Connect with us

magazin

NEDJELJNA VEČER / Klapa Leut na bastionu sv. Roka na Muraju

Objavljeno

-

Nedjeljnu večer 11. kolovoza obilježit će nastup poznate zadarske klape Leut na bastionu sv. Roka na zadarskim zidinama. Riječ je o družini koja već četrdeset godina njeguje vokalnu izvedbu tradicionalnih i zabavnih skladbi uz pratnju tradicionalnih instrumenata mandoline,  gitare i po potrebi harmonike. Sudionici su svih važnijih manifestacija u Zadru, a ovogodišnja ljetna događanja na zadarskom području obilježiti će u Diklu.

– U našem programu uvijek je naglasak na tradicijskim napjevima, bilo da se radi o narodnim pjesmama, pjesmama drugih izvođača ili našim autorskima, koje radimo u mediteranskom izričaju. Glavna ideja je da posjetiteljima bude zabavno i veselo, s ciljem da s nama zapjevaju i zaplešu, kaže voditelj klape Leut Braco R. Surić.

– Ovakva događanja nezamisliva su bez poneke Mladenove, Mišine ili Oliverove pjesme, ali čak i tada nastojimo završiti izvedbu bez pratnje instrumenata. Mislim da ljudi moraju osjetiti da je riječ i dalje o klapi, a ne o nekoj grupi glazbenika koja se koristi tim imenom, poručuje Surić.

Početak je zakazan za 21 sat uz besplatan ulaz.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

Pripazite na ove tri prevare na Instagramu: Evo kako ih prepoznati

Objavljeno

-

By

Pixabay

Prevare na društvenim mrežama jako su učestale.

Posebno su na udaru starije osobe pa je dobro znate koje su prevare najčešće i kako spriječiti da postanemo žrtva prevare.

Trgovci prevara

Trgovci koji uvijek imaju rasprodaju ili ograničene ponude često su prevare.. Provjerite i objave koji ograničavaju komentare. To se često radi kako bi se spriječilo pisanje  pritužbi.

Uvijek istražite proizvod i tvrtku prije nego što kupite od njih.

Prevare slavnih

Ako vam je ikada “slavna osoba” poslala izravnu poruku s komplimentima o tome kako ste prekrasni, budite sumnjičavi. Budite još sumnjičavi ako vas traže novac za dobrotvorne svrhe ili ako im treba darovna kartica ili gotovina dok putuju u vaše lokalno područje.

Prave slavne osobe obično imaju tim za društvene mreže koji upravljaju njihovim računima. Također vas neće tražiti ništa u izravnoj poruci!

Ljubavne prevare

Ovo je jedna od najčešćih prevara na društvenim mrežama. Prevaranti rade lažne profile i pokušavaju vas  zavesti preko interneta. Zatim će početi tražiti i novac. Mogli bi vas zamoliti da im pomognete platiti račune ili inzistirati na zdravstvenim problemima koji zahtijevaju skupo liječenje ili na dugovima koji ih muče, piše Mirror.

Što god bilo, novac je ovdje ključni element. Nikada, ali baš nikada nemojte davati novac nekome koga ne poznajete odnosno koga poznate samo preko Interneta.

 
Nastavi čitati

magazin

VIDEO / Nives Celzijus predstavlja video spot za pjesmu “Moja pila” 

Objavljeno

-

By

Foto: Lucky me

“Nives opet diže Celzijuse!”, “Ovo je najprovokativniji Niveskin spot ikad!”, samo su neki od komentara oduševljenih fanova koji su pogledali novi video spot Nives Celzijus “Moja pila” kao i atraktivne fotografije kojima je najavila premijeru na društvenim mrežama.

Iako je singl za istoimenu pjesmu Nives objavila već u svibnju ove godine i s njom nastupila na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama, video spot koji je izazvao pomutnju predstavila je tek sada jer, kako kaže, zbog brojnih obaveza preko ljeta nije stigla ranije snimiti spot. Po prvi put je režiju prepustila kultnom zadarskom snimatelju i fotografu Lucky-ju, a ispričala nam je i kako je inspiraciju za scenarij dobila gledajući atraktivne “mokre” glazbene spotove svjetskih zvijezda.

“Od početaka glazbene karijere željela sam snimiti baš ovakav spot, gdje sve prska, kaplje, klizi. Oduvijek su mi scene pranja auta bile posebno senzualne i moćne te i dandanas pamtim Jessicu Simpson, Paris Hilton, Carmen Electru i Jenny McCarthy u tim mokrim izdanjima, sa šmrkom u ruci, kako sapunaju limenog ljubimca. ‘Moja pila’ vrući je spoj svih tih spomenutih video uradaka koji su me inspirirali, s još pokojim Celzijusom. I moram priznati da mi je ovo bilo najzabavnije snimanje. Obično kad su ta cjelodnevna snimanja tijekom ljeta, borim se s vrućinama  i znojem, a ovdje je sve bilo potaman. Taman kad udari toplina, a ja se lijepo pošpricam”kaže nam Nives koju ne brinu dežurni cenzori već samo komentari njenih fanova. A oni ju zdušno podržavaju, “Brrm, brrm” razdragano pjevaju i mali i veliki.

“Moja pila” je drugi Nivesin singl nakon duže diskografske pauze, u kojoj se prvenstveno posvetila glumačkim i televizijskim angažmanima. U proteklih nekoliko godina gledali smo ju u brojnim serijama poput “San snova”,”Čista ljubav”, “Kumovi”, “Aviondžije”. No bez glazbe i dalje ne može pa je tako za “Moju pilu” sama napisala glazbu i tekst, a aranžman je prepustila Bojanu Dragojeviću.

“Moja pila” je još jedna u nizu mojih autorskih pjesama, snimljena još za vrijeme korone, ali čekala sam taj intuitivni trenutak da ju napokon predstavim publici. Često me pitaju o čemu zapravo govori pjesma. Inspiraciju sam dobila nakon sastanka s jednim regionalnim kolegom pjevačem, kada smo pregovarali oko zajedničkog dueta. Sjećam se da se u jednom trenutku malo opustio i počeo rangirati kolegice, uspoređujući ih s prijevoznim sredstvima. Od dvokatača, preko Stojadina pa sve do Bugattija. I ok, nažalost navikli smo na taj diskurs balkanskih muškaraca u kojem rado ženama ‘tepaju’ uspoređujući ih s omiljenom limarijom, ali ipak sam bila osupnuta tolikim angažmanom oko stvaranja liste koju bi najradije ‘provozao’. Prokomentirala sam tada da je šteta da toliko vremena troši na sanjarenje o vožnjama koje su mu nedostižne. I nakon toga je nastala ‘Pila’, kao šaljivi odgovor likovima koji bespotrebno mozgaju o neostvarivim vožnjama”,

Uvijek zaposlenu Nives krajem godine očekuje još jedan izazov. Naime ova pjevačica, glumica, spisateljica i influencerica uskoro će postati i televizijska voditeljica u projektu “Imanje” regionalne Hype TV. Do tada ju čeka vruća, radna jesen kao i promocija pjesme “Moja pila” diljem Hrvatske i regije.

 
Nastavi čitati

magazin

OD 12. DO 14. RUJNA / Olive Island Vibes u Kukljici: Tri dana posvećena maslinama i otočkom načinu života

Objavljeno

-

By

U razdoblju od 12. do 14. rujna 2024. godine, Kukljica na otoku Ugljanu postat će središte jedinstvenog događanja pod nazivom Olive Island Vibes, koje će biti posvećeno maslinama i otočkom načinu života. Evo najave:

Cilj ovog trodnevnog događanja je približiti posjetiteljima bogatstvo otočne kulture, gastronomije i tradicije, s posebnim naglaskom na maslinu – simbol mediteranskog identiteta. Program će obuhvatiti niz aktivnosti i događanja koji prikazuju otočki način života, uključujući predavanje o maslinarstvu, razne kreativne radionice, gastro večer, tematski pub quiz i druge sadržaje koji naglašavaju povezanost čovjeka, otoka i mora.

U okviru manifestacije, dana 13. rujna 2024. s početkom u 18:30 sati, održat će se Gastro večer koja spaja tradiciju otočke gastronomije sa stihovima Olivera Dragojevića.

Naš kuhar Jakov Meštrović za ovu priliku pripremit će tri jela koja predstavljaju okuse Dalmacije:

  • Srdele na saur – klasično jelo s otočkim nasljeđem,
  • Molo štrudla – autentično jelo koje predstavlja otočku kuhinju,
  • Ceviche – moderna interpretacija dalmatinskih namirnica.

Uz gastronomski užitak, atmosferu će dodatno obogatiti DJ Ante Valčić, koji će svojim setom pjesama uključujući stihove legendarnog Olivera Dragojevića, stvoriti poseban glazbeni ugođaj i zaokružiti ovu večer.

Pozivamo sve ljubitelje mediteranskog duha i otočne tradicije da nam se pridruže u Kukljici i uživaju u našem novom događanju.

Detaljan program događanja:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu