Connect with us

Grad

Iz Biograda danas starta druga etapa utrke CRO Race

Objavljeno

-

Deveto izadnje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održava se od 1. do 6. listopada, a biciklisti će kroz šest etapa prijeći gotovo 1000 kilometara diljem Hrvatske. Start druge etape bit će 2. listopada u Biogradu na Moru kod Trga kralja Tomislava u 14:05, a dolazak biciklista na cilj u Novalju kod Ruže vjetrova očekuje se oko 16:48. Vrijeme dolaska biciklista na cilj je procijenjeno i može varirati.

Privremena regulacija prometa
Na prometnicama kojima se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa na dijelu javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije. Privremena regulacija prometa na drugoj etapi Biograd na Moru – Novalja vrijedit će 2. listopada od 13:30 do 17:30 sati na cestama Zadarske i Ličko-senjske županije na ruti: Biograd na Moru – Sveti Filip i Jakov – Zadar – Pag – Novalja. Važno je naglasiti da će u zonama starta i cilja biti onemogućen parking. Više informacija o prometu možete pronaći na poveznici: https://crorace.com/informacije-o-prometu-cro-race-2024/.

KIDS CRO Race
Peto izdanje virtualne utrke za djecu, Kids CRO Race, održat će se 2. listopada od 12:00 sati u Novalji kod Ruže vjetrova. Maleni natjecatelji iz Novalje imat će priliku natjecati se za naslov ukupnog pobjednika, čije će se proglašenje održati 6. listopada u Zagrebu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

Međumuzejska suradnja: Izložba “Frakture vremena” u Galeriji Emanuel Vidović u Splitu

Objavljeno

-

By

Jučer je u Galeriji Emanuel Vidović u Splitu otvorena izložba „FRAKTURE VREMENA restauracija i prezentacija vrijedne staklene građe iz čuvaonica Arheološkog muzeja u Splitu”.

Autor koncepta i kataloga izložbe je dr. sc. Šime Perović konzervator-restaurator savjetnik i kustos uz suradnju Ivane Matković, konzervatorice-restauratorice u Muzeju antičkog stakla u Zadru te Zrinke Bajić Franković, više konzervatorice-restauratorice iz Arheološkog muzeja u Splitu.

Svečanom otvorenju izložbe uz autora dr. sc. Šimu Perovića nazočili su i ravnatelj Muzeja antičkog stakla u Zadru dr. sc. Hrvoje Manenica, ravnatelj Arheološkog muzeja u Splitu dr. sc. Ante Jurković, ravnateljica Muzeja grada Splita Vesna Bulić Baketić, a izložbu je otvorila doc. dr. sc. Meri Maretić, savjetnica za kulturu Splitsko-dalmatinske županije.

Ova izložba rezultat je međumuzejske suradnje Muzeja antičkog stakla u Zadru i Arheološkog muzeja u Splitu.

Na ovoj specijalističkoj konzervatorsko-arheološkoj izložbi prezentirana je izvorna arheološka staklena građa, sagledavana iz kuta konzervatorsko-restauratorske struke. Proizašla je iz želje za prenošenjem spoznaja i usvojenih vještina Odsjeka za restauraciju i istraživanje koji djeluje u sklopu Odjela za stručne muzejske poslove MAS-a široj stručnoj i ostaloj zainteresiranoj javnosti. Ove ambicije Muzeja antičkog stakla u Zadru povezale su se s planiranjem zaštite ekskluzivne rimskodobne građe iz Arheološkog muzeja u Splitu i s težnjom da se i u tom muzeju restauratorska služba na specijalističkom polju konzervacije staklene građe podigne na viši nivo. Stoga je u okviru međuinstitucijske suradnje između ova dva muzeja provedena dvomjesečna stručna obuka kolegice Zrinke Bajić Franković, organizirana pod vodstvom dr. sc Šime Perovića u radionicama Muzeja antičkog stakla, a uz rad na materijalu iz zbirki Arheološkog muzeja u Splitu.

Tijekom 2023. godine u okviru navedenog programa obrađeno je 45 selektiranih predmeta koji su zbog svoje vrijednosti i specifičnosti zahtjevnih konzervatorsko-restauratorskih postupaka predstavljeni široj publici kroz priređene izložbe u Zadru i Splitu.

 
Nastavi čitati

Grad

Nastavak radova na izgradnji javnog sustava odvodnje na području naselja Petrčane -ulica XVIII /Aglomeracija MO Petrčane 

Objavljeno

-

By

U sklopu izvođenja radova tvrtke Euro projekt d.o.o. na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Radovi na izgradnji sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe na području četvrti Puta Bokanjca u gradu Zadru i aglomeraciji Petrčane“, od ponedjeljaka, dana 07. listopada 2024. godine nastavlja se izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na cesti ulaza u naselje Petrčane.
Predmetni radovi će se izvoditi prema odobrenoj prometnoj regulaciji prometa u ulici XVIII u naselju Petrčane.
Za vrijeme izvođenja radova prekidi i preusmjeravanja prometnih tokova izvodit će se u fazama kako bi tijekom cijelog razdoblja izvođenja radova promet u navedenom dijelu naselja mogao funkcionirati.

Predmetni radovi izvode se u sklopu izvođenja radova po „Projektu poboljšanja vodno- komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar – Petrčane“ i sufinancirani su bespovratnim sredstvima Europske unije.
Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 
Nastavi čitati

Grad

Gračac – osumnjičen za sječu i krađu drva

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac proveli su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krađu.
Sumnjiči ga se da je od početka srpnja do sredine rujna 2024. godine na području Gračaca otpilio i otuđio 37 stabala crnog bora.

Nadležnoj šumariji je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 840 eura.
Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava kaznenog djela Krađa

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu