Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPANIJSKA LUČKA UPRAVA: Koncesija za izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće lučke infrastrukture – Sv. Filip i Jakov

Objavljeno

-

Upravno vijeće Županijske lučke uprave Zadar je donijelo odluku o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesije za izgradnju nautičkog i dijela operativnog dijela luke i obavljanje lučkih i ostalih gospodarskih djelatnosti na nautičkom dijelu lučkog područja luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Sv. Filip i Jakov. Obavijest o namjeri davanja koncesije je objavljena putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske dana 31.05.2022. godine.

Svrha koncesije je gospodarsko korištavanje pomorskog dobra luke otvorene za javni promet, luke Sv. Filip i Jakov, radi podizanja kvalitete pružanja usluga na predmetnom području te osiguravanja zadovoljavanja potreba šire zajednice za uslugama.

Područje obuhvata u cijelosti je unutar granica iz dokumenata prostornog uređenja, odnosno Urbanističkog plana uređenja obalnog pojasa u naselju Sv. Filip i Jakov („Službeni glasnik Općine Sveti Filip i Jakov“ br. 6/08, 5/15).

Predmet koncesije u dijelu izgradnje obuhvaća izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće lučke infrastrukture na nautičkom dijelu te izgradnju nove lučke infrastrukture na dijelu operativnog dijela luke, a u dijelu usluga obuhvaća obavljanje lučkih djelatnosti pružanja usluga priveza i odveza jahti i brodica u nautičkom dijelu luke te obavljanja ostalih gospodarskih djelatnosti pružanja usluga upotrebe veza za jahte i brodice te ostalih pratećih djelatnosti u nautičkom turizmu, uz ograničenje i komplementarnost funkciji luke koja je otvorena za javni promet.

Osnovne lučke djelatnosti priveza i odveza te ostale gospodarske djelatnosti pružanja usluga upotrebe veza ostvaruju se na ukupno 127 priveznih mjesta na nautičkom dijelu lučkog područja luke Sv. Filip i Jakov.

Nautički dio luke koji se daje u koncesiju proteže se na ukupno 49.818,00 m2, od čega se 605,00 m2 odnosi na postojeću kopnenu površinu, 6.886 m2 na buduću kopnenu površinu te 42.327 m2 na morski dio.

Dio operativnog dijela luke koji se daje u koncesiju pod obvezom izgradnje i povrata istog po završetku izgradnje i opremanja na upravljanje davatelju koncesiju obuhvaća 957 m2.

Koncesionar se obvezuje izvršiti investicijska ulaganja iznosa minimalno 35.018.168,10 kuna  (bez PDV-a) prema Glavnom građevinskom i geotehničkom projektu luke u:

1.) nautički dio luke otvorene za javni promet u funkciji prihvata jahti i brodica u tranzitu

2.) dio operativnog dijela luke u funkciji obavljanja lučkih djelatnosti priveza i odveza brodova u javnom linijskom obalnom pomorskom prijevozu ili povremenom obalnom pomorskom prijevozu te ukrcaja i iskrcaja putnika

3.) opremu u nautičkom dijelu luke te dijelu operativnog dijela luke.

Projekt je je izradilo društvo Pomorski projekt d.o.o. Split. Isti je naručen i financiran u cijelosti od Općine Sv. Filip Jakov, dok je Studiju opravdanosti davanja koncesije izradio Pomorski fakultet u Rijeci.

Naknada za koncesiju

Početni iznos stalnog dijela koncesijske naknade iznosi 99.636,00 kuna godišnje.

Početni iznos promjenjivog dijela koncesijske naknade iznosi 2% od ukupnog godišnjeg prihoda što ga koncesionar ostvari obavljanjem koncesijske djelatnosti pružanja usluga na koncesijskom prostoru na nautičkom dijelu luke.

Koncesijska naknada plaća se u iznosima i rokovima dospijeća u skladu sa sadržajem ugovora o koncesiji.

Rok na koji se daje koncesija

Ugovor o koncesiji sklapa se na određeno vrijeme u trajanju od 29 godina, računajući od dana sklapanja ugovora o koncesiji.

Dostava ponude

Rok za dostavu ponude je najmanje 30 (trideset) dana od dana objave Obavijesti o namjeri davanja koncesije u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske.

Početak postupka:

Postupak davanja koncesije započinje danom objave Obavijesti o namjeri davanja koncesije u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

NE ZABORAVITE! U četvrtak bez vode Bibinje i Sukošan, GZ Lonići, te pet ulica u Zadru!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 05.12.2024.2024. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00 h pa do 14:00 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru, u ulicama:

Ulica 84. Gardijske Bojne HV “Termiti” od kućnog broja 41-69, Gaženička cesta od kućnog broja 21-33, Gospodarska zona Lonići.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Gaženička cesta kod broja 33.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 05.12.2024. godine (četvrtak) u vremenu od 8:00 h pa do 14:00 h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u mjestu Bibinje i Sukošan.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u ulici Obala Alfreda Lisice kod kućnog broja 1, Bibinje i na Trgu Mladeži, Sukošan.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 05.12.2024. godine  (četvrtak) u vremenu od 08:00 h pa do 17:00 h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru u sljedećim ulicama:

Podgorska ulica, Ulica Krste Odaka, Ulica Ivana Matetića Ronjgova.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NE PROPUSTITE: Sajam obrazovanja u City Galleriji Zadar

Objavljeno

-

By

Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Zadar imenovana je županijskim koordinatorom za 18. tjedan cjeloživotnog učenja, koji će se održati od 2. do 10. prosinca 2024. godine. Cilj ovog projekta je promocija različitih mogućnosti za cjeloživotno učenje, osvještavanje važnosti cjeloživotnog učenja te povećanje sudjelovanja odraslih u ovim procesima, čime se jača njihova konkurentnost na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Tjedan cjeloživotnog učenja dio je ESF+ projekta “Daljnji razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih i podizanje svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja”. Aktivnosti u ovom Tjednu će organizirati brojne ustanove za obrazovanje odraslih i srednje škole: Sveučilište u Zadru, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar, Strukovna škola Vice Vlatkovića, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar, Medicinska škola Ante Kuzmanića, Pomorska škola, Srednja škola Bartula Kašića Pag, Autoškola Forum, Učilište Finis iz Zadra, Gradsko društvo Crvenog križa, Centar za kreativne industrije INOVacija i drugi.  Sve aktivnosti će biti promotivno-informativnog karaktera te besplatne za građane.

S ciljem promoviranja i podizanja svijesti o važnosti kontinuiranog učenja i obrazovanja Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar zajedno s partnerima organizira Sajam obrazovanja, koji će se održati 5. prosinca 2024. u City Galleriji Zadar, s početkom u 10.00 sati. Na sajmu će ustanove za obrazovanje odraslih predstaviti svoje programe obrazovanja te informirati građane na koje načine se mogu uključiti.

Pozivaju se svi zainteresirani da se priključe i iskoriste priliku za stjecanje novih znanja i vještina.

Priključite se i postanite dio ove važne inicijative!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Održana radionica pripreme obroka za studente sportaše i rekreativce

Objavljeno

-

By

U kuhinji novog studentskog doma vrhunski kuhar Josip Vrsaljko jučer je održao radionicu pripreme obroka za studente sportaše i rekreativce.

Radionica je održana u organizaciji Centra za tjelovježbu i studentski sport koji skrbi o studentima sportašima primjenjujući važeći Pravilnik o studiranju sportaša te nudi niz izbornih kolegija iz područja Kineziologije i interdisciplinarnih područja. U okviru izbornog kolegija Sportske prehrane koji studenti rado upisuju, organizirana je i ova radionica.

Cilj radionice je da studenti pored teorijskih znanja o sportskoj prehrani nauče i praktična znanja i vještine pripreme obroka. Prikazana je priprema balansiranog obroka koji se konzumira nakon treninga, bezglutenski i veganski obrok za studente osjetljive na gluten i studente vegetarijance te izrada energetskih pločica koje se konzumiraju kao zdravi međuobroci.

Studenti su aktivno sudjelovali u radionici, imali su jako puno pitanja vezano za namirnice i način pripreme hrane. Kuhar im je na vrlo zanimljiv i profesionalan način spremno odgovarao te isticao važnost dobre namirnice i brige o vlastitom zdravlju.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu