Connect with us

Sport

Zagreb u Jazinama bez Mulaomerovića

Objavljeno

-


U četvrtom kolu Lige za prvaka, košarkaši Zagreb Croatia osiguranja gostuju u Zadru. Domaćin im je senzacionalni pobjednik nad Cibonom, momčad koja je tek u zadnjoj minuti ispustila već gotovo izvjesnu pobjedu protiv Cedevite – Borik Puntamika. Apsolutni hit uvodnih utakmica ovosezonske Lige za prvaka dočekuje Mrave pred ispunjenim tribinama dvorane u Jazinama. Recept za pobjedu, prema riječima trenera KK Zagreba, Mladena Erjavca, vrlo je jednostavan.
– Moramo nametnuti našu igru, igrati onako kako nama odgovara. Moramo iskoristiti naše prednosti, primarno one koje imamo s visokim igračima. To bi morala biti naša velika prednost u ovoj ligi, ne samo protiv Borika, nego protiv svih momčadi, s izuzetkom eventualno Cedevite. Pod košem nam mogu parirati još samo Cibona i Split, ali protiv svih ostalih moramo dominirati na visokim pozicijama. Treba respektirati obrambenu energiju Borika, agresvinost na loptu i njihov šut za tri poena. I moramo igrati obranu od prve sekunde, a ne tek kad nas naljute neki faktori kao na zadnjim utakmicama…
Uz sve nabrojeno veliki ’forte’ Borika je navijačka podrška s tribina legendarnih Jazina…
– Sigurno da podrška tri, četiri tisuće bučnih navijača Borikovim igračima daju dodatnu dimenziju u kvaliteti, ali oni su već pri selekciji tako odabrani da su svi energetski odlični, dobro trče u oba smjera i uz poticaj s tribina, a svi su rođeni Zadrani i igraju sa srcem, to im jako puno znači. Još kad im krene šut za tri poena onda je totalna euforija i svakoga mogu dobiti. Vidjeli smo da je Borik puno više namučio Cedevitu u Jazinama, nego Estudiantes u Madridu, iako je tamo bilo čak petnaest tisuća gledatelja. To treba respektirati i stoga moramo biti vrlo oprezni.
U zadnjih nekoliko tjedana ozljede igrača nižu se kao na tekućoj vrpci. Bašljan, Babić, Mulaomerović, Novačić, Mašić, od ranije Prostran… Kakva je situacija pred put u Zadar?
– Mulaomerović ima ozljedu koljena koju vuče još od Nymburka, sad se to opet malo upalilo, tako da on neće putovati na utakmicu protiv Borika. Ne želimo ništa riskirati. Također, neće biti u sastavu Bašljana koji se još nije oporavio od ozljede leđa. Ostali su spremni, Mašić se vratio treninzima. Kod njega je također riječ o upali hvatišta trbušnog zida, to ga je malo smetalo, pa nismo ništa željeli riskirati. Protiv Alkara nije bilo potrebe da ga forsiramo, kontrolirali smo utakmicu od početka. U momčad se vraćaju također Babić i Novačić koji su se potpuno oporavili, a utakmicu će preskočiti Kraljić jer ima obaveze oko mature u školi…
Mravi će dakle, u Zadar putovati sa samo jedanaest igrača. U mrtvoj utrci s Cedevitom koja trenutno traje, gubitak bodova na gostovanju kod Borika sigurno bi bio veliki minus za KK Zagreb.
 

 

Sport

GRAĐANI TEŠKO DO BAZENA / Na Višnjiku sve do nedjelje završni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore!

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

Od 26. do 29. rujna 2024. godine, na zatvorenom bazenu Višnjik održava se završni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore. Na turniru će sudjelovati mladi talenti iz osam klubova: HAVK Mladost, Jadran ST, Mornar, Solaris, Medveščak, Zadar 1952, Jug AO i Primorje EB.

Tim povodom obavještava se javnost da će, zbog održavanja turnira, doći do izmjena u rasporedu korištenja bazena za građanstvo:

Četvrtak, 26. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 16:00 do 20:00 sati

Mali bazen otvoren od 20:00 do 22:00 sati

Petak, 27. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 8:00 do 13:00 sati i od 14:00 do 22:00 sati

Mali bazen otvoren od 6:00 do 8:00 sati, od 10:00 do 15:00 sati i od 20:00 do 22:00 sati

Subota, 28. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 9:00 do 12:30 sati i od 15:30 do 21:00 sati

Mali bazen otvoren od 21:00 do 22:00 sati

Nedjelja, 29. rujna:

Veliki bazen zatvoren od 8:00 do 14:00 sati

 
Nastavi čitati

Sport

“KACIGU NA GLAVU I SAMO GAS!” / Zadarski motociklisti Ćurković i Žilić uspješni i na kraju ove moto sezone!

Objavljeno

-

By

               Prošlog vikenda, u organizaciji HMS i MK Nova Rača održana je posljednja za ovu sezonu 8. Moto utrka koja se boduje za Otvoreno prvenstvo Hrvatske.

Veliki ljubitelji oktana bili su svjedoci zadnje moto utrke gdje se u nekoliko klasa odlučivalo o prvaku za ovu kalendarsku godinu.

Nakon održanih 8 utrka u Sloveniji i Hrvatskoj, zadarski vozači su nastavili sa dobrim rezultatima.

Ove sezone zadarske boje su branili Vilijam Ćurković i Neven Žilić, obojica za MK Arbanasi iz Zadra, team Grabac RT.

Vilijam Ćurković je ponovio prošlogodišnji uspjeh, te je i ove godine u ukupnom plasmanu bio drugi u klasama 2. I 7. / do 750 ccm/ ponovivši odličan rezultat i ove godine.

Neven Žilić je u  klasi 8. / do 1000 ccm/ završio na trećem mjestu u ukupnom plasmanu te ističe zadovoljstvo i ovom odvoženom sezonom.

MK Arbanasi je od ukupno 19 moto klubova zauzeo odlično 6 mjesto te se nalazi u gornjem domu motociklizma u Hrvatskoj i Soveniji.

Ove godine naši Zadrani ističu da su izuzetno zadovoljni s obzirom na nekoliko većih kvarova na njihovim motociklima. Stalna prisutnost na utrkama, koje naši vozači iskoriste i za treninge dala je i dobar rezultat u ukupnom plasmanu.

Ovom prilikom obojica se žele zahvaliti svim sponzorima i ljudima dobre volje koji su bili dio i ovogodišnje njihove moto-karavane.

MK Arbanasi pozivaju  i ostale mlade snage iz Zadra i okolice da budu dio ovog adrenalinskog sporta da se utrkuju u kontroliranim uvjetima, jer Zadar zaslužuje još više i bolje.

“Kacigu na glavu i gas, samo gas, pozdrav iz garaže”, poručuju.

 
Nastavi čitati

Sport

Besplatni seminar za košarkaške suce u Zadru

Objavljeno

-

By

Udruga košarkaških sudaca Zadarske županije organizira besplatni seminar za košarkaške suce, pomoćne suce i statističare.

Rok za prijavu je 16.10.2024. , prijaviti se može na mail udrugakszz@gmail.com ili na mobitel 0912345813.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu