Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarska policija za vikend evidentirala 253 prometna prekršaja

Objavljeno

-

Policija je i proteklog vikenda na zadarskim prometnicama provodila pojačani nadzor prometa, a u akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, od 25. do 27. listopada 2024. godine, utvrdili su ukupno 356 prekršaja od kojih izdvajamo:

27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
47 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja
52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te
8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Evidentirano je i 7 prekršaja zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 7 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda.

Dogodilo se 10 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Vozač pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću

Objavljeno

-

By

U nedjelju, 27. listopada u 22.02 sati u Biogradu u Ulici dr. Franje Tuđmana došlo je do prometne nesreće koju je izazvao 25-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka.

Naime, uslijed dolaska do semaforiziranog raskrižja, zbog ne držanja potrebnog razmaka, udara u automobil zadarskih registarskih oznaka koji se nalazio ispred njega, zaustavljen poradi crvenog svjetla, a s kojim je upravljao 30-godišnjak.

Daljnjom kontrolom i alkotestiranjem vozača, kod 25-godišnjaka je utvrđena koncentracija od 2,14 g/kg alkohola u organizmu, nakon čega je uhićen i smješten u prostorije policije.

U prometnoj nesreći 30-godišnji vozač je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Vozač u dobi od 25 godina danas je prepraćen na Prekršajni odjel nadležnog suda uz optužni prijedlog u kojem je zatraženo zadržavanje, novčana kazna od 340 eura, kazna zatvora u trajanju od 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Brlog predstavlja prvu Noć vještica u pivovari i uz plesnjak otkriva je li kuhanje piva krivo za spaljivanje vještica

Objavljeno

-

By

Unatoč toplim danima u listopadu, moramo priznati da je ljeto davno prošlo i očekuje se skoro zatvaranje većine sezonskih terasa u našem gradu. Povodom tog općeg zatvaranja terasa pokreće se i novi val pivskih druženja.

Ove godine zadruga Brlog po prvi puta u Hrvatskoj održava Noći u pivovari. Prvu takvu večer možete provesti već 31.10.2024 od 19h do ponoći na adresi Andrije Hebranga 6. Glavni dio programa je plesni MonsterMash naše zadarske DJ maremilin u jedinstvenoj atmosferi proizvodnog pogona uz premijeru čak dva nova piva iz linije Majstorica, inače serije limitiranih izdanja piva iz Brloga. Rasplešite čudovišta u vama!

Biti će to i prilika za popričati s kuharom piva, postaviti znatiželjna pitanja i približiti se svijetu pivarstva na mjestu gdje nastaje pivo.

Upraviteljica i suosnivačica zadruge Brlog, Ana Teskera, pripremiti će malo iznenađenje u duhu ženske pivske povijesti o kojoj se ponešto zna, ali ponešto i ne zna, a koje će upotpuniti dojam noći koju neki narodski nazivaju i noć vještica.

A crtica iz povijesti spominje motiv vještice u kontekstu kuharica piva. Više o tome potražite na stranicama Brloga, a u četvrtak dođite i uživajte u čarima prave pivovare, pogledajte kako izgleda prava vještica… tj brewerica, kako izgleda njen muški kolega i kako zvuči ‘scary music’ u tom okruženju! Zamaskirajte se ili ne, svakom prema guštu.

Noć u pivovari #2 je također najavljena već za subotu 2.11., kada ekipa Zadarski pub kviz organizira jubilarni 200-ti kviz uz roštilj (ako vrijeme dozvoli). Limitiran je broj timova pa se zainteresirani trebaju najaviti u inbox organizatora na Facebook eventu “200. Zadarski pub kviz”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Ponavljaču prekršaja određeno zadržavanje u zatvoru

Objavljeno

-

By

Noćas, 28. listopada u 00.05 sati u Zadru u Ulici Put biliga policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su kombi vozilo krapinskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin koji nije koristio sigurnosni pojas.

Daljnjom kontrolom utvrđeno je da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole i police obveznog osiguranja u prometu.

Kod vozača je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,56 g/kg.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije gdje mu je testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu dok je izričito odbio ponuđeno vađenje krvi i urina poradi analize i vještačenja.

Nadalje je utvrđeno da vozilom upravlja u vrijeme kada mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih prekršajnih bodova i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima.

Danas je 26-godišnjak odveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužni prijedlog u kojem je zatraženo zadržavanje zbog ponavljanja prekršaja, novčana kazna od 4 380 eura, izricanje kazne zatvora u trajanju od 60 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Sud je okrivljeniku odredio zadržavanje u trajanju od 10 dana nakon čega je okrivljenik odveden u Zatvor u Zadru.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu