Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Nadin: Smrtno stradao vozač traktora

Objavljeno

-

U nedjelju, 27. listopada oko 14.20 sati u mjestu Nadin prilikom upravljanja traktorom smrtno je stradao 80-godišnji hrvatski državljanin.

Na mjestu događaja policijski službenici su proveli očevid, a prema rezultatima očevida sumnja se da je 80-godišnjak na lokalnoj cesti upravljao neregistriranim traktorom prije stjecanja prava na upravljanje, te je u vožnji na nizbrdici iz zasad neutvrđenih razloga došlo do otkazivanja rada mjenjača uslijed čega je u nekontroliranom kretanju traktor udario u podvožnjak, pri čemu je vozač iz traktora pao na tlo te preminuo na mjestu događaja.

Nad tijelom stradalog muškaraca naložena je obdukcija, a o događaju će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno izvješće.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

U osnovnoj školi u Preku održane preventivne aktivnosti

Objavljeno

-

By

Proteklog tjedna u Osnovnoj školi „Valentin Klarin“ u Preku policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske proveli su aktivnosti iz nacionalnog projekta „Zdrav za 5“ i iz lokalnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“.

Predavanja iz projekta „Zdrav za 5“, usmjerena na prevenciju alkohola, slušali su učenici osmih razreda. Učenici su educirani o posljedicama konzumiranja alkohola te kaznenih ponašanja vezanih uz konzumiranje alkohola odnosno sankcijama koje se primjenjuju zbog nedopuštenih ponašanja koja se čine pod utjecajem alkohola, a u okviru predavanja provedena je i interaktivna radionica „Subotnja večer“.
Tijekom radionice učenici su iznosili svoja razmišljanja o štetnosti alkohola i posljedicama vezanim uz konzumiranje. ​

Učenici sedmih razreda Osnovne škole „Valentin Klarin“ slušali su predavanja o rizičnim ponašanjima kojima su izloženi za vrijeme korištenja društvenih mreža, zatim o ovisnosti koju izaziva dugotrajan boravak na društvenim mrežama, te o potrebi prijavljivanja svakog društveno nedopuštenog ponašanja i zakonskim sankcijama.
Predavanje je dio lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ kojem projektu je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partner Policijska uprava zadarska.

Učenicima su prezentiran pozitivne strane odnosno prednosti korištenja društvenih mreža, kao i negativne strane neograničenog boravka na društvenim mrežama i opasnosti kojima su mladi izloženi kod neopreznog korištenja interneta. Tijekom predavanja prikazani su i spotovi te kratki filmovi o rizičnim ponašanjima prilikom korištenja društvenih mreža, a učenici su iznosili svoje stavove o prednostima i opasnostima prilikom njihova korištenja.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarska policija za vikend evidentirala 253 prometna prekršaja

Objavljeno

-

By

Policija je i proteklog vikenda na zadarskim prometnicama provodila pojačani nadzor prometa, a u akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, od 25. do 27. listopada 2024. godine, utvrdili su ukupno 356 prekršaja od kojih izdvajamo:

27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
47 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja
52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te
8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Evidentirano je i 7 prekršaja zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 7 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda.

Dogodilo se 10 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Trostruki dobitnici Grammya dolaze u HNK Zadar u sklopu turneje Hope

Objavljeno

-

By

✨SOWETO GOSPEL CHOIR✨
📅 16. studenog 2024.
📍 HNK Zadar, 20:00
🎫 Ulaznice su dostupne na eventim.hr
Publika će imati priliku uživati u moćnim izvedbama tradicionalnih južnoafričkih himni, neponovljivoj obradi pjesme “Amazing Grace”, čuvenom “Hallelujah” Leonarda Cohena i dirljivom “Freedom Songs Medley”.
Osim što je trostruki dobitnik Grammyja, ovaj iznimni zbor već desetljećima plijeni svjetsku pažnju nastupajući za Nelsona Mandelu, Oprah Winfrey, Billa Clintona i surađujući s legendama poput Arethe Franklin, Stevieja Wondera i Johna Legenda. Pored glazbenog djelovanja, zbor je poznat i po humanitarnom radu kroz svoju zakladu Nkosi’s Haven Vukani za pomoć djeci i majkama oboljelima od AIDS-a.
✨Dođite i osjetite snagu afričkog zvuka koji će vas ispuniti pozitivnom energijom! ❤️🌍💫
organizator: Music Time

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu