Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

DANAS NA STAROJ PIJACI: Sa pečenim odojkom i veganskim zeljem na dalmatinski počinje Meat Me 3.0!

Objavljeno

-

Pečeni odojak s kiselim zeljem i sekeli gulaš za ljubitelje bogatih jesenskih mesnih obroka te zelje na dalmatinski i puhana puretina za vegane – to će biti glavni dio ponude prvog dana Meat Me 3.0 Festivala mesa koji počinje danas, točno u 10 sati na Staroj pijaci u sklopu tržnice na Poluotoku, a traje do subote, 15. listopada.

I ove godine organizator Festivala mesa Meat Me je Turistička zajednica grada Zadra s partnerima, čiji će kuhari pripremati jela na mesne teme koje će se izmjenjivati svakodnevno, te specijalizirani veganski restoran The Botanist koji će pripremati jela za vegane s namirnicama koje zamjenjuju pravo meso. Koji to sastojci vjerno imitiraju meso Duje Stanišić, jedan od vlasnika The Botanista, i sam vegan, drži tajnom pa pravim gurmanima još više potpiruje maštu.

Kao i prijašnjih godina u program Meat Me festivala bit će uključeni i profesori i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar. Svaki će dan u programu sudjelovati po jedan gost-kuhar koji će govoriti o pjedinim mesnim temama i jelima, a prvog dana Festivala bit će to poznati zadarski chef Josip Vrsaljko.

Svakodnevno će na Festivalu sa svojim vinima biti nazočni vinari zadarskog kraja, a za druga pića, sokove i koktele, pobrinut će se Maraska u svom kutku. Voditeljica prvog dana Meat Me 3.0 bit će poznata radijska i televizijska novinarka Ana Marušić, a za glazbu je zadužen DJ Davor Valčić, zvijezda zadarsko Radija 057.

Program će u četiri festivalska jutra početi u 10 sati, a završiti u 14 sati. U srijedu i četvrtak Meat Me 3.0 imat će samo jutarnja izdanja, a u petak i subotu i večernja i to od 18 do 24 sata. Treba znati da će posjetitelje će u petak, 14.listopada, zabavljati popularna i  u Zadru omiljena zagrebačka grupa Pips, Chips and Videoclips, a u subotu, 15. listopada, zadnjeg dana Meat me 3.0 riječki elektro rock duo The Siids.

I prava mesna i veganska jela prodavat će se po gotovo simboličnim cijenama od 35 kn, a dio zarade namijenjen je u humanitarne svrhe.

Meat me 3.0 je  organiziran s jednim glavnim ciljem: da u posezonskom razdoblju, u vrijeme dok je Zadar mnogim turistima atraktivan zbog svog jesenskog šarma, prezentira tradicionalna mesna dalmatinskih jela i vina, te dio bogate gastronomske baštine svoga kraja.

Potporu zadarskom Festivalu mesa i ove su godine dali Grad Zadar, Turistička zajednica Zadarske županije i Hrvatska turistička zajednica te, naravno, Tržnica Zadar.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Svečana sjednica Gradskog vijeća

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBJAVA IZ GRADA ZADRA: Raspisan Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za 2024./2025. godinu. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

By

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Zadra i članka 12. Pravilnika o stipendiranju i odobravanju drugih oblika potpore učenicima i studentima, Povjerenstvo za stipendiranje i odobravanje drugih oblika potpore učenicima i studentima, raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2024./2025. godinu.

Prijave s potrebnom dokumentacijom predaju se od 22.11.2024. do 06. prosinca 2024. (do 23:59 sati) putem e-usluge „Stipendije“ na poveznici https://ezadrani.hr/stipendije

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Kiša još danas, pa sunčano ostatak vikenda. Evo kakvo nas vrijeme čeka sljedeći tjedan…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno oblačno s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Oborina će biti češća u prvom dijelu dana, lokalno i obilnija, a na kopnu ponegdje susnježica i snijeg, uglavnom poslijepodne. Zatim postupan prestanak oborina i razvedravanje sa zapada. Umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar okrenut će na sjeverni i sjeverozapadni, a na moru i buru. Temperatura zraka većinom od 3 do 8, u početku ponegdje viša, a na Jadranu od 12 do 18 °C. U drugom dijelu dana osjetan pad temperature zraka.

U subotu pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. U noći i ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla koja se u središnjim predjelima može i dulje zadržati, a bit će i jakog mraza. Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren zapadni i sjeverozapadni, na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, navečer na sjevernom Jadranu u okretanju na jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -8 do -3, na Jadranu uglavnom od 1 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura između 5 i 10, a na moru 9 i 14 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, od nedjelje povremeno s umjerenom naoblakom, a u ponedjeljak na sjevernom Jadranu te u gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije uz više oblaka može mjestimice biti malo kiše. Ujutro na kopnu ponegdje magla, osobito u subotu kada se može duže zadržati. Vjetar uglavnom slab, u subotu na istoku do umjeren zapadni, a na Jadranu bura, sjeverac i sjeverozapadnjak u slabljenju. Od nedjelje uglavnom na sjevernom Jadranu te u gorju i središnjim krajevima povremeno umjeren jugozapadnjak i jugo. U subotu hladnije, na kopnu ujutro uz jaki mraz, a potom temperatura u postupnom porastu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu