Connect with us

Grad

KIDS CRO Race u Novalji okupio više od 60 djece

Objavljeno

-

Danas je u Novalji uspješno završeno treće od šest natjecanja KIDS CRO Race, virtualne biciklističke utrke za djecu u dobi od 9 do 12 godina, koja je dio međunarodne utrke CRO Race. Natjecanje je okupilo 66 djevojčica i dječaka iz lokalnih osnovnih škola koji su se natjecali na biciklističkim trenažerima.
Pobjednici u kategorijama od 9 do 10 godina su Tijana Prtorić te Fran Baričević iz Osnovne škole A.G. Matoša Novalja- Područna škola Kolan. U kategorijama od 11 do 12 godina pobjede su odnijeli Marta Lovrić te Antonio Jakljević iz Osnovne škole A.G. Matoša. Organizatori su podsjetili da je glavni cilj natjecanja KIDS CRO Race na zabavan način potaknuti djecu na bavljenje sportom i rekreacijom te im pružiti jedinstveno iskustvo, uz bok profesionalnim biciklistima.
Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim su natjecateljima i ove godine osigurani bicikli i Elite trenažeri na kojima prolaze zanimljivu virtualnu stazu. Uz njih, KIDS CRO Race podržavaju i Kraš, BKOOL i Elite.
Iduća utrka KIDS CRO Race bit će održana na cilju treće etape, 3.10. u Opatiji, a iduće u Labinu, Karlovcu te Zagrebu. Ukupni pobjednici bit će proglašeni 6. listopada u Zagrebu na završenoj ceremoniji dodjele nagrada.
Više informacija o utrci CRO Race

Ovogodišnje izdanje utrke CRO Race, održava se od 1. do 6. listopada i obuhvatit će gotovo 1000 kilometara diljem Hrvatske. U utrci će sudjelovati 20 timova iz sve tri kategorije Svjetske biciklističke organizacije – UCI WorldTeams, UCI ProTeams i UCI Continental Teams. Gledatelji će utrku moći pratiti uživo na HRT i Eurosportu, a prenosit će se u 140 zemalja. Tako, uz promociju biciklizma, utrka CRO Race pozicionira Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju, donoseći kadrove bogate hrvatske kulturne i prirodne baštine u domove gledatelja diljem svijeta. Od prvog izdanja CRO Race podržavaju najviše državne institucije, a tako i ove godine Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi nekih od ovogodišnjih etapa. Pored HEP-a kao jednog od glavnih sponzora u projekt su uključeni i drugi brojni sponzori i partneri: Valamar Riviera, Škoda, Carwiz, Keindl Sport, Alé, Essperto, Elite, Vinistra, Cetina, Bilić-Erić, Jadrolinija, Europlakat, Karcher, BKOOL, Kraš, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski biciklistički savez, Zagrebački holding, MUP te medijski i produkcijski partneri Hrvatska radiotelevizija, Hanza media, Sportske novosti, Amaury Sport Organisation, Croatel, NEP.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

Prikazivanje filma Miljenka Dujele “Ranjena crkva” u četvrtak u Zadru

Objavljeno

-

By

U tjednu obilježavanja 33. obljetnice obrane Grada Zadra, Ogranak Matice hrvatske u Zadru, Hrvatski liječnički zbor, Podružnica Zadar i Udruga liječnika dragovoljaca 1990. – 1991., Podružnica Zadar pozivaju Vas na prikazivanje filma Miljenka Dujele: „Ranjena crkva“, uz prigodne uvodne riječi organizatora.

Dvorana Ogranka Matice hrvatske u Zadru, Don Ive Prodana 1, četvrtak, 3. listopada, s početkom u 20:00.

 
Nastavi čitati

Grad

25 godina ‘Akcije Hodočasničke Gospe u Hrvatskoj’

Objavljeno

-

By

Hrvatska schönstattska obitelj slavi 25 godina ‘Akcije Hodočasničke Gospe u Hrvatskoj’ cjelodnevnim svečanim programom ‘Dan hodočasničke Gospe’ u subotu, 5. listopada, u župi Prikazanja BDM u Kistanjama.

Svečano misno slavlje u 11 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

‘Slavlje Hodočasničke Gospe’ počinje u 13,30 sati a čini ga sljedeći sadržaj: program s. Ramone i krunjenje Hodočasničke Gospe Kraljicom budućnosti, blagoslov slika Hodočasničke Gospe, nagovor p. Christopha Horna i euharistijsko klanjanje.

 
Nastavi čitati

Grad

Omer Brzoja – obilježena obljetnica pogibije hrvatskog redarstvenika

Objavljeno

-

By

Danas se navršava 33 godine od pogibije policijskog službenika Omera Brzoje, koji je dana 02. listopada 1991. godine smrtno stradao u neprijateljskom napadu na mjesto Nadin.

Hrvatski redarstvenik Omer Brzoja (1959.) bio je pripadnik pričuvnog sastava Policijske uprave zadarske od 1990. godine te je aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, do dana pogibije.

U spomen na njegovu hrabrost i doprinos stvaranju neovisne nam Domovine, policijski službenici su danas svečanim postrojem odali počat poginulom hrvatskom redarstveniku.

Na grobu poginulog kolege, na mjesnom groblju u Nadinu zapaljene su svijeće.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu