Connect with us

magazin

Pet zvukova koje ne želite čuti kad vam klima radi, evo što znače

Objavljeno

-

Pixabay

Vaš klima uređaj je vjeran i moćan suputnik tijekom sparnih ljetnih mjeseci. Ali baš kao i svaki stroj, može proizvoditi zvukove koji signaliziraju problem. Iako je tiho zujanje normalno, određeni zvukovi mogu ukazivati ​​na problem koji zahtijeva stručnu pozornost.

Škripanje

Ovaj visoki, neugodni zvuk često ukazuje na istrošeni ili olabavljeni remen koji pokreće ventilator klima uređaja. Trenje između remena i remenice stvara zvukove škripanja. Ostavljen bez nadzora, remen može puknuti, što dovodi do potpunog gašenja sustava.

Lupanje ili zveckanje

Glasni zvukovi lupanja koji dolaze iz vašeg uređaja razlog su za zabrinutost. Mogu ukazivati ​​na labave ili oštećene unutarnje komponente, poput slomljene lopatice ventilatora ili neispravnog kompresora. Ovi dijelovi mogu uzrokovati značajna unutarnja oštećenja ako nastave lupati, prenosi Air South Now.

Šuštanje

Šištanje može značiti dva potencijalna problema. Prljavi filtar za zrak može ograničiti protok zraka, uzrokujući da sustav radi jače i stvara šištanje.

Ovo je jednostavno rješenje – jednostavno zamijenite filtar za zrak. Međutim, stalno šištanje također može ukazivati ​​na curenje rashladnog sredstva. Rashladno sredstvo vitalna je komponenta koja hladi vaš zrak, a curenje može naštetiti i vašem zdravlju, i oštetiti klima uređaj.

“Grgljanje”

Ovaj zvuk često ukazuje na začepljene odvodne cijevi kondenzata. Vaš klima uređaj uklanja vlagu iz zraka, a ta kondenzacija mora otjecati. Ako su odvodni vodovi začepljeni, nakupljena vlaga može stvoriti grgljanje. Osim toga, niska razina rashladnog sredstva također može uzrokovati klokotanje.

Zujanje:

Neprekidno zujanje iz vašeg uređaja može ukazivati ​​na probleme s elektrikom. To bi moglo biti labavo ožičenje unutar jedinice, što može predstavljati opasnost od požara. Alternativno, pokvarena električna komponenta poput kontaktora ili transformatora može biti krivac.

Što ako čujete neki od ovih pet zvukova?

Isključite AC jedinicu:

Time se sprječava daljnje oštećenje sustava.

Provjerite filtar zraka:

Prljavi filtar jednostavno je rješenje. Zamijenite ga čistim u skladu s preporukama proizvođača.

Nazovite kvalificiranog tehničara:

Profesionalac može dijagnosticirati problem i preporučiti odgovarajuće popravke.

Rana intervencija je ključna! Brzo rješavanje ovih problema može vam uštedjeti novac na popravcima i spriječiti potpuni kvar klima uređaja tijekom ljetnih vrućina.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

(FOTOGALERIJA) NIKAD PREVRUĆE / Evo tko je bio na današnjoj špici…

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

magazin

FOTOGALERIJA / Predstavljeno je najpoznatije zadarsko piće PeTe u limenci – Došao iz Zadra, dobro došao svugdje!

Objavljeno

-

By

U pravom ljetnom ozračju, u popularnom zadarskom Picnic mingle&fun baru održano je predstavljanje najpoznatijeg zadarskog pića u novom ruhu, PeTe u limenci. Za dobro raspoloženje, osim rashlađenog PeTea, zaslužan je i fantastičan nastup gosta iznenađenja Vojka V. Uz mnoge Zadrane, u dobroj zabavi uživala su i mnoga poznata lica poput Ivana Šarića, Paule Sikirić i Nevene Dujmović.

Zadrani su tako uz dobro poznate stihove Vojka V i svoj omiljeni PeTe pozdravili novu eru ovog kultnog pića. PeTe u limenci u samo par mjeseci postao je uistinu hit piće ljeta u kojemu će zasigurno uživati različite generacije, ne samo Zadrana, već i onih koji se tako osjećaju jer je došao iz Zadra, a dobro došao svugdje.

„Jako smo sretni što smo na službenom lansiranju novog PeTea u limenci okupili ovako velik broj Zadranki i Zadrana, ovo i je party za Zadrane i naš zajednički PeTe u limenci koji iz Zadra želimo lansirati u cijelu Hrvatsku, ali i šire te pokazati svima zašto je kombinacija Maraskina Pelinkovca s tonikom nezamjenjiva, neponovljiva i najbolja. Već neko vrijeme proizvod je dostupan na policama i vesele nas iznimno pozitivne reakcije potrošača, vjerujemo u PeTe i sigurni smo da će biti hit piće ovog ljeta”, izjavila je Nina Stanić, direktorica marketinga Stanić grupe.

PeTe u limenci savršen je omjer Maraskina gorkog biljnog likera Pelinkovca, koji u kombinaciji s osvježavajućim notama tonika i kriškom limuna donosi okus Mediterana u čaši. Za pravo ljetno osvježenje i užitak potrebno je samo sve dobro rashladiti. Spravljen po originalnoj zadarskoj recepturi, PeTe dolazi u limenci zanimljivog dizajna u kojoj se spaja tradicija i dašak modernoga. Privlačan izgled savršeno preslikava ono što se krije unutar same limenke. 

Zadrani već dugi niz godina uživaju u ovoj savršenoj kombinaciji, a PeTe je dio uspomena mnogih zadarskih generacija. Sad je vrijeme da i ostatak Hrvatske otkrije i uživa u ovoj savršenoj kombinaciji Maraskina Pelinkovca i osvježavajućeg tonika.

I zapamtite – We can always do bitter!

 
Nastavi čitati

magazin

(VIDEO) “RAZBILO JE MORE” / Tea Vidaić ima novu pjesmu i spot. Pogledajte…

Objavljeno

-

By

Zadarska kantautorica Tea Vidaić ima novu pjesmu i videospot…

“Razbilo je more” je nježna jazzy balada posvećena svim pomorcima, kapetanima, mornarima, brodovima i jedrenjacima koji plove po morima diljem svijeta. Podsjetnik je to na sve one zaljubljenike u more i hrabre ljude koji “dišu s morem” i žive od njega i obraćaju mu se s poštovanjem. Pjesma je oda moru jer i stihovi pjesme kažu:

“Razbilo je more,

stine ove,

spasilo je more i dušu i tilo…

I slušan ja to more 

koje nježno mi priča 

o tajni života srca mog…”

Pjesmu ste do sada mogli slušati u audio formatu, a pjesma je sada u novom vizualnom ruhu dobila i svoj službeni videospot. Klavir za pjesmu je snimio hrvatski pijanist i skladatelj Igor Šerić, a prateće vokale je otpjevala zadarska glazbenica Amenda Stošić. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu