online kupovine na stranici CoreEvent.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Turističke zajednice grada Zadra, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zadra

 
Nastavi čitati

Grad

Završni singl kvadrilogije Doky Dukića i Kristijana Radočaja pod nazivom “Da ti nisi”

Objavljeno

-

By

Doky Dukić i Kristijan Radočaj objavili su posljednji dio kvadrilogije. Obojica potpisuju režiju spota te su zajedno s Renatom Babićem zaključili kratku, ali vrlo misaonu priču. Spot su snimali na četiri različite lokacije tijekom četiri mjeseca. Mladi autori svoj zajednički glazbeni put započeli su prošle godine kada su se i upoznali. Nakon singlova “Neposložene zvijezde”, “Sud života” te “Iste su priče”, na red je došla i četvrta pjesma.

Novi singl zadarskih autora predstavlja zaključak priče na prethodna tri. Autori stihova, glazbe i aranžmana su Kristijan i Doky, a za gitare se pobrinuo već dobro poznati Renato Babić s kim su i ranije surađivali. Tekstualno pjesma govori o zabrinutosti običnog čovjeka te nedostatku voljene osobe koja više nije tu.

“Svi bar jednom u životu doživimo “brodolom” te nam je tad najteže pronaći pozitivne misli. Spot prikazuje kako je uz nekoga lakše prebroditi sve nedaće čak i ako je realnost stvarnija od naše imaginacije.” – dodao je Doky.

Prilikom snimanja spota, čija se radnja odvija na imaginarnom otoku “AJMASID”, pomoć su imali od Renata koji je bio u ulozi kamermana te od A. Š. i R. iz ekipe “Bljau!” koji su bili akteri i u prethodna dva spota.

“Uz ovaj jako tužan i poučan tekst, odlučili smo promijeniti “vibru” pjesme uz pozitivnu i vedru melodiju kako bi ljudima dočarali da loše i tjeskobne trenutke sagledaju u nekom ljepšem svijetlu.” – rekao je Kristijan.

Doky je po struci medijski tehničar te se bavi snimanjem i produkcijom raznih event aftermoviea te glazbenih spotova i ostalih promotivnih audio-video uradaka. Također, svira u ‘Banana bandu’ koji prati Dražena Zečića. Kristijan Radočaj je student Primijenjene geografije na Sveučilištu u Zadru te je samouki glazbenik i pjevač. Glazbom se počeo baviti 2012. godine.

Je li ovo zaista kraj? Odgovor je možda! Doky i Kristijan kažu da marljivo rade na novim projektima te ne znaju kamo će ih njihov glazbeni put odvesti.

Spot se može pogledati na linku: https://song.link/datinisi

 
Nastavi čitati

Grad

Heleni Karić učenici Obrtničke škole Gojka Matuline Zadar dodijeljena nagrada „Šegrt Hlapić“ za najbolju učenicu

Objavljeno

-

By

Ovo prestižno priznanje našoj učenici dodijelilo je Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatske na svečanoj akademiji povodom 30 godina Hrvatske obrtničke komore.

Jubilarna trideseta obljetnica Hrvatske obrtničke komore osim dodjele nagrade „Šegrt Hlapić“ obilježena je dodjelom tradicionalnih priznanja najistaknutijim obrtnicima pod nazivom „Zlatne ruke“, a odano je i priznanje i novim majstorima i majstoricama koji su u proteklih godinu dana položili majstorski ispit.

Događaju su nazočili predsjednik Vlade RH, brojni ministri, te drugi predstavnici tijela državne uprave, zavoda, agencija, financijskih institucija i partnerskih udruženja Obrtničke komore.

Naša Helena ovogodišnja je maturantica naše škole, smjer frizer.
Učenica ima odličnu ocjenu iz praktičnog i stručno – teorijskog dijela naukovanja sve tri godine školovanja, odličnu ocjenu iz vladanja u školi i kod mentora u vanjskom salonu te je s odličnim uspjehom završila sva tri razreda.
U ovoj školskoj godini učenica je pod vodstvom svoje mentorice Marine Kuštera osvojila prvo mjesto na školskoj razini natjecanja, međužupanijskoj razini u Imotskom i državnoj razini natjecanja za strukovne škole „Worldskills „ u disciplini frizerstvo.
Radi se o izvrsnoj i talentiranoj učenici koja je sa školskom ekipom osvojila prvo mjesto na ovogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi za trogodišnje škole s temom „Socijalni nauk Crkve“.
Na ovogodišnjim Danima frizera i kozmetičara HOK-a – Majstori ljepote 2024, naša Helena osvojila je prvo mjesto u kategoriji Valovita frizura.
Aktivno je sudjelovala u svim humanitarnim aktivnostima škole pod nazivom „Matulinina srca“.
Stilizirala je sudionike modne revije na ovogodišnjim Danima djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja.
Sudjelovala je u svim posjetima domovima za starije osobe u Zadru i Zadarskoj županiji, aktivno radila na izradi poklona za učenike OŠ „Voštarnica“ u sklopu Biblijske grupe i na oblikovanju frizura učenika škole.
Obrtnička škola Gojka Matuline Zadar s ponosom je istaknula kandidaturu svoje učenice za dodjelu ove prestižne nagrade jer svojim obrazovnim rezultatima, blistavim zanatskim i komunikacijskim vještinama i odnosom prema radu nadilazi okvire same škole i kao takva može biti uzor ostalim učenicima.
Veseli nas da je ovo važno priznanje stiglo iz redova struke, Obrtničke komore i Ministarstva gospodarstva, kao važan poticaj i poruka našoj Heleni, ali i svim strukovnim učenicama i učenicima da su marljivost, upornost i ljubav prema svom budućem zanimanju siguran put prema uspjehu.
Uvjereni smo da su iznimna postignuća na samom početku Helenine profesionalne karijere odličan uvod u njene daljnje profesionalne i osobne uspjehe te da će zajedno sa svojim kolegama dati važan doprinos hrvatskom obrtništvu u cjelini.

S poštovanjem,

Ravnateljica
Silvana Ujdur Bilan

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu