Connect with us

Grad

Od koncerata klasične glazbe do klupskih svirki: Objavljena Koncertna sezona Zadar 2024./2025.

Objavljeno

-

Od listopada 2024. pa sve do lipnja 2025. godine Koncertni ured Zadar poziva da se pridružite nizu odličnih koncerata i priuštite si nezaboravan glazbeni užitak u novoj koncertnoj sezoni. Očekuje vas mnogo toga – od koncerata klasične glazbe do klupskih svirki!

Koncertna sezona Zadar 2024./2025. sastoji se od tri ciklusa: Klasika, Klub i Zadarski ciklus. Ciklus Klasika okupit će mnoštvo vrsnih izvođača i umjetnika iz svijeta klasične glazbe. Renomirane glazbenike jazz, blues i world music scene moći ćete popratiti unutar ciklusa Klub. Ciklus Zadarski krug pak okuplja lokalne snage koje već dugi niz godina djeluju u stvaranju glazbene kulture grada Zadra.

10 koncerata po vlastitom izboru za 10 godina Koncertnog ureda Zadar

U povodu 10 godina djelatnosti Koncertnog ureda Zadar, budućim pretplatnicima nudimo mogućnost odabira 10 koncerata po vlastitom izboru koje mogu birati unutar ciklusa Klasika i Klub.

Upis pretplate počinje u srijedu, 2. 10. i trajat će do petka, 11. 10. radnim danima od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info pultu Providurove palače. Nakon toga pretplatu će biti moguće kupiti tri dana uoči svakog koncerta u istom terminu i na istome mjestu. Svo vrijeme prodaja će biti dostupna i online putem sustava prodaje Moje karte.

Cijena pretplate iznosi 75,00 €, a cijena pretplate za umirovljenike, studente i učenike je 55,00 €. Pogodnosti koje ostvaruju pretplatnici su povoljnije cijene ulaznica i sigurno sjedeće mjesto za koncerte unutar sastavljenog pretplatničkog paketa, podsjetnik o nadolazećem koncertu te mogućnost popusta od 10% za ostale glazbene programe unutar Koncertne sezone 2024./2025. u organizaciji Koncertnog ureda Zadar. Popusti se ne zbrajaju.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

Reportaže o Zadru i Ninu tijekom rujna prikazane na talijanskoj nacionalnoj TV LA7

Objavljeno

-

By

Talijanska nacionalna TV LA7 u sklopu emisije Eden – pianeta da salvare u rujnu je emitirala dvije reportaže posvećene Hrvatskoj, točnije Zadarskoj županiji. U prvoj devetnaestominutnoj reportaži, prikazan je grad Nin dok je u drugoj reportaži u trajanju od pola sata emitiranoj 22. rujna prikazan grad Zadar. Ranije je krajem lipnja, emitirana reportaža o ljepotama i specifičnostima otoka Paga.
Reportaže su nastale kao rezultat studijskog putovanja talijanske TV ekipe u Zadarsku županiju u organizaciji sustava turističkih zajednica odnosno TZ Zadarske županije, HTZ-a, Predstavništva HTZ-a u Italiji i lokalnih turističkih zajednica. Naime, urednica emisije Eden – pianeta da salvare posvećene ekološkim putopisima, poznata talijanska voditeljica Licia Colò sa članovima TV ekipe u Zadarskoj je županiji radi snimanja boravila u travnju prošle godine, a turističke su im zajednice organizirale boravak i omogućile posjet brojnim atrakcijama Zadarske županije.
Istaknimo kako je Licia Colò ugledna televizijska voditeljica i novinarka, koja je još od 1982. kreirala i vodila razne televizijske emisije i dokumentarce na TV postajama Mediaset i RAI, a za što je, između ostalog, nagrađivana brojnim priznanjima. Trenutačno na popularnom TV kanalu LA7 uređuje i vodi emisiju Eden – Pianeta da salvare, a koja je posvećena ekološkim putopisima. Ovu emisiju gleda više od 500.000 gledatelja, teme su joj fokusirane na održivi turizam, zaštitu prirode i okoliša, a prikazuje se u udarnom terminu subotom navečer.
Urednica i voditeljica emisije, Nin je između ostalog prikazala kao gradić bogate povijesne baštine s najmanjom katedralom na svijetu, mjesto rođenja hrvatske države te europsko odredište izvrsnosti. U Zadru je poseban naglasak stavljen na kulturno-povijesne znamenitosti grada koji je razaran ratovima i ponovno građen, a danas predstavlja moderno turističko odredište koje posjećuju turisti iz cijelog svijeta. U emisiji tako voditeljica prepričava fascinantnu povijest šetnjom unutar gradskih zidina, od Foše i rimskog Foruma, crkve sv. Donata, Trga pet bunara do novih atrakcija Morskih orgulja i Pozdrava suncu.
Aktivnosti TZ Zadarske županije u organizaciji studijskih putovanja za predstavnike medija provode se od samog osnutka, a predstavljaju snažan alat promocije te će prikazane reportaže sasvim sigurno doprinijeti zanimanju za Zadarsku županiju i brojnim Talijanima biti zanimljiv motiv da i oni sami posjete i istraže Zadarsku županiju.

 
Nastavi čitati

Grad

Bruno Šimleša sutra u Preku predstavlja svoju knjigu “(P)ostati zdrav”

Objavljeno

-

By

U utorak, 1. listopada 2024. u POU Dom na žalu održat će se predstavljanje knjige poznatog hrvatskog autora Bruna Šimleše “(P)ostati zdrav”. Predstavljanje će se održati u 19 sati.

Knjiga je namijenjena zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati svoje zdravlje. Važan dio knjige čine i savjeti svima koji žele pomoći sebi i svojim voljenima u borbi za svoje zdravlje.

Bruno Šimleša je poznati sociolog, autor i stručnjak za osobni razvoj. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je sociologiju 2002. godine, autor je iznimno popularnih knjiga iz područja psihologije i duhovnosti.

 
Nastavi čitati

Grad

Dani otvorenih vrata zadarske policije – djeca iz vrtića i škola s zadarskim policajcima

Objavljeno

-

By

Povodom Dana policije, proteklog tjedna su zadarskoj policiji u posjetu bila djeca iz vrtića Obrovac, a policijski službenici su posjetili djecu u osnovnoj školi i vrtiću na Pašmanu.

Proteklog tjedna su zadarskoj policiiji u sklopu Dana otvorenih vrata u posjetu bila djeca iz dječjog vrtića Obrovac dok su policijski službenici posjetili djecu u osnovnoj školi i vrtiću na Pašmanu.

Policijskoj postaji Benkovac-Obrovac u posjetu su bili mališani odgojne skupine “Zvjezdice”.

Prilikom posjeta, prošetali su policijskom postajom u Obrovcu te u razgovoru s policijskim službenicima saznali sve o zanimanju policajca.
Kao i inače, najveći interes djeca su pokazala za policijska vozila (motor, auto i kombi) i policijsku opremu, a posebno zanimljivo im je bilo paljenje policijskih sirene koje je izazvalo oduševljene.
Na kraju su im prigodno uručeni pokloni, sigurnosni prsluci te slatkiši čokoladice i sok, što je djecu posebno obradovalo.

Nadalje,
Dani otvorenih vrata protkelog tjedna obilježeni su u dječjem vrtiću i osnovnoj školi u Neviđanima, u sklopu kojih su u četvrtak, Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ Neviđane i dječji vrtić „Bodulić Dobropoljana, posjetili policijski službenici PU zadarske.

Provodilo se više preventivno- edukativnih aktivnosti, a polaznici dječjeg vrtića i učenici nižih razreda imali su priliku razgledati policijsko vozilo, družiti se sa policijskim službenicima i postavljati pitanja o poslovima policajca.
Policijski službenici su mališane iz dječjeg vrtića „Bodulić“ educirali o pravilima ponašanja u prometu, pravilnoj vožnji u automobili i na biciklu te o drugim ponašanjima u prometu. Djeca su pripremila i prigodne pjesmice za policijske službenike.
Djecu sa upoznali sa pravilima o samozaštitnom ponašanju prilikom susreta sa nepoznatim osobama i pronađenim nepoznatim predmetima u prirodi, a koristila su se pravila iz strip slikovnica iz kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

U edukaciji su sudjelovali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske i policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije.

Učenici viših razreda osnovne škole slušali su predavanja iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ i nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ – prevencija ovisnosti o alkoholu.
Svima skupa predstavljena je i kampanja „Budi zakon – Postani policajac“, kako bi se i na ovaj način najmlađima približilo policijsko zanimanje, a sve povodom obilježavanja Dana policije.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu