Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Orguljaški koncert: Paul Fey u katedrali sv. Stošije

Objavljeno

-

foto: Saša Čuka

ZADAR / ŽUPANIJA

PROMO / Zabavimo se uz sjajan školski party u centru Supernova Zadar

Objavljeno

-

Zadar, 11. rujna 2024. – Nova školska godina i službeno je započela, a upravo tim povodom za što lakši i veseliji povratka u školske klupe, centar Supernova Zadar ima super događanje! Ove subote, 14. rujna od 16 sati pripremili smo super školsku zabavu s brojnim zabavnim radionicama.

Pridružite se veselom ozračju centra Supernova Zadar od 16 do 19 sati ove subote, 14. rujna 2024. Za sve malene školarce i vrtićarce, te njihove roditelje, tu je super bogat program uz brojne radionice. Tako ćete se moći zabaviti i naučiti nešto novo i poučno u interaktivnom morskom laboratoriju. Zabava je zagarantirana uz promatranje pod mikroskopom gdje će djeca moći tražiti i vidjeti žive mikroorganizme. Posebno zabavno će biti vidjeti kako izgledaju riblje škrge pod mikroskopom, a upoznat će i raznoliki svijet malih dagnji, školjki i račića.

Kao i uvijek tu su i kreativni kutci za sve one koji vole izrađivati razne stvari pa će tako mališani moći izraditi svoj super bedž. Kako bismo potakli male glavice na pametne aktivnosti, u Supernovi Zadar očekuju vas i razne didaktičke igrice od drveta gdje će vas posebno fascinirati divivski abakus. Iskušajte se u mozgalicama, sudoku, anagramima i zabanoj igrici pronalaženja razlika.

Sve okupljene zabavit će vesela i simpatična maskota Bilježnica kao i likovna radionica u kojoj će se svašta nešto finoga nacrtati. Ovo je zasigurno dovoljan niz razloga zbog kojih morate doći ove subote u centar Supernova Zadar. Osim sjajnog školskog događanja, tu je i najbolja Super subota s brojnim popustima. Spojite ugodno s korisnim za cijelu obitelj i dođite u vaš najdraži centar Supernova Zadar. Svi detalji su na internetskim stranicama centra kao i na službenom Facebook profilu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Sajam u Benkovcu posjetio predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac

Objavljeno

-

By

Sajam u Benkovcu danas je posjetio predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac.

“Iz Benkovca su često kretale naše pobjedničke kampanje, a tako će sigurno biti i u ovoj za predsjednika, jer su brojni nazočni građani, posjetitelji sajma dali snažnu i nedvosmislenu potporu prof. dr.sc. Draganu Primorcu.

HDZ i naši članovi i simpatizeri će se zalagati kako bi Hrvatska dobila dosljednog, pristojnog, stručnog, uspješnog, euroatlantski orijentiranog i međunarodno uglednog predsjednika”, priopćeno je iz ove stranke.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MJESTO OKUPLJANJA / U Sikovu se gradi višenamjenska dvorana vrijedna 161.530,29 eura

Objavljeno

-

By

foto: Općina Sv. Filip i Jakov

U Općini Sveti Filip i Jakov u tijeku je značajan projekt izgradnje objekta društvene namjene – višenamjenske dvorane u naselju Sikovo. Ovaj projekt, koji se provodi na katastarskoj čestici broj 1198/4 N.I. (dio k.č. 3700 S.I.), ima za cilj unaprijediti društveni život lokalne zajednice, osiguravajući prostor za organizaciju različitih aktivnosti koje će koristiti svi stanovnici općine i šire.

Inkluzivan prostor

Višenamjenska dvorana, koja se trenutno gradi, zamišljena je kao prizemna građevina s jednim velikim, fleksibilnim prostorom koji se može prilagoditi različitim potrebama. Dvorana će biti opremljena instalacijom za točionik čime će se omogućiti posluživanje pića tijekom različitih događanja, kao što su kulturne manifestacije, seminari, predavanja i društveni susreti. Ova višenamjenska sala osmišljena je da bude središnje mjesto okupljanja i interakcije, pružajući lokalnom stanovništvu prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i organizaciju različitih aktivnosti.

Osim glavnog višenamjenskog prostora, dvorana će sadržavati i sanitarne čvorove prilagođene različitim korisnicima, uključujući muškarce, žene i osobe smanjene pokretljivosti. Ova prilagođenost osigurava da će objekt biti potpuno pristupačan za sve i time se dvorana pozicionira kao inkluzivan prostor koji odgovara na potrebe cijele zajednice.

Projekt izgradnje dvorane oblikovan je u skladu sa zahtjevima investitora, pri čemu su funkcionalnost i udobnost korisnika bili glavni prioriteti. Dizajn dvorane osigurava jednostavnu upotrebu prostora, uz pažljivo planiranu udaljenost od susjednih parcela i regulacijskih linija. Konkretno, planirano je da udaljenost od susjednih parcela bude minimalno pet metara, čime se osigurava adekvatan prostor za sigurnu i nesmetanu upotrebu objekta.

Funkcionalno i udobno

– Projektirana dvorana bit će dizajnirana u skladu sa zahtjevima investitora za jednostavnu funkcionalnost i maksimalnu udobnost korisnika. Planirana udaljenost od susjednih parcela i regulacijske linije bit će minimalno pet metara što će osigurati adekvatan prostor za nesmetanu upotrebu i sigurnost objekta. Ovaj projekt ima za svrhu unapređenje društvenog života lokalne zajednice kroz pružanje modernog i funkcionalnog prostora za različite aktivnosti, naglašava općinska vijećnica Josipa Mrkić i dodaje da ukupna procjena troškova svih radova iznosi oko 161.530,29 eura (bez PDV-a).

Ovo ulaganje odražava opredjeljenje općine da investira u infrastrukturu koja će dugoročno koristiti svim građanima, pružajući im mjesto za okupljanje i druženje.

Ovim projektom Općina Sveti Filip i Jakov nastavlja svoju misiju poboljšanja kvalitete života svojih stanovnika, stvarajući nove prilike za društvenu interakciju i kulturni razvoj. Višenamjenska dvorana u Sikovu predstavljat će vrijedan resurs za sve generacije, od mladih do starijih, te će omogućiti održavanje širokog spektra aktivnosti koje će obogatiti svakodnevni život u općini.

Izvor: Zadarski list

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu