Connect with us

Sport

Preminuo Ratomir Tvrdić, legenda hrvatske i jugoslavenske košarke

Objavljeno

-

Jedan od najvećih igrača Jugoplastike Ratomir Tvrdić preminuo je u 81. godini.

Legendarni košarkaš za splitski je klub nastupao 18 sezone te osvojio dva državna prvenstva (1970., 1977.) i tri kupa (1972., 1974., 1977.).

Osim toga, bio je dvaput osvajač Kupa Radivoja Koraća (1976. i 1977). te doprvak Kupa europskih prvaka 1972. godine. S reprezentacijom bivše države je osvojio dva svjetska srebra (1967. i 1974. godina) i jedno zlato (1970.).

Od aktivne se igre oprostio 1977. godine, a tada mu se u Splitu poklonila FIBA-ina probrana izabrana momčad.

 

Sport

OVE NEDJELJE: Jedinstveno penjačko natjecanje Punta Bajlo „Deep Water Solo“ ponovno u Zadru!

Objavljeno

-

By

U nedjelju 15. rujna 2024. godine na stijenama Punte Bajlo u Zadru organizira se jedinstveno sportsko natjecanje – Punta Bajlo „Deep Water Solo“, natjecanje u brzinskom slobodnom penjanju. Disciplina penjanja koja se, u nedostatku hrvatske inačice, naziva „Deep water solo“ ili „psihoblock“ je jedinstvena penjačka disciplina koja se odvija iznad mora, bez ikakve zaštitne opreme osim morskih dubina ispod penjača. Penjači u toj disciplini mogu opušteno testirati same granice svojih penjačkih vještina koristeći od opreme jedino specijaliziranu obuću – penjačice znajući da je svaki pad ublažen osvježavajućim padom u more.

Ove nedjelje natjecatelji će odmjeriti snage u što bržem prolasku  penjačkog smjera na liticama Punte Bajlo u dužini od oko 50 m, maksimalne visine 3m i maksimalne težine 6a. Natjecatelji će biti rangirani prema vremenu prolaska smjera i to u dvije kategorije – muškarci i žene. Samo natjecanje je pogodno kako za rekreativce tako i naprednije penjače.

Ovo adrenalinsko natjecanje u organizaciji Sportsko penjačkog Kluba Paklenica iz Zadra doživjet će svoje šesto izdanje, a već godinama privlači penjače iz Zadra, ostatka Hrvatske, inozemstva, ali i sve ljubitelje avanture i sporta. Osim penjača-natjecatelja na sam event dobrodošli su svi dati podršku natjecateljima, ali i pridružiti se na popratnom programu nakon samog natjecanja. Vidimo se!

Veliko hvala sponzorima: IGLU ŠPORT Zadar i FIBRO.

Raspored Natjecanja:

  • Lokacija: Punta Bajlo (Šetaliste Karma, Zadar)
  • Datum: 15. rujna 2024. godine
  • Početak natjecanja: 16:30
  • Kategorije: Žene, Muškarci
  • Kotizacija: 5 EUR na dan natjecanja
 
Nastavi čitati

Grad

Dinamičan vikend RK Zadra2013 – organizacija 1. Rukometnog turnira CROKID5-1 i prva utakmica seniora

Objavljeno

-

By

RK Zadar2013 organizator je prvog rukometnog turnira CROKID5-1 u razdoblju od 13.-15. rujna 2024. godine uz potporu Ministarstva turizma i sporta u sklopu sufinanciranja sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2024. godini.
Zanimljiv trodnevni program turnira odvijat će se u ŠRC Mocire i OŠ Zadarski otoci za generacije U11, U13 i U15, a na turniru će nastupiti preko 200 mladih rukometaša iz raznih krajeva Hrvatske, od Čakovca, Gospića, Trogira, Biograda i dva zadarska rukometna kluba. Uz bogati rukometni program kroz vikend, očekuje nas također puno zabave i druženja.

Ekipa iz kluba je zaista sretna što imamo priliku organizirati ovakav turnir te se veselimo ovom prvom izdanju turnira s tendencijom da postane kontinuiran i tradicionalan projekt našeg kluba te organizacijski, sadržajno i konceptualno preraste u jedan od važnijih rukometnih turnira u Hrvatskoj – kaže trener Matija Merhar te se nadovezuje kako će se ovu subotu održati i prva povijesna seniorska utakmica kluba u ŠRC Mocire s početkom u 20:00 sati.

Iznimno se zahvaljujem Ministarstvu turizma i sporta što je prepoznao naš prijavljeni projekt i omogućio klubu iskorak i višu organizacijsku razinu potporom u održavanju 1. Rukometnog turnira CROKID5-1.
Pozivamo sve zainteresirane, roditelje, djecu i rukometne entuzijaste da se pridruže u subotu i nedjelju i pogledaju jedne od najboljih ekipa Hrvatske na ovom turniru te također nazoče prvoj seniorskoj utakmici našeg kluba u Mocirama u 20:00 sati na koju sam osobno kao predsjednik kluba jako ponosan. Posebno zahvaljujem trenerima, roditeljima djece, svojoj obitelji i svim ostalima, koji su se aktivno i volonterski uključili u logističku ispomoć pri organizaciji prvog turnira – kaže predsjednik kluba i trener Frane Kardum.

 
Nastavi čitati

Sport

OBJAVA IZ GRADA: Otvoren Javni poziv za predlaganje/prijavu sportskih programa za 2025.

Objavljeno

-

By

Pixabay

Grad Zadar objavio je JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE/PRIJAVU SPORTSKIH PROGRAMA U PODRUČJU JAVNIH POTREBA U SPORTU GRADA ZADRA ZA 2025. GODINU

Bogata i dugotrajna sportska tradicija grada Zadra nastavlja se i danas kroz promicanje bavljenja sportom na čitavom području grada. Zdravlje svih  naših građana unapređuje se kroz rekreaciju I amatersko baveljenje sportom. Iz tog razloga, nakon što je donesen proračun za 2024. godinu, Grad će, preko Športske zajednice Grada Zadra, provesti natječaj za sufinanciranje javnih potreba u sportu.

One su definirane prijedlogom programa javnih potreba u sportu Grada Zadra kroz nekoliko ciljeva:

1. Ulaganje u razvoj mladih sportaša.

2. Unaprjeđenje postojeće sportske kvalitete koja doprinosi promidžbi grada Zadra na nacionalnoj i

međunarodnoj razini.

3. Uključivanje u sport što većeg broja građana, posebice djece i mladeži – sport za sve.

4. Poticanje programa organiziranog osposobljavanja, školovanja i usavršavanja osoba za obavljanje

stručnih poslova u sportu i sportaša.

5. Poticanje programa sportskih aktivnosti para sporta – osoba s invaliditetom, gluhih i osoba oštećena sluha, te slijepih i slabovidnih osoba.

Kako bi se ovi ciljevi što bolje ostvarili, sportske udruge se pozivaju na prijavu na javni poziv preko aplikacije Registar udruga ŠZGZ  https://javni-poziv.szgz.hr Poziv je otvoren do 10. listopada 2024.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu