Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) “MEAT ME 2.0”, DRUGI DAN U utorak planule stotine porcija s pulastrom, u srijedu je tema teletina

Objavljeno

-

Foto: Bojan Bogdanić

Tingul od pulastra, paprikaš i paštašuta od domaće kokice, pileći odresci na grillu, njoki i burgeri s piletinom – sve su to bili specijaliteti drugog dana zadarskog Festivala mesa „Meat Me 2.0“ koji se u organizaciji TZ Zadar i brojnih partnera održava sve do ovoga vikenda, točnije do završnih velikih gradelada u petak i subotu navečer.

Ekipa „Meat Me 2.0“, pogotovo učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar koji su najveseliji i najmarljiviji dio gastronomskog, zapravo „marendaškog“ eventa na Staroj pijaci, te njihov profesor Renato Kraljev, dobro se uhodala. I u utorak je planulo preko 300 porcija hrane kojima je osnovni sastojak bio meso pulastra, odnosno domaće mlade kokice. Jela su pripremali etablirani zadarski kuhari Tomislav Karamarko i Josip Vrsaljko, a svoje su vruće teće za ovu prigodu pripremili i restorani „Malo misto“, „Kornat“ i „Zadar-Jadera“. Točila su se sjajna vina Kraljevskih vinograda, a svoj je gastro show s veganskim burgerima (Bože, što bi na ovo rekao Ričard?!!!) imala i zadarska tvrtka „Marikomerc“. Naravno, na „Meat Me 2.0“ su stalno nazočni i destilerija „Mashtel“ sa svojim rakijama i likerima, „Maraska“ s koktelima i sokovima, Tvornica kruha Zadar s pecivima i kruhom, „Kotanyi“ sa začinima, OPG Butić s pršutima i pancetama, Paška sirana sa sjajnim sirevima…

Ukupni utržak od prodaje bonova za hranu i piće u prva dva dana „Meat Me“ je premašio 12.000 kn, pa je za vjerovati da će ovogodišnja donacija Odjelu Pedijatrije zadarske Opće bolnice biti puno veća od 32.000 kn koliko je iznosila 2019. godine na prvom „Meat Me“ Festivalu. Pogotovo zato što je trajanje ovogodišnje manifestacije dvostruko duže nego dvije godine ranije, iako meteorolozi zloguko u petak najavljuju kišu. Da ponovimo: sva sredstva prikupljena od prodaje bonova za piće i hranu namijenjena su zadarskoj Pedijatriji, a troškove organizacije Festivala snosi Turistička zajednica Zadar sa svojim partnerima.

U srijedu je na rasporedu teletina. Jela od te vrste mesa pripravljat će od namirnica koje Festivalu doniraju najbolje zadarske mesnice Biloglav, Paleka, Ikić, Gobin, Lukin i „Poličanka“, zadarski chef Josip Vrsaljko, a sudjelovat će i restorani „Bruschetta“, „Stipe“ na Poluotoku, „Stomorica“ i kuhinja hotela „Mediteran“.

Znači, navalite na dobre mesne porcije na „Meat Me 2.0“ prije kiše!!!

01-Zadar-Meat-Me-2.0-1.-dan-18.10.2021-Photo-by-Bojan-Bogdanic

Image 1 of 51

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Svečana sjednica Gradskog vijeća

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBJAVA IZ GRADA ZADRA: Raspisan Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za 2024./2025. godinu. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

By

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Zadra i članka 12. Pravilnika o stipendiranju i odobravanju drugih oblika potpore učenicima i studentima, Povjerenstvo za stipendiranje i odobravanje drugih oblika potpore učenicima i studentima, raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2024./2025. godinu.

Prijave s potrebnom dokumentacijom predaju se od 22.11.2024. do 06. prosinca 2024. (do 23:59 sati) putem e-usluge „Stipendije“ na poveznici https://ezadrani.hr/stipendije

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Kiša još danas, pa sunčano ostatak vikenda. Evo kakvo nas vrijeme čeka sljedeći tjedan…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno oblačno s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Oborina će biti češća u prvom dijelu dana, lokalno i obilnija, a na kopnu ponegdje susnježica i snijeg, uglavnom poslijepodne. Zatim postupan prestanak oborina i razvedravanje sa zapada. Umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar okrenut će na sjeverni i sjeverozapadni, a na moru i buru. Temperatura zraka većinom od 3 do 8, u početku ponegdje viša, a na Jadranu od 12 do 18 °C. U drugom dijelu dana osjetan pad temperature zraka.

U subotu pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. U noći i ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla koja se u središnjim predjelima može i dulje zadržati, a bit će i jakog mraza. Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren zapadni i sjeverozapadni, na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, navečer na sjevernom Jadranu u okretanju na jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -8 do -3, na Jadranu uglavnom od 1 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura između 5 i 10, a na moru 9 i 14 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, od nedjelje povremeno s umjerenom naoblakom, a u ponedjeljak na sjevernom Jadranu te u gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije uz više oblaka može mjestimice biti malo kiše. Ujutro na kopnu ponegdje magla, osobito u subotu kada se može duže zadržati. Vjetar uglavnom slab, u subotu na istoku do umjeren zapadni, a na Jadranu bura, sjeverac i sjeverozapadnjak u slabljenju. Od nedjelje uglavnom na sjevernom Jadranu te u gorju i središnjim krajevima povremeno umjeren jugozapadnjak i jugo. U subotu hladnije, na kopnu ujutro uz jaki mraz, a potom temperatura u postupnom porastu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu