ZADAR / ŽUPANIJA
(FOTOGALERIJA) “MEAT ME 2.0”, DRUGI DAN U utorak planule stotine porcija s pulastrom, u srijedu je tema teletina
Tingul od pulastra, paprikaš i paštašuta od domaće kokice, pileći odresci na grillu, njoki i burgeri s piletinom – sve su to bili specijaliteti drugog dana zadarskog Festivala mesa „Meat Me 2.0“ koji se u organizaciji TZ Zadar i brojnih partnera održava sve do ovoga vikenda, točnije do završnih velikih gradelada u petak i subotu navečer.
Ekipa „Meat Me 2.0“, pogotovo učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar koji su najveseliji i najmarljiviji dio gastronomskog, zapravo „marendaškog“ eventa na Staroj pijaci, te njihov profesor Renato Kraljev, dobro se uhodala. I u utorak je planulo preko 300 porcija hrane kojima je osnovni sastojak bio meso pulastra, odnosno domaće mlade kokice. Jela su pripremali etablirani zadarski kuhari Tomislav Karamarko i Josip Vrsaljko, a svoje su vruće teće za ovu prigodu pripremili i restorani „Malo misto“, „Kornat“ i „Zadar-Jadera“. Točila su se sjajna vina Kraljevskih vinograda, a svoj je gastro show s veganskim burgerima (Bože, što bi na ovo rekao Ričard?!!!) imala i zadarska tvrtka „Marikomerc“. Naravno, na „Meat Me 2.0“ su stalno nazočni i destilerija „Mashtel“ sa svojim rakijama i likerima, „Maraska“ s koktelima i sokovima, Tvornica kruha Zadar s pecivima i kruhom, „Kotanyi“ sa začinima, OPG Butić s pršutima i pancetama, Paška sirana sa sjajnim sirevima…
Ukupni utržak od prodaje bonova za hranu i piće u prva dva dana „Meat Me“ je premašio 12.000 kn, pa je za vjerovati da će ovogodišnja donacija Odjelu Pedijatrije zadarske Opće bolnice biti puno veća od 32.000 kn koliko je iznosila 2019. godine na prvom „Meat Me“ Festivalu. Pogotovo zato što je trajanje ovogodišnje manifestacije dvostruko duže nego dvije godine ranije, iako meteorolozi zloguko u petak najavljuju kišu. Da ponovimo: sva sredstva prikupljena od prodaje bonova za piće i hranu namijenjena su zadarskoj Pedijatriji, a troškove organizacije Festivala snosi Turistička zajednica Zadar sa svojim partnerima.
U srijedu je na rasporedu teletina. Jela od te vrste mesa pripravljat će od namirnica koje Festivalu doniraju najbolje zadarske mesnice Biloglav, Paleka, Ikić, Gobin, Lukin i „Poličanka“, zadarski chef Josip Vrsaljko, a sudjelovat će i restorani „Bruschetta“, „Stipe“ na Poluotoku, „Stomorica“ i kuhinja hotela „Mediteran“.
Znači, navalite na dobre mesne porcije na „Meat Me 2.0“ prije kiše!!!
ZADAR / ŽUPANIJA
ZADAR SLAVI SVOG ZAŠTITNIKA / U nedjelju u katedrali misu predvodi zadarski nadbiskup Zgrablić
Blagdan sv. Krševana, zaštitnika grada Zadra, svečano se slavi u nedjelju, 24. studenoga.
Svečano misno slavlje u 18 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.
Na uočnicu blagdana sv. Krševana, u subotu, 23. studenog, Svečanu večernju u 18 sati predvodi mons. Ante Sorić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.
ZADAR / ŽUPANIJA
(NE)RADNI DANI / Donosimo radno vrijeme trgovina u Zadru ove nedjelje…
Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru u nedjelju, 24. studenog…
BAUHAUS:
zatvoreno
KAUFLAND:
zatvoreno
EUROSPIN:
zatvoreno
HEY PARK
zatvoreno
TOMMY
Bože Peričića 5 – od 8 do 14
Skradinska 8 – od 7 do 13
KONZUM:
Ante Starčevića 3 – od 7 do 13
Put Pudarice 34 – od 7 do 20
LIDL:
Put Murvice 18 – od 8 do 21
INTERSPAR
zatvoreno
PLODINE
zatvoreno
SUPERNOVA:
zatvoreno
STUDENAC:
Radno vrijeme pregledajte OVDJE.
RIBOLA
Put Petrića 51C, Zadar 7:00-21:00
Ulica Zrinsko Frankopanska 18, Zadar 7:00-21:00
Put Šimunova 2, Zadar 7:00-21:00
Ulica Krste Odaka 5a, Zadar 7:00-21:00
PEVEX
zatvoreno
ZADAR / ŽUPANIJA
BIOGRAD NA MORU / Značajan napredak izgradnje fekalne odvodnje i vodoopskrbnog sustava Kosa istok i zapad
Komunalac d.o.o. Biograd na Moru sukladno planu izvodi 1. fazu izgradnje vodoopskrbne mreže gdje je postavljeno je 2.893,72 metra od ukupno planiranih 5.238,90 metara, što predstavlja 55,24% ukupne duljine.
Također je postavljeno 4.841,02 metra fekalnog cjevovoda od ukupno 9.708,00 metara, odnosno 52,98% planiranog.
Radovi uključuju iskope rovova, polaganje PE cijevi i montažu okana.
Napredak je praćen grafičkim prikazima izvedenih trasa, koji jasno ilustriraju tijek radova i završene dionice.
Stručni nadzor nad projektom provodi ANIVA INŽENJERING d.o.o., izvođač radova je GOLEMI, dok je voditelj projekta tvrtka Hidroprojekt-ing d.o.o.
Projekt izgradnje sustava fekalne odvodnje i vodoopskrbne mreže Kosa istok i zapad te III. etape predstavlja ključan korak u unaprjeđenju komunalne infrastrukture Biograda na Moru.
Vrijednost projekta iznosi 6,8 milijuna eura, te radovi teku prema terminskom planu, a njihov završetak značajno će podići kvalitetu života građana i omogućiti održivi razvoj ovog područja.
-
ZADAR / ŽUPANIJA3 dana prije
IZ GRADA: Objavljena je lista prvenstva za POS. Evo tko je i na kojem rednom mjestu…
-
Hrvatska4 dana prije
Objavljena karta: Evo kad će u Hrvatskoj početi snijeg!
-
Tech3 dana prije
Četiri vampirska uređaja zbog kojih računi rastu
-
Svijet3 dana prije
Popis namirnica u slučaju rata: Ovo su upute za preživljavanje koje dobivaju Skandinavci