Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / U subotu počinje još jedan toplinski val. Već danas temperatura ide do 35°C

Objavljeno

-

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab, na istoku i umjeren jugoistočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 °C.

U subotu pretežno sunčano i vruće. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, ujutro uz obalu bura. Najniža temperatura između 15 i 20, na Jadranu od 21 do 26 °C. Najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano i vruće uz slab vjetar, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni, ujutro uz obalu burin. U nedjelju će sjeverozapadnjak pojačati, a u ponedjeljak će zapuhati umjerena do jaka bura. Jutra na kopnu još razmjerno svježa, ali uz postupan porast minimalne temperature prema kraju razdoblja.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADARSKA PROFESORICA / Irena Burić na Stanfordovoj listi najutjecajnijih znanstvenika u 2023. godini 

Objavljeno

-

By

Objavljena je nova lista 2 posto najutjecajnijih znanstvenika u 2023. godini, koju izrađuju Sveučilište Stanford iz SAD-a i izdavačka kuća Elsevier. Zadarska profesorica prof. dr. sc. Irena Burić s Odjela za psihologiju ponovno se našlo na njoj, ovaj put kao 9. rangirana iz Republike Hrvatske.

Podsjetimo, prof. Irena Burić i prošle je godine ušla u 2 % najcitiranijih znanstvenika svijeta, a na popisu znanstvenika iz Hrvatske čija se  znanstvena dostignuća citiraju po svijetu bila je uvrštena na 30. mjesto.

Područja njezinog stručnog i znanstvenog interesa su ličnost, emocije i emocionalna regulacija u obrazovnom okruženju te profesionalna dobrobit i radna uspješnost nastavnika.

Najutjecajniji hrvatski znanstvenik po ovoj listi u prošloj godini bio je Sandro Nižetić sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, koji je imao visoka dostignuća u području korištenja alternativnih izvora energije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Hrvoje Anić izabran za direktora Turističke zajednice Zadarske županije

Objavljeno

-

By

Na sjednici održanoj danas, 19. rujna 2024. godine Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije izabralo je Hrvoja Anića za direktora TZ Zadarske županije.

Povjerenstvo, imenovano od strane Turističkog vijeća, provelo je postupak za izbor direktora/direktorice Turističke zajednice Zadarske županije. Kandidati su tijekom intervjua imali 10 minuta za predstavljanje Programa rada te dodatno vrijeme za razgovor s Povjerenstvom prilikom čega je svaki od kandidata odgovarao na sedam istih pitanja.  

Temeljem provedenog bodovanja, Povjerenstvo je Hrvoja Anića jednoglasno predložilo Turističkom vijeću kao najboljeg kandidata, a Turističko vijeće je potom jednoglasno donijelo odluku kojom se Hrvoje Anić imenuje za direktora na mandat od četiri godine.

Sjednicu Turističkog vijeća vodio je župan Zadarske županije i predsjednik Turističke zajednice Zadarske županije Božidar Longin koji se zahvalio dosadašnjoj direktorici Mihaeli Kadiji na odličnoj suradnji i uspješnom vođenju TZ Zadarske županije proteklih deset godina.

Novoizabrani direktor Hrvoje Anić rođen je 1976. godine u Zadru. Diplomirao je u Dubrovniku na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu te ima više od 20 godina radnog staža na rukovodećim poslovima u turizmu. Profesionalnu karijeru započeo je u Crikvenici u hotelu Mediteran kao direktor hotela. Uslijedio je rad u hotelu Pinija u Petrčanima, također na mjestu direktora hotela te u hotelu Maškovića Han u Vrani.

Natječaj za izbor direktora TZ Zadarske županije trajao je 14 dana, a rok za prijave istekao je 3. rujna 2024. godine. Na natječaj je pristiglo sedam prijava koje je pregledalo Povjerenstvo za prikupljanje i analizu prijava na natječaj za direktora/direktorice Turističke zajednice Zadarske županije te obavilo razgovore s kandidatima koji su zadovoljili uvjete iz prijave.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U petak bez vode dio Murvice Donje!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 20.09.2024. godine  (petak) u vremenu od 08:30 h pa do 13:30 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u mjestu Murvica Donja u Vukovarskoj ulici.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Vukovarskoj ulici kod kućnog broja 2.  

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu