Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

19. Ravnokotarska fišijada u Benkovcu

Objavljeno

-

Pridružite nam se na 19. RAVNOKOTARSKOJ FIŠIJADI 25.06.2024. u Benkovcu s početkom u 18:00 sati na Trgu Domovinske zahvalnosti.

Ravnokotarska fišijada, zvuči neobično ali opravdano jer ovdje je Vransko jezero, najveće jezero u Hrvatskoj. Ovom manifestacijom s puno pjesme i veselja spaja se slatkovodni baranjsko-slavonski specijalitet s mediteranskom tradicijom, a u nadmetanju se na glavnom benkovačkom trgu duž ulice pune kotlići pod kojim gore lagane vatre….Nađu se tu u nadmetanju s Kotarcima i Dalmatincima i Srijemci i Baranjci.

Svi zainteresirani ribolovci, kuhari, predstavnici športsko-ribolovnih društava i drugi ljubitelji ribljih specijaliteta iz cijele Hrvatske natječu se u pripremanju ribljeg paprikaša po domaćoj recepturi.

Kako bi Vam pružili nezaboravno iskustvo za sva osjetila istu večer će se održati koncert tamburaškog sastava “Berde”. Pripremite se dakle za večer koja će Vas obasjati vrhunskim okusima i zvucima, stvarajući savršen spoj za Vaša nepca i dušu….

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PLANIRAJTE KUPOVINU NA VRIJEME / Evo kako ove nedjelje rade trgovine i centri u Zadru…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca ove nedjelje u Zadru:

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

EUROSPIN:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

KONZUM:

Put Pudarice 34 – od 7 do 20

A. Starčevića – od 7 do 13

LIDL:

Put Murvice 18 – od 8 do 21

INTERSPAR

City Galleria – od 7 do 14

Akcije Maslenica – od 8 do 21

Bibinje – od 7 do 21

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

od 9 do 21

STUDENAC:

Radno vrijeme trgovina Studenca provjerite OVDJE.

RIBOLA

zatvoreno

PEVEX

U subotu 28. 9. 2024. centar radi do 14 sati zbog inventure.

U nedjelju zatvoreno.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Poslijepodne razvedravanje, u nedjelju orkanska bura. Evo što donosi novi tjedan…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas sa zapada jače naoblačenje s kišom. Lokalno će biti i obilnih pljuskova s grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Umjereno do jako jugo i jugozapadnjak u Dalmaciji će okretati na sjeverozapadnjak, a na sjevernom Jadranu će popodne zapuhati bura i jačati. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23, na Jadranu od 22 do 26 °C. Poslijepodne na kopnu osjetni pad temperature zraka.

U nedjelju na Jadranu većinom sunčano. U unutrašnjosti još u noći i rano ujutro pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, osobito na istoku Hrvatske, zatim razvedravanje sa zapada. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na moru jaka, na udare i olujna bura, a podno Velebita prijepodne i orkanski udari. Najniža temperatura zraka između 9 i 14, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna od 13 do 18, na obali i otocima između 20 i 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a u ponedjeljak će osobito u kotlinama biti jutarnje magle. U nedjelju još rano ujutro i prijepodne povećana naoblaka na jugu i osobito istoku Hrvatske gdje može pasti malo kiše. Umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na istoku i jak, u ponedjeljak će oslabjeti, a u utorak će zapuhati jugozapadnjak. Na moru u početku vjetrovito uz jaku do olujnu buru koja u ponedjeljak slabi te okreće na sjeverozapadnjak. U utorak jugo. Bit će hladnije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Zaposlenici i volonteri zadarskog Crvenog križa očistili Kapetanski park od šprica i igala

Objavljeno

-

By

Zaposlenici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zadar organizirali su akciju čišćenja javnih površina od infektivnog otpada (iskorištenih šprica i igala).

Ovoga puta očistili su prostor Kapetanskog parka.

Cilj ovakvih akcija je smanjiti opasnosti od uboda, a time i smanjiti opasnosti od zaraze hepatitisom i tetanusom. Veliki dio infektivnog materijala nerijetko je skriven od pogleda, pa su ovakve akcije od velike važnosti kako bi se izbjegla potencijalna opasnost, priopćili su, dodajući:

“Ovo je samo jedna u nizu ovakvih akcija, a ovim putem od zahvaljujemo našim volonterima koji su uložili svoje vrijeme i trud.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu