Connect with us

magazin

Novi potez Netflixa koji bi mogao razbijesniti korisnike

Objavljeno

-

Pixabay

Nakon što je prošle godine ukinuo svoj najjeftiniji plan bez oglasa za nove pretplatnike u SAD-u, UK-u i Kanadi, Netflix počinje izbacivati ​​postojeće pretplatnike s osnovnog plana.

Posljednjih mjeseci članovi ‘Basic’ plana primili su obavijesti od Netflixa u kojima im se govori da se plan ukida i da moraju odabrati novi plan ili će njihove pretplate biti otkazane.

Kao piše The Verge, jedan korisnik Reddita nije čak ni mogao nastaviti gledati Netflix putem TV aplikacije sve dok se nije ponovno pretplatio s novim planom.

“Vaš posljednji dan za gledanje Netflixa je 13. srpnja. Odaberite novi plan za nastavak gledanja”, dočekala ga je obavijest na TV-u. “Vaš osnovni plan je ukinut, ali se lako možete prebaciti na novi. Planovi počinju od samo 5,99 USD s nadograđenim značajkama.”

Netflix je u siječnju najavio da planira povući svoj osnovni plan u nekim od reklamnih zemalja, počevši od Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva u drugom tromjesečju. Čini se da je većina korisnika koji su izbačeni iz svog plana u Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu, ali samo je pitanje vremena kada će preostali članovi ‘Basic’ plana u SAD-u doživjeti istu sudbinu.

Ako želite nastaviti gledati Netflix u bilo kojoj od tri gore navedene zemlje, sada ćete moći birati između tri plana. Standardno s oglasima vaša je najjeftinija opcija za 6,99 USD mjesečno, ali ne uključuje potpunu Netflixovu biblioteku sadržaja. Standardni plan košta 15,49 USD mjesečno, dok Premium košta 22,99 USD mjesečno i ima Ultra HD video kvalitetu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

(FOTOGALERIJA) GLAZBENI STUDIO LIBRETO ZASJAO NA PROKURATIVAMA / U Zadar donijeli kipić sv. Duje i Nagradu za najbolje ispisane stihove

Objavljeno

-

By

Galerija fotografija: Glazbeni studio LIBRETO

Glazbeni studio Libreto je sa svoja dva zbora, Dječjim zborom Libretići te zborom Libreto TEENS, nedavno nastupio na značajnom festivalu Mali Split na čuvenim i grandioznim Prokurativama koji se ove godine održao po 34. put. 

Prvotno su se prijavili na Natječaj za novu, još neizvođenu autorsku pjesmu, i to sa svojom pjesmom naziva “Sve je šareno” za koju glazbu i tekst potpisuje Ivana Begović, umj. voditeljica svih LIBRETO programa, uz veliku i značajnu pomoć drugog umj. voditelja, Dinka Habuša, dok je za aranžman i snimanje pjesme bio zadužen njihov dugogodišnji suradnik Marin Ćuto.

Pjesma “Sve je šareno” je prošla na Natječaju te su na taj način Libretići i Libreto TEENSI dobili priliku za dijeljenje pozornice s brojnim solistima i dječjim zborovima iz čitave Hrvatske.

Također je i njihova starija članica, solistica Eva Faričić, dobila svoju priliku da nastupi na velikoj pozornici splitskih Prokurativa, i to s pjesmom “Male radosti” koju su za nju napisali Jacques Houdek i Andrea Čubrić, dok je za aranžman bio zadužen Mario Luketa. 

Eva je uz plesačice iz splitskog plesnog studija Talent studio M odradila odličan nastup te je s bine ispraćena gromoglasnim pljeskom, a ujedno je izašao i videospot za tu istoimenu pjesmu koji možete pronaći na njezinom YT kanalu. 

Libretići i Libreto TEENSI su imali lijepo izrežiran i usklađen, vrlo dinamičan i veseo nastup kojim su jako zadovoljni i u kojemu ništa nije bilo prepušteno slučaju: svaka curica iz Libretića je bila obučena u rozu haljinicu, imala je vjenčić na glavi, nosila je krila na leđima (ideja za krila potječe od voditeljice Ivane, no njih su izradili vrijedni roditelji), dok su starije djevojke u rukama imale gitaru, ukulele, melodiku, trubu, def, razne druge “šuškalice”, a na pozornici su isto tako imale i svoju plesačicu te fotografa koji je kroz svoj objektiv vrijedno “bilježio” svaki trenutak nastupa.

Svojim cjelokupnim stylingom, rekvizitima te određenim malim glumačkim zadacima mali i mladi pjevači iz GS LIBRETO nastojali su jasno i vjerno dočarati sve pjesničke slike unutar teksta pjesme, a na kraju su bili i nagrađeni, i to ne samo snažnim i dugim pljeskom publike. 

Naime, pjesma “Sve je šareno” je osvojila Kipić sv. Duje te Nagradu za najbolje ispisane stihove od strane Stručnoga žirija, a nagradu je, uz Libretiće i Libreto TEENSE, preuzela autorica istoimenih stihova, Ivana Begović.

Ivana kaže da ju je napisala još u doba corone te ju je sada samo doradila te glazbeno i tekstualno prilagodila svojim pjevačima.

Budući da su se tada probe odvijale preko Zoom aplikacije, Ivana priča kako je u tim, sada i nagrađenim stihovima, zapravo pronašla bijeg od vrlo nesigurne i zastrašujuće stvarnosti te da je u njima opisala idealizirani svijet u kojemu sve izgleda i funkcionira upravo opozitno od trenutne situacije, stoga će ta pjesma za nju uvijek zauzimati posebno mjesto u njezinom srcu.

Nagradi su se najviše, razumije se, obradovali sami izvođači, Libretići i Libreto TEENSI, ali i Ivanina obitelj koja je već dugi niz godina i desetljeća unazad upravo u potpunosti posvećena književnosti, kazalištu, glazbi, kulturno – umjetničkom i pedagoškom radu.

Za kraj, iz LIBRETA nam kažu kako nagradu posvećuju svojoj djeci koja ih svakodnevno inspiriraju za rad i stvaranje, kako im je svaka dobivena nagrada čast, ali i putokaz za daljnje napredovanje i usavršavanje u svom poslu te kako im je silno drago što i na ovaj način mogu svoj Zadar i Zadarsku županiju učiniti ponosnima. 

 
Nastavi čitati

magazin

Liječnica upozorava: Ne stavljajte klimu u kući ispod ove temperature, mogli bi završiti u bolnici

Objavljeno

-

By

Pixabay

Postoji vrlo važno pravilo prilikom rashlađivanja prostorija klima uređajem kada nastupe jako topli dani. Važno je da vodite računa da ne rashlađujete previše prostor da ne biste sebe doveli u zdravstveni rizik.

Vrlo je važno da razlika između unutarnje i vanjske temperature ne prelazi iznad 7°C. Zašto? Velika razlika u temperaturi može izazvati brojne zdravstvene probleme, prenosi Nova.rs.

Liječnica Biserka Obradović rekla je da je jedan od najvećih problema taj što ljudi u ovom razdoblju previše rashlađuju prostor, a zatim izlaze van na jako visoku temperaturu.

“Ne možemo se razboljeti i kriviti nekog drugog. Primamo veliki broj pacijenata koji imaju upalu pluća. Dolaze s upornim kašljem, bolom u grudima, visokom temperaturom… Zašto? Zato što borave u klimatiziranim prostorijama koje rashlađuju se na 17 stupnjeva, a vani je preko 35 stupnjeva. Kruži veliki broj bakterijskih upala, vodite računa na bazenima, tuširajte se prije ulaska i poslije izlaska iz bazena, mijenjajte kupaći kostim“, kaže Obradović.

Preporučena temperatura

Preporučljivo je da za vrijeme vrućih, ljetnih mjeseci klima uređaj bude postavljen na temperaturu između 24 i 27°C. Nagli prelazak iz rashlađenog prostora na visoke temperature opasan je za srčane i druge kronične bolesnike koji uzimaju lijekove, ali i za zdrave ljude

Izbjegavajte sjedenje i stajanje direktno ispod klime. Česta je pojava išijasa zbog znojnih leđa ili mokre odjeće u kojoj sjedimo u klimatiziranoj prostoriji.

Razlike u temperaturi između klimatiziranog prostora i vanjske temperature ne smiju biti prevelike. Idealna razlika je pet do sedam stupnjeva. Često je ta razlika 15 ili čak 20 stupnjeva što je ogroman šok za organizam.

Kada koristite klimu važno je i redovno čistiti filtere i servisirati uređaje s obzirom na to da se u njima mogu nakupiti razne bakterije, alergeni i prljavštine koje mogu uzrokovati brojne zdravstvene smetnje.

 
Nastavi čitati

magazin

Normalan tlak po godinama: Tablice s vrijednostima koje su pokazatelj kako vam radi srce

Objavljeno

-

By

unsplash

Saznajte kako vaše godine utječu na krvni tlak. Otkrijte normalne vrijednosti krvnog tlaka po godinama kako biste održali dobro zdravlje i spriječili bolesti.

Krvni tlak je sila kojom krv pritičšće zidove arterija dok srce pumpa krv kroz vaše tijelo. Mjerenje krvnog tlaka može pokazati koliko je vaše srce opterećeno i važan je dio opće zdravstvene procjene.

Vaš krvni pritisak se mijenja i varira tijekom dana u ovisnosti od raznih faktora, kao što su razina aktivnosti, emocionalno stanje i san, piše HRI.ORG.

Visok krvni tlak može biti neprimjetan, zbog čega je važno redovno provjeravati krvni tlak, prenosi Danas.rs.

Što znače brojevi krvnog tlaka?

Krvni tlak se mjeri kao dva broja, jedan preko drugog, kao što je 120/80. Oba se mjere u jedinicama milimetara žive (mm Hg).

Sistolički pritisak: Gornji broj, nazvan sistolički pritisak, je pritisak svaki put kada se srce steže.

Dijastolički pritisak: Donji broj, ili dijastolički pritisak, je pritisak u arterijama dok se srce opušta prije sljedećeg otkucaja.

Normalne vrijednosti krvnog tlaka po godinama i spolu

Normalan krvni tlak varira od osobe do osobe. Vaš liječnik će vam savjetovati što je zdravo za vas, na osnovu vaše medicinske povijesti.

Za većinu ljudi, sljedeće je vodič:

Krvni tlak
Danas.rs

Prosječan krvni tlak kod odraslih po godinama i spolu:

Visok krvni tlak obično nema nikakve simptome. Možete imati visok krvni tlak i osjećati se sasvim dobro. Jedini način da saznate je li vaš tlak visok je da ga redovno provjeravate kod liječnika ili ga pratite pomoću kućnog aparata za mjerenje tlaka.

Krvni tlak
 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu