Connect with us

Sport

SUBOTA NA VIŠNJIKU: Više od 200 sudionika na hrvačkom turniru Zadar Open 2024.

Objavljeno

-

Međunarodni hrvački turnir 12. Zadar Open 2024. održat će se u subotu, 6. srpnja 2024. u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku s početkom u 10 sati. Domaćin natjecanja koje će okupiti najbolje mlade hrvače iz regije i šire te sudionike iz više od 20 hrvačkih klubova i osam zemalja: Austrije, Njemačke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Češke, Mađarske, je Hrvački klub Zadar. Natjecatelji će se okušati u slobodnom i grčko-rimskom načinu hrvanja.

Uoči turnira u tijeku je održavanje jedanaestog po redu Međunarodnog trening kampa u sportskoj dvorani Ravnice, također u organizaciji Hrvačkog kluba Zada, a koji traje do 5. srpnja, dok će se finalne borbe i zabavni program održati u subotu na trgu Petra Zoranića u 20:30 sati.

Hrvanje je drevni sport koji seže duboko u povijest i često se naziva “najstarijim olimpijskim sportom”. Svojom jednostavnošću i izazovima, hrvanje ne samo da razvija tjelesnu snagu, izdržljivost i motoričke sposobnosti, već i potiče disciplinu, samopouzdanje i poštovanje prema protivnicima. Kroz različite stilove sportaši se natječu koristeći raznovrsne tehnike bacanja, držanja i kontrole, ističući svoju spretnost i strategiju.

Ovaj događaj pruža priliku mladim sportašima da pokažu svoje vještine, dok će gledatelji moći uživati u kvalitetnim hrvačkim borbama. Organizatori pozivaju sve ljubitelje sporta da dođu, podrže mlade hrvače i budu dio ovog događaja.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku nogomet, ritmička gimnastika i odbojka

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

Subota, 5.10.

RITMIČKA GIMNASTIKA: U organizaciji KRG Sirena s početkom u 9 sati u centralnoj dvorani održava se 13 po redu „Sirena Cup 2024“, tradicionalno međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici.

NOGOMET: papaline NK Zara – NK Zlatna Luka u 09:00h, NK Zadarnova – NŠK Pag u 10:00h, pionirke ŽNK Donat – ŽNK Dinamo u 14:00h, kadetkinje ŽNK Donat – ŽNK Dinamo u 15:30h

ODBOJKA: OK Zadar – OK Zrinski Nuštar – utakmica 1. kola Prve odbojkaške lige za seniore u 19 sati u pomoćnoj dvorani 4.

Nedjelja, 6.10.

NOGOMET: tići NK Zadarnova – NK Zara 2 u 08:00h, NK Zadarnova 3 – NK Zadarnova 2 u 09:15h, kadeti NK Arbanasi – NK Hrvace u 11:00h, juniori NK Arbanasi – NK Hrvace u 13:00h, seniorke ŽNK Donat – NK Rijeka u 15:00h, pioniri NK Zara 2 – NŠK Sv. Mihovil u 17:15h, kadeti NK Zara 2 – NŠK Sv. Mihovil u 18:30h

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTO) BOĆANJE / Održan 4. memorijalni braniteljski turnir u parovima “Obrana grada Zadra”

Objavljeno

-

By

4. Memorijalni braniteljski boćarski turnir „Obrana grada Zadra” održan je 3. listopada 2024.g. na boćalištu Crvene kuće. Turnir se održava već četvrtu godinu zaredom u sklopu obilježavanja Dana obrane grada Zadra u organizaciji Paraboćarskog kluba Zoilo i Udruge HVIDR-a Zadar.

Ove godine sudjelovalo je 12 braniteljskih ekipa, i to: HVIDR-a ŠIBENIK, TERMITI, PLOVANIJA,  4.GARD.BR,  BOKANJAC, ZEMUNIK,  BILI BRIG, MUP 90.-91., 112.BR, HVIDR-a ZADAR,  POSKOCI i  PTSP.

Iz Grada Zadra su na otvorenju turnira nazočili gospoda : Robertino Dujela, Mate Marić I Hrvoje Šarić.

Prvo mjesto zauzela je ekipa 4. GARD.BR( S. Šarić, R.Pilipović) , drugo HVIDR-a Šibenik (M.Maretić, M.Skejo) , a treća je bila ekipa MUP 90.-91.( M.Kokić, M.Sušić, M.Vidak ).

Nakon završetka turnira dodijeljene su nagrade za najbolje i najspretnije sudionike turnira te je održana zajednička večera za sve sudionike i goste u Zemuniku.

 
Nastavi čitati

Sport

S VIŠNJIKA: Univerzalna sportska škola – popis grupa i termini treninga

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

U ponedjeljak 7. listopada 2024. s treninzima kreće Univerzalna sportska škola koju organizira ŠC Višnjik u suradnji sa Športskom zajednicom Grada Zadra.

Na službenoj stranici ŠZGZ možete pogledati popis djece po grupama te rasporede održavanja treninga za djecu od 4 do 6 godina te djecu od 7 do 10 godina.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu