Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

KARIJERA O KOJOJ SANJATE Falkensteiner F&B odjel čeka na vas! Donosimo popis otvorenih radnih mjesta…

Objavljeno

-

“Volim raditi s ljudima, volim timski posao, stjecati nova iskustva. Posao u Falkensteineru je dinamičan, zahtjeva organiziranost, pedantnost i predanost, a trudom i zalaganjem može se lako napredovati”, kaže Darko Komar koji je svoju karijeru u Falkensteiner Food & Beverage timu počeo prije 12 godina kao konobar u hotelu Club Funimation Borik u Zadru. Nakon dvije godine, zimsku sezonu radio je u Austriji, ljetnu u Zadru, postao barmen, a danas je na poziciji voditelja bara.

“Prednosti rada u Falkensteineru su što imam čast raditi s ljudima koji su jako iskusni, učiti od njih i postati im prijatelj i kolega!”, dodaje Angelo Nekić, koji je kao i Darko počeo kao konobar, a nakon pet godina postao Bar Supervisor.

I vi sanjate karijeru kuhara ili barmena? Tražite mjesto s vrhunskim mentorima, osjećaj zajedništva, ugodno okruženje, timski duh i podršku nadređenih? Falkensteiner je idealan za vas!

Falkensteiner Hotels & Residences zajedno s tvrtkom FMTG Development i turističkim savjetovanjem Michaeler & Partner dio je FMTG – Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG, jednog od turističkih lidera u privatnom vlasništvu koji posluje u sedam europskih zemalja.

Inspirativni mentori svjetskog glasa

Ovdje ćete učiti od najboljih! Među njima je i Paul Ivić, slavni chef hrvatskih korijena rođen u Južnom Tirolu, okrunjen Michelinovom zvjezdicom. Objavio je tri kuharice, javno se zalaže za svjestan pristup hrani, a njegov nagrađivani bečki vegetarijansko-veganski restoran TIAN ljeti gostuje u Falkensteiner Punta Skala Resortu nedaleko od Zadra.

„Stvarati najbolja kulinarska iskustva i vječnu uspomenu za moje goste” krilatica je još jednog vrhunskog chefa s Michelinovom zvjezdicom, također člana Falkensteiner F&B tima, cijenjenog Theodora Falsera čije se kreacije mogu kušati u Kento Bay Restaurantu u Falkensteiner Resortu Capo Boi na Sardiniji.

Strastveni kuhar Thomas Gruber chef je u restoranu Seespitz Restaurant & Living unutar povijesnog dvorca i luksuznog hotela Falkensteiner Schlosshotel Velden koji je dobio 89 bodova, 2 kape od Gault Millaua, 5 zvjezdica od À la cartea i 2 vilice od Falstaffa. 

U Schlosshotelu Velden svakako treba istaknuti i Beach Club Feat. Mochi – ekskluzivnu suradnju s restoranom Mochi iz Beča koji kombinira tradicionalnu japansku kuhinju s europskim i međunarodnim utjecajima. I Hoku Restaurant & Lounge Bar u talijanskom Falkensteiner Hotelu & Spa Jesolo savršeno spaja japanske okuse s modernom talijanskom kuhinjom. The Monkey bar u Falkensteiner Hotelu Prague u svom urbanom ambijentu i uz zvučnu kulisu DJ-a nudi pomno osmišljenu koktel kartu i zadnje hit trendove u miješanju koktela.

Uz radionice koje se organiziraju svake godine za članove F&B odjela, iskustvo koje se može steći na ovim inspirativnim mjestima neprocjenjivo je i temelj buduće kvalitetne F&B karijere.

“Brojne su mogućnosti za napredovanje, bilo da se odlučimo raditi u Hrvatskoj ili negdje drugdje u grupaciji. Prednosti tako velikog sustava su da omogućavaju zaista dobar razvojni put mladih ambicioznih osoba uz pregršt opcija gdje se mogu steći dodatna znanja i iskustva”, kaže Luka Vranić, Bar Manager u hotelu Club Funimation Borik.

Poslodavac kojem su zaposlenici na prvom mjestu

“Karijeru u F&B-u sam odabrao zato što volim posao kuhara koji je dinamičan, uzbudljiv i kreativan. Sudjelovao sam i na kulinarskim natjecanjima na kojima sam stekao mnoga iskustva i poznanstva, posebice na World Culinary Cup u Luxembourgu 2014. i 2018. te IKA Culinary Olympics u Stuttgartu 2020.”, podijelio je svoje iskustvo

Marko Martinac, chef kuhinje u Falkensteiner Hotelu Adriana.

Kako bi ostvarili partnerski odnos sa zaposlenicima u Falkensteineru sustavno usavršavaju posebne programe koji uključuju cijeli niz pogodnosti, edukacija i motivacijskih metoda.

“Kvaliteta je, posebno u turizmu, odlučujuća za zadovoljstvo gostiju kao i uspjeh kompanije. A najvažniji faktor kvalitete su naši zaposlenici! Iz tog razloga promoviramo njihovo osposobljavanje i daljnje obrazovanje, kao i njihove karijere od prvog dana uz širok raspon mjera”, poručuju iz Falkensteinera.

Fokus razvoja osoblja je na holističkom konceptu obuke i daljnjem obrazovanju. Osim toga, grupa surađuje s turističkim fakultetima i udruženjima kao što su Jeunes Restaurateurs i Leading Hotels of the World.

“Falkensteinerov Quality & People Development Team prati zaposlenike na njihovim radnim mjestima. Nudimo brojne treninge i prilagođenu obuku za sve operativne odjele i menadžere, organiziramo umrežavanje i motiviramo naše zaposlenike na sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima”, dodaju iz Falkensteinera.

Cjelogodišnje zaposlenje, rad u različitim hotelima i zemljama grupacije, pojedinačne i timske dodatne pogodnosti uključujući i zajednička okupljanja i team buildinge te posebno prilagođene cijene smještaja i ostalih usluga u hotelima – cijeli je niz prednosti rada u Falkensteineru, tvrtki kojoj su zadovoljni zaposlenici oduvijek na prvom mjestu.

“Da se mogu vratiti na početak svoje karijere opet bih odabrao isti put i istog poslodavca. Biti dio Falkensteiner tima je zaista čast”, zaključuje Darko Komar.

Poslodavac kojem su zaposlenici na prvom mjestu, sjajni mentori, odličan tim i poticajna, proaktivna atmosfera – dobrodošli u Falkensteiner obitelj!

Popis otvorenih radnih pozicija pronađite OVDJE.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VRIJEME ZA SPIZU? / Donosimo radno vrijeme trgovina u Zadru ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru u nedjelju, 3. studenog:

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

EUROSPIN:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Put Stanova 46 – od 7 do 21

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

Skradinska 8 – od 7 do 13

KONZUM:

Ante Starčevića 3 – od 7 do 13

Put Pudarice 34 – od 7 do 20

LIDL:

Put Murvice 18 – od 8 do 21

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Put Murvice 49 – od 7 do 21

Ulica Franje Fanceva 13 – od 7 do 20

Velebitska ulica 14 – od 7 do 21

Obala kneza Branimira 14 – od 7 do 21

RIBOLA

Put Petrića 51C – 7:00-21:00

Ulica Ivana Lucića 18 – 7:00-21:00

PEVEX

zatvoreno

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Nadbiskup Zgrablić na blagdan Svih svetih u katedrali sv. Stošije: “Blago onima koji znaju da moraju još puno napredovati u ljubavi!”

Objavljeno

-

By

foto: Ines Grbić/Zadarska nadbiskupija

Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić predvodio je na svetkovinu Svih svetih svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru u petak, 1. studenog.

Ulazeći po misi u zajedništvo s onima koji zauvijek sudjeluju u ljepoti i radosti Božje ljubavi i Božje svetosti, i nas želi dodirnuti milina Božje svetosti koju sveci žive u punini, rekao je mons. Zgrablić, poručivši: „Slaveći svece koji žive u Bogu, spominjemo se Boga koji prvi nas ljubi, ljubavlju koja nam prethodi. Bog nas poznaje i ljubi i prije nego nas je oblikovao u majčinoj utrobi, kaže prorok Jeremija. Božja ljubav prema nama, tj. svetost, u punini se ostvarila u vremenu i nama darovala u otvorenom Srcu Isusovom, u njegovoj smrti na križu. Probodeno Isusovo Presveto Srce, u kojem je sabrana sva Božja ljubav prema nama, ostaje otvoreno, kako bismo svojim srcem, sa središtem svoje osobnosti, u njega mogli ući, s njime se sjediniti i biti dio ljubavi Božje od koje nas više ništa i nitko ne može rastaviti“, rekao je nadbiskup Zgrablić.

„Svetkovinom Svih svetih promatramo mnoštvo naše braće i sestara koji su nam prethodili u vjeri i koji se sada, nakon smrti, raduju u vječnom zagrljaju Božje ljubavi, koji zauvijek žive u Božjoj svetosti“, rekao je mons. Zgrablić, istaknuvši da su „bijele haljine svetaca“, koje spominje Knjiga Otkrivenja, blaženstva iz navještenog evanđelja „kojima su oni zaogrnuli svoje živote. Krv Jaganjčeva je ljubav Isusova, krv koja je potekla iz Isusovog probodenog srca, u koju su sveci uronili svoje duše i očistili sebe od svih nečistoća koje su ih udaljavale od jedinstva s Božjom ljubavlju“, naglasio je nadbiskup.

„Mi nismo samo promatrači onoga što su sveci postigli u vječnosti, u konačnom ispunjenju njihovog života. Po ‘općinstvu svetih’, u zajedništvu s njima, pridružujemo se radosti i slavlju koje je Bog pripravio svima koji ga ljube te se učvršćujemo na putu života evanđeoskog blaženstva, tj. na putu svetosti kojeg su i oni živjeli, kako bismo i mi prispjeli u njihovo poželjno društvo“, rekao je mons. Zgrablić.

Razmatrajući navješteno Evanđelje po Mateju, nadbiskup je rekao da Isus i nama progovara, kako bismo već sada i mi bili dionici Kraljevstva nebeskog. „Isus nam progovara o putu koji vodi u nebo, k Bogu, u svetost, u Kraljevstvo nebesko, u zajedništvo sa svima svetima“, rekao je nadbiskup, pojašnjavajući kakav put oskudnih životnih situacija Isus proglašava blaženima i svetima.

Siromasi duhom znaju da su siromašni duhovnim životom, Bogom, ljubavlju, svetošću. „Blago onima koji znaju da moraju još puno napredovati u ljubavi. Naš cijeli život je poziv rasti u ljubavi. Napredujemo u vjeri koliko napredujemo u ljubavi, koliko se bogatimo u Bogu“, rekao je mons. Zgrablić. Ožalošćeni nisu tvrda i hladna srca, već osjećajni. Znaju slušati i prepoznati što tišti tuđe srce i tom srcu donositi utjehu i radost. Krotki su ponizni i mirni.

„’Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi’. Velika je kreposti imati osjećaja za Božju pravdu, biti gladan i žedan pravde na Božji način, ali ne samo prema sebi, nego i prema drugima. Milosrdni imaju hrabrost praštati. Svi imamo potrebu opraštati i primiti oproštenje. Blago onima koji imaju milo i čisto srce i koji su zbog ustrajnosti u pravednosti spremni podnijeti žrtvu, trpjeti i biti prognani. Pripada im velika plaća, velika radost na nebu, u Bogu“, poručio je mons. Zgrablić.

„Životni program blaženstva, put svetosti, može izgledati zahtjevan i naporan. No, on je put smisla i radosti koji vodi do konačnog cilja života“, istaknuo je mons. Zgrablić, podsjetivši na misao pape Franje: „Blaženstvo, svetost, nije životni program sastavljen samo od napora i odricanja, nego je, prije svega, radosno otkriće da ste djeca koju Bog voli. I to vas ispunjava radošću. To nije ljudsko postignuće, to je dar koji primamo: mi smo sveci jer Bog, koji je Svetac, dolazi živjeti u naše živote. On nam daje svetost. Zbog toga smo blagoslovljeni! Radost kršćanina, dakle, nije osjećaj trenutnog ili jednostavnog ljudskog optimizma, već sigurnost da se može suočiti sa svakom situacijom pod Božjim pogledom, s hrabrošću i snagom koja dolazi od njega; čak i usred mnogih nevolja, doživjeli su tu radost i svjedočili joj. Bez radosti, vjera postaje rigorozna i ugnjetavačka vježba i riskira da se razbolite od tuge. Jedan pustinjski otac rekao je da je tuga ‘crv srca’ koji nagriza život“, citirao je nadbiskup papu Franju, poželjevši da kršćani šire radost.

Na kraju propovijedi, nadbiskup je pročitao molitvu za proglašenje blaženima ugodnika Božjih Zadarske nadbiskupije, kako bi bili naši zagovornici kod Boga. To su svećenici Eugen Šutrin, Janez Kranjc, vjernik laik Ivo Mašina i drugi. „Proslavi, molimo Te, ove svoje sluge čašću blaženstva, kako bismo potaknuti i osnaženi njihovom žrtvom ljubavi prema tebi i bližnjemu, iz dana u dan rasli u vjeri, nadi i ljubavi i tako napredovali na putu spasenja te bili sve sličniji tvom ljubljenom Sinu Isusu Kristu koji s Tobom i Duhom Svetim živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen“, zaključio je mons. Zgrablić molitvom za njihovo proglašenje blaženima.

I.G.

Foto: I. Grbić

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DUŠNI DAN / Danas se obilaze groblja i pale svijeće. Večeras u katedrali misa za sve vjerne mrtve

Objavljeno

-

By

Danas, 2. studenog, katolici slave Dušni dan ili Spomen svih vjernih mrtvih. Obilježava se dan nakon Svih svetih, i to i u Engleskoj Crkvi, kao i u mnogim evangeličkim crkvama.

Ovaj je blagdan nastao 998. g., na inicijativu sveca, benediktinskog opata iz Clunyja, svetog Odilona. Krajem I. tisućljeća, već se na mnogim mjestima nakon blagdana Svih svetih slavio i spomendan mrtvih.

Preko benediktinaca, blagdan se proširio po Europi. Vatikan je službeno potvrdio ovaj blagdan 1311.

Španjolska je 1748. dobila povlasticu da njezini svećenici na Dušni dan mogu služiti tri mise: jednu za koga god žele namijeniti, drugu na nakanu Svetog Oca, a treću za sve vjerne mrtve. Tu je povlasticu papa Benedikt XV. 1915. proširio na cijelu Crkvu.

Uz ovaj blagdan, kao i za Dan Svih svetih, običaj je obilazak groblja i paljenje svijeća za pokojne.

Na Spomen svih vjernih mrtvih – Dušni dan, u četvrtak, 2. studenoga, misu za sve vjerne mrtve, kao i za pokojne svećenike i biskupe Zadarske nadbiskupije, u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 18 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu