Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

DONOSIMO: Ovo su rezultati Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvu na području Zadarske županije za 2024…

Objavljeno

-

Na Javni poziv za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvu na području Zadarske županije za 2024. godinu pristiglo je 56 prijava za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju, priopćeno je iz Županije.

U skladu s odredbama Javnog poziva Povjerenstvo je utvrdilo da 33 prijave ispunjavaju sve uvjete te će se iz proračuna Zadarske županije odobriti sredstva u ukupnom iznosu od 100.000,00 eura.

Pozitivno ocijenjeni prijavitelji mogu ostvariti bespovratna sredstva Zadarske županije u iznosu do 40% prihvatljivih troškova ulaganja, maksimalno do 4.000,00 eura po kućanstvu.

Na temelju provedenog Javnog poziva za sufinanciranju izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvu na području Zadarske županije za 2024. godinu (KLASA: 391-03/24-01/1, URBROJ: 2198-18/2-24-3 od 12. veljače 2024. godine) objavljenog 13. veljače 2024. godine, Zadarska županija objavila je rezultate javnog poziva:

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) U ČAST BRANITELJA / Memorijalni boćarski turnir: Bulin iz Zemunika šampion u Poljica Brigu

Objavljeno

-

By

Sudjelovalo 12 klubova s 48 natjecatelja. „Pobjedili smo domaćina jednog od najjačih klubova Županijske boćarske lige“, nije krio zadovoljstvo Josip Alvir, član šampionskog BK Bulina .  U borbi za treće mjesto boćari BK Rupalj iz Ruplja  bili su uspješniji  (10:8) od sportskih protivnika iz Dračevca Ninskog.

U  Poljica Brigu  na terenima  tamošnjeg Sportskog centra Zbora narodne garde – Hrvatski branitelji sinoć  je završen 2. Memorijalni turnir u boćanju „Ive Zekanović – Rice i Milorad Kojić – Kolac“.

Zekanović  (1941. – 2022.) je bio najstariji član i prvi predsjednik, a Kojić (1959.-2000.) istaknuti član kluba. Obojica su bili dragovoljci Domovinskog rata.

„Ovo je mjesto s kojega je krenulo 30 naših dragovoljaca da bi se 26. kolovoza 1991. priključili 4. satniji 2. bataljuna 112. brigade i u Islamu Latinskome djelovali na prvoj crti bojišnice“, rekao je  Davor Čurjurić, tadašnji zapovjednik voda.

Turnir na boćalištu  održan je  i  u spomen na preminule branitelje Damira Štulinu, Milana Zekanovića, Petra  i Marjana Ćurjurića, Anđelka  Zjaču  i Antu Kneževica  iz Poljica Briga.

Poruka uklesana na spomeniku od kamena

Natjecanju,  u kojemu je snage odmjerilo 12  boćarskih klubova iz Nina, Poljica, Ljubča, Dračevca Ninskog, Slivnice, Islama Latinskog, Ruplja, Zemunika, Smilčića  i domaćina Poljica Briga, predhodio je blagoslov Križa i spomen kamena te misa za preminule članove kluba i branitelje. Blagoslov i misu  predvodio je don Ivica Bašić, župnik Poljica i Vrsi. Na spomeniku od kamena isklesana je znakovita poruka: Braniteljima tvoriteljima hrvatske državne nezavisnosti neizmjerno Hvala!

„Ponosni smo na sve hrvatske branitelje. Dugujemo im vječnu zahvalnost“,  rekao je Marin Vidaić , predsjednik Mjesnog odbora Poljica Brig. Vidaić je ujedno predsjednik  i BK Poljica Brig koji se natječe u Drugoj županijskoj boćarskoj ligi.  

Zanimljivo i „treće poluvrijeme“

U jakoj konkurenciji na turniru, među 12 klubova i 48 natjecatelja, najviše razloga za slavlje  imali su boćari BK Bulin iz Zemunika koji su u finalu  s rezultatom 13:3 pobijedili BK Poljica Brig .

„Pobjedili smo domaćina jednog od najjačih klubova Županijske boćarske lige“, nije krio zadovoljstvo Josip Alvir, jedan od najboljih u šampionskom sastavu .  U borbi za treće mjesto boćari BK Rupalj iz Ruplja  bili su uspješniji  (10:8) od sportskih protivnika iz Dračevca Ninskog.

Osim odličja najboljim boćarima dodjeljeno je  i 36 zahvalnica donatorima uz čiju pomoć je ovaj memorijalni turnir organiziran. „Organizatori, natjecatelji i donatori – svi su bili na visini zadatka“, kaže Marin Smokrović, tajnik BK Poljica Brig. Njegovo mišljenje dijele i svi ostali sudionici ovog zanimljivog turnira.

Treće poluvrijeme proteklo je u druženju  svih sudionika turnira u Domu BK Poljica Brig uz slasne zalogaje. „Nije falilo ni tičijeg mlika“, pohvalio je domaćine profesor Ante Kolega Bage, koji se rado odaziva na ovakve događaje. Bilo je svega počevši od gulaša od divljači,  janjetine i odojka s ražnja, kapulice, salate od pomidora i kukumara iz poljičkih povrtnjaka, a nije nedostajalo ni  sve boljih vina iz poljičkih podruma. Druženje je potrajalo dugo u noć uz zajednički  zaključak: „Istim povodom, na istom mjestu, vidimo se i dogodine“.

N.J./Udruga 112. brigade

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DRŽAVNE NEKRETNINE: Najava razgleda 24 državna prostora ponuđena u zakup od Slavonije preko Zagreba do Istre i Dalmacije

Objavljeno

-

By

U tijeku je sedmi natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države. Nude se 24 nekretnina na području Zagreba, Vukovara, Osijeka, Bjelovara, Rijeke, Umaga, Poreča, Pule, Splita i Zadra.

Razgledavanje poslovnih prostora i garaža koje Državne nekretnine nude ovogodišnjim sedmim natječajem za zakup započinje u ponedjeljak 26. kolovoza u Zagrebu, a završava 30. kolovoza 2024. u Vukovaru.

Osim Zagreba i Vukovara, na natječaju za zakup prostora ponuđeni su i oni u Bjelovaru, Osijeku, Umagu, Poreču, Puli, Rijeci, Zadru i Splitu. Na ljetnom natječaju su u ponudi 3 garaže i 21 poslovni prostor. Oglašene prostore moguće je razgledati bez prethodne najave, a prema terminima objavljenim u javnom pozivu za zakup.

Poslovni prostori se daju u desetogodišnji zakup u viđenom stanju, a sudjelovati na natječaju mogu pravne osobe, fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost te sve ostale fizičke osobe u slučaju natjecanja s ponudama za garaže koje se u ovom natječaju nalaze u Zagrebu. Rok za predaju ponuda je do podneva 6. rujna 2024.

Informacije za svaki prostor dostupne su na linku: Natječaj za zakup poslovnih prostora 7/24.

ZADAR – FRANKA LISICE 2B (PP8410)

Grad:ZADAR

Adresa:FRANKA LISICE 2B

Površina (m2):57,00

Položaj nekretnine:prizemlje ulične zgrade

Početna mjesečna neto zakupnina:673,00 EUR

Jamčevina:2.019,00 EUR

Predložena djelatnost:dopuštene propisima (izuzev pružanja usluge smještaja)

Razred oznaka en. certfikata:D/F

Datum i vrijeme pregleda poslovnih prostora:28.08.2024. 10:00 – 10:30

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Prisnac Fest i ove godine privukao rekordan broj posjetitelja

Objavljeno

-

By

U organizaciji zavičajnog kluba “Janko Mitrović” u Zelengradu je održan 15. Prisnac fest kojeg je posjetilo preko 5000 ljudi.

U sklopu manifestacije održana su razna događanja od biciklijade, izložbe fotografija, i predavanja do natjecanja u pripremanju bukovačkog prisnaca, degustacije izvorne zdrave hrane bukovačkog kraja, olimpijade starih sportova te bogatog zabavnog programa.

Po prvi puta postavljena je peka promjera 3 metra u kojoj je pripremljeno 250 kg hrane, a zatim i prisnac.

Domaćini manifestacije bili su gradonačelnik Obrovca Ante Župan i predsjednik zavičajnog kluba Ivica Mitrović, a manifestaciju su svojim dolaskom podržali ministar Šime Erlić, saborski zastupnik Ante Babić, zamjenik župana Šime Vicković , potpredsjednik Županijske skupštine Željko Šoša, gradonačelnik Branko Dukić, županijski pročelnik Ante Sjauš te brojni drugi.

Zavičajni klub Janko Mitrović je udruga koja nastoji sačuvati običaje bukovačkog i ravnokotarskog kraja organizirajući razne kulturne, gastronomske i sportske manifestacije.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu