Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Zaposlenici i volonteri zadarskog Crvenog križa očistili Kapetanski park od šprica i igala

Objavljeno

-

Zaposlenici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zadar organizirali su akciju čišćenja javnih površina od infektivnog otpada (iskorištenih šprica i igala).

Ovoga puta očistili su prostor Kapetanskog parka.

Cilj ovakvih akcija je smanjiti opasnosti od uboda, a time i smanjiti opasnosti od zaraze hepatitisom i tetanusom. Veliki dio infektivnog materijala nerijetko je skriven od pogleda, pa su ovakve akcije od velike važnosti kako bi se izbjegla potencijalna opasnost, priopćili su, dodajući:

“Ovo je samo jedna u nizu ovakvih akcija, a ovim putem od zahvaljujemo našim volonterima koji su uložili svoje vrijeme i trud.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PLANIRAJTE KUPOVINU NA VRIJEME / Evo kako ove nedjelje rade trgovine i centri u Zadru…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca ove nedjelje u Zadru:

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

EUROSPIN:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

KONZUM:

Put Pudarice 34 – od 7 do 20

A. Starčevića – od 7 do 13

LIDL:

Put Murvice 18 – od 8 do 21

INTERSPAR

City Galleria – od 7 do 14

Akcije Maslenica – od 8 do 21

Bibinje – od 7 do 21

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

od 9 do 21

STUDENAC:

Radno vrijeme trgovina Studenca provjerite OVDJE.

RIBOLA

zatvoreno

PEVEX

U subotu 28. 9. 2024. centar radi do 14 sati zbog inventure.

U nedjelju zatvoreno.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Poslijepodne razvedravanje, u nedjelju orkanska bura. Evo što donosi novi tjedan…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas sa zapada jače naoblačenje s kišom. Lokalno će biti i obilnih pljuskova s grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Umjereno do jako jugo i jugozapadnjak u Dalmaciji će okretati na sjeverozapadnjak, a na sjevernom Jadranu će popodne zapuhati bura i jačati. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23, na Jadranu od 22 do 26 °C. Poslijepodne na kopnu osjetni pad temperature zraka.

U nedjelju na Jadranu većinom sunčano. U unutrašnjosti još u noći i rano ujutro pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, osobito na istoku Hrvatske, zatim razvedravanje sa zapada. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na moru jaka, na udare i olujna bura, a podno Velebita prijepodne i orkanski udari. Najniža temperatura zraka između 9 i 14, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna od 13 do 18, na obali i otocima između 20 i 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a u ponedjeljak će osobito u kotlinama biti jutarnje magle. U nedjelju još rano ujutro i prijepodne povećana naoblaka na jugu i osobito istoku Hrvatske gdje može pasti malo kiše. Umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na istoku i jak, u ponedjeljak će oslabjeti, a u utorak će zapuhati jugozapadnjak. Na moru u početku vjetrovito uz jaku do olujnu buru koja u ponedjeljak slabi te okreće na sjeverozapadnjak. U utorak jugo. Bit će hladnije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Ministar Primorac u radnom posjetu Zadarskoj županiji predstavio poreznu reformu

Objavljeno

-

By

Potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Marko Primorac boravio je u radnom posjetu Zadarskoj županiji gdje je održao sastanak sa županom Božidarom Longinom i njegovim suradnicima. Uz ministra, sastanku su nazočili državna tajnica Tereza Rogić Lugarić, glavni tajnik Zdravko Zrinušić, ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša, ravnatelj Carinske uprave Mario Demirović i savjetnik Zvonko Šakić.

Ministar je iskazao zadovoljstvo fiskalnim rezultatima ostvarenim tijekom ljetne turističke sezone te uvjerenje da će financijski pokazatelji i dalje rasti. Župana i suradnike upoznao je s novom poreznom reformom kojoj je cilj dodatno rasteretiti porezno opterećenje na plaće, a s druge strane uvođenjem poreza na nekretnine potaknuti tržište, odnosno staviti u funkciju stanove koji se ne iznajmljuju dugoročno, kako bi u konačnici pala cijena najma.

Župan je podržao inicijativu Vlade RH koja je priuštivo stanovanje, posebno za mlade obitelji, zacrtala kao jedan od ključnih ciljeva koje namjeravaju provesti. Podsjetio je na podatke koje je nedavno iznio potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić o gotovo 600 tisuća stanova na području RH koji su prazni. Zakonskim i poreznim izmjenama želi se utjecati na to da povećanjem ponude nekretnina mlade obitelji mogu riješiti stambeno pitanje na priuštiv način ili da se dio tih stanova stavi u funkciju dugoročnog najma.

Župan Longin je upozorio da je i dalje prisutna ‘siva zona’ u turizmu i naglasio inicijativu koja ide preko Hrvatske zajednica županija o zakonskim izmjenama koje bi omogućile bolji nadzor neprijavljenih gostiju, crnog čartera i ostalih nepravilnosti koje se događaju u tom sektoru. Kako bi se tome doskočilo, uz zakonske izmjene, potrebna je dobra koordinacija svih službi na terenu. „Većina naših stanovnika želi red i podržat će aktivnosti koje vode u tom smjeru“, ustvrdio je župan.

Uz pohvale Zadarskoj županiji na aktivnoj ulozi u pripremanju zakonskih prijedloga, ministar Primorac je govoreći o novoj poreznoj reformi rekao kako očekuje savjete i suradnju s terena, odnosno predstavnika lokalne i regionalne samouprave koji mogu značajno pomoći u provedbi novih mjera. Naglasio je i kako se porez na nekretnine neće plaćati na one nekretnine u kojima se stalno stanuje i one u dugoročnom najmu.

„Jedan od glavnih ciljeva je svakako pravedniji porezni sustav. Nadamo se da ćemo na ovaj način stvoriti uvjete za razvoj stabilne porezne politike za upravljanje nekretninama koji bi mladim obiteljima osigurali mogućnost kupnje stana ili dugoročnog najma po povoljnijim uvjetima. Nastavit ćemo povećavati plaće i mirovine smanjenjem poreznog opterećenja, a dodatno ćemo rasteretiti i gospodarstvenike”, istaknuo je ministar Primorac.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu