Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NA PREKO 50.000 m2 VIŠE OD 450 IZLAGAČA / Biograd Boat Show doživjet će najveću ekspanziju u svojoj 26-godišnjoj povijesti!

Objavljeno

-

Novim proširenjem na Gradsku luku Biograd – putničku i ribarsku luku povećat će se površina sajma na preko 50.000 m2 s više od 450 prijavljenih izlagača.

Ovaj novi izložbeni prostor proteže se u središte grada i ugostit će dosad najveću izložbu katamarana na Jadranu, kao i mnoge luksuzne motorne jahte te 20 vrhunskih automobila i drugih luksuznih lifestyle proizvoda.  Također, Hala E je udvostručena, a okolni prostor je proširen kako bi uključio više izlagača.

Biograd Boat Show – “5 sajmova u jednom”

Ovogodišnje izdanje Biograd Boat Showa na jednom mjestu obuhvatio je „5 sajmova u jednom”, odnosno 26. Biograd Boat Show – izlagački sajam, 9. Biograd B2B – poslovni sajam, 8. HGK Dane hrvatske nautike kao kongresni sajam, 6. Croatia Charter Expo kao vodeći charter sajam i 1. Croatia Luxury and Adventure Travel Show, čime je na jednom mjestu povezao sve ključne segmente nautičke industrije i turizma kontinuirano doprinoseći njihovom daljnem razvoju i afirmaciji.

Novi Croatia Luxury and Adventure Travel Show

Na Biograd Boat Showu će se ove godine predstaviti novi Croatia Luxury and Adventure Travel Show tijekom vikenda, u dvorani D, s luksuznim putovanjima i avanturističkim iskustvima koja posjetiteljima sajma nude mnogo više od same vožnje brodom.

Legendarni zabavni program – uključit će više partyja i glazbe uživo, posebnu modnu reviju, Izbor za Miss Zadarske županije za Miss svijeta, Orion vatromet, koncerte Disco Magic Banda i Soul Fingersa, kao i eksplozivne after partyje.

Spoj posla i užitka – Kongresni program 8. Dana hrvatske nautike pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore bit će najveći i najznačajniji do sada, dok će Croatia Charter Expo ponuditi čarter agencijama više od 3000 jahti za najam.

 

Premijere plovila

Mnoga će nova plovila debitirati na sajmu, uključujući svjetsku premijeru konceptnog plovila Groupe Beneteau pod nazivom Monomaran, koje je električno plovilo sa solarnim pločama s kapacitetom od 8 osoba i predstavlja radikalnu novu viziju budućnosti nautike najvećeg svjetskog proizvođač plovila za razonodu.  Biograd je odabran za globalno predstavljanje ovog koncepta zbog koncentracije usko razmaknutih otoka u njegovoj regiji, što je idealno za ovaj koncept.   PDF promo materijal Monomarana te izbor drugih premijernih plovila nalazi se u privitcima.

Gastronomija  - Pored brojnih opcija hrane i pića, popularni Festival izvornosti ponudit će odabrani izbor najboljih domaćih proizvoda za kupnju kako bi se doprinijelo iskustvu Boat Showa
 

Dodaje se on-line prodaja ulaznica  –  Kako bi se izbjeglo dugo čekanje na kupnju ulaznica, uveo se novi elektronički sustav prodaje ulaznica koji posjetiteljima omogućuje kupnju ulaznica on-line.

Biograd Boat Show doživljaj – Biograd Boat Show jedan je od najdinamičnijih i najživljih sajmova na svijetu, s bogatim kalendarom događanja koji privlači brojne međunarodne posjetitelje. Za uspjeh sajma zaslužna je jedinstvena formula koju je osmislio organizator Ilirija d.d. koji je svoju impresivnu Marinu Kornati, hotele Ilirija Resorta, ugostiteljske objekte i zabavne sadržaje spojio u atraktivan paket “Boat Show Doživljaj”. Kad sunce zađe, izlaganje prestaje i zabava počinje uz legendarni zabavni program na licu mjesta koji se prelijeva u središte grada. U kombinaciji s intimnim i spektakularnim okruženjem Biograda, ovaj događaj pruža doista jedinstveno „boat show” iskustvo.

Posjetite web stranicu sajma www.bbs.com.hrza spektakularna videa, fotografije, virtualni obilazak i sve informacije, s najnovijim vijestima. Sve fotografije Foto BBS 2023i video zapisi u press galeriji slobodni su za korištenje za sve medije.

Sljedeća poveznica nudi video prelet izavršni video prošlogodišnje izložbe za besplatnu upotrebu za sve pružatelje medija.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Potpisan sporazum – osniva se Hrvatski muzej maritimne kulture u Zadru!

Objavljeno

-

By

U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti održana je svečanost potpisivanja Sporazuma o uređenju međusobnih odnosa u projektu osnivanja Hrvatskog muzeja maritimne kulture u Zadru.

Sporazum su potpisali predsjednik HAZU akademik Velimir Neidhardt, župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić te rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josip Faričić, uz nazočnost akademika Nikole Bašića, inicijatora osnutka Hrvatskog muzeja maritimne kulture u Zadru.

Svi potpisnici sporazuma preuzeli su obvezu osnivanja Hrvatskog muzeja maritimne kulture kao samostalne pravne osobe u svojstvu suosnivača, a muzej će se nalaziti u postojećim i novoizgrađenim prostorima Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru. Zadar bi tako u prostoru HAZU na Obali kneza Trpimira i dogradnjom restauratorske radionice trebao dobiti tisuću metara četvornih muzejskog prostora organiziranog prema najsuvremenijoj praksi, a integracijom susjednih javnih površina – perivoja Vile Dirce i Maraska parka dobit će se tematizirano muzejsko predvorje na najljepšem obalnom području grada.

Potpisom sporazuma Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti obvezala se omogućiti rekonstrukciju i gradnju, dok se Grad Zadar obvezao izraditi potrebnu projektnu dokumentaciju te omogućiti gradnju u okolnom parku gdje bi se uredio muzej na otvorenom. Zadarska županija obvezala se staviti u funkciju muzejske lučice obližnji obalni pojas radi organizacije muzejskih aktivnosti i izlaganja plovila i druge muzejske građe na obalnoj i morskoj površini, a Sveučilište u Zadru obvezalo se aktivno sudjelovati u znanstvenom profiliranju Muzeja, što uključuje preuzimanje izrade muzeološkog elaborata te pomoć u osiguranju zaposlenika Muzeja, sukladno Zakonu o muzejima.

Svi suosnivači su se obvezali iznalaziti put uspješnoj kandidaturi projekta osnivanja i izgradnje zgrade Muzeja i muzeja na otvorenom za financiranje iz EU fondova i drugih izvora, afirmirajući uključivi i sinergijski karakter sveukupnog projekta prema muzeološkom konceptu s idejnim urbanističkim i arhitektonskim rješenjem i iskazom svih površina zatvorenih i otvorenih sadržaja.

„Naša županija oduvijek je bila okrenuta moru. Sjetimo se samo da je prvi spomen ribarstva u Hrvatskoj povijesti darovnica iz 995. godine kojom zadarski plemići ustupaju svoje pravo ribarenja samostanu sv. Krševana, a i dan danas su na svim morima svijeta poznati naši ribari. Zadar već od 1957. godine ima Pomorsku školu iz koje izlaze generacije kvalitetnih pomoraca. U današnje vrijeme važno je istaknuti i činjenicu da smo pioniri marikulture te županija u kojoj se i uzgaja i lovi najveći postotak bijele i plave ribe u Hrvatskoj“, poručio je tom prigodom župan Božidar Longin dodavši da je sve navedeno vodilo prema potrebi da se maritimna kultura našega područja stručno obradi, ali i prezentira, na suvremenom posjetitelju prihvatljiv i zanimljiv način.

Prema idejnom konceptu, sadržaj Hrvatskog muzeja maritimne kulture trebao bi obuhvatiti pomorski dio s naglaskom na lokalnu pomorsku kulturu grada i regije razvijen na tragu regionalne pomorske povijesti, ribarski dio s naglaskom na lokalni, ali i ukupni hrvatski doprinos ribarskoj kulturi i povijesti svijeta i marikulturni dio s naglaskom na suvremeni i budući održivi razvitak marikulturnog gospodarstva, koji predvodi upravo Zadar i Zadarska županija.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarska županija pokrenula program podrške za IKT sektor. Prijavite se za bespovratna sredstva!

Objavljeno

-

By

Želite razviti novu inovativnu aplikaciju, poboljšati svoje postojeće proizvode i usluge ili pak, proširiti svoje poslovanje na nova tržišta? Zadarska županija vam pruža priliku!

Raspisan je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje konkurentnosti poticanje konkurentnosti i razvoja IKT sektora na području Zadarske županije. Ovim programom želi se putem ciljane potpore za razvojna ulaganja, jačati konkurentnost i poticati rast IKT sektora u Zadarskoj županiji.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za: 

povećanje učinkovitosti poslovanja i konkurentnosti IKT sektora,

poticanje inovacija i ubrzanje poslovnih procesa kroz primjenu informatičke tehnologije,

poticanje daljnjeg rasta i razvoja postojećih IKT proizvoda/usluga,

edukaciju zaposlenika i povećanje efikasnosti poslovanja u IKT sektoru,

internacionalizaciju poslovanja.

“Ovim programom želimo potaknuti razvoj inovativnih IKT rješenja i ojačati konkurentnost naših poduzetnika. Vjerujem da će ovaj natječaj biti poticaj za nove ideje i projekte koji će doprinijeti razvoju naše županije”, istaknuo je župan Božidar Longin.

Informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) je širok pojam koji obuhvaća sve tehnologije koje služe za obradu, prijenos i distribuciju informacija. IKT sektor obuhvaća sve tvrtke i organizacije koje se bave razvojem, proizvodnjom, distribucijom i uslugama povezanim s računalima, softverom, internetom i drugim komunikacijskim tehnologijama. To je brzorastući sektor koji ima veliki utjecaj na naše svakodnevne živote, pokretač je inovacija i stvara brojne poslovne prilike. Informacijske i komunikacijske tehnologije alat su koji nam pomažu učiniti život lakšim i ugodnijim, kako na osobnoj, tako i na profesionalnoj razini.

“Pozivamo sve poduzetnike koji se bave razvojem informacijskih tehnologija da se prijave na ovaj natječaj. Ovo je izvrsna prilika da ostvare bespovratna sredstva i unaprijede svoje poslovanje”, poručio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Nepovratne potpore male vrijednosti dodijelit će se za realizaciju sljedećih mjera:

Mjera 1. Sufinanciranje istraživanja i razvoja novih IKT proizvoda/usluga

Mjera 2. Sufinanciranje daljnjeg rasta i razvoja postojećih IKT proizvoda/usluga

Korisnici potpore mogu biti subjekti malog gospodarstva, tvrtke koje se bave razvojem i primjenom informacijskih i komunikacijskih tehnologija, sa sjedištem i djelatnošću na području Zadarske županije.

Potpora za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine iznosi 50% prihvatljivih troškova, a najviše 5.000,00 eura po poduzetniku. Prijave se podnose za sufinanciranje projekata koji su provedeni tijekom 2024. godine, a prihvatljivi troškovi su oni nastali u razdoblju od 1. siječnja 2024. do podnošenja prijave.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 25. studenog 2024. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona i adresu elektronske pošte Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam:

023/350-342 – ante.sjaus@zadarska-zupanija.hr,

023/350-437 – ante.vukasina@zadarska-zupanija.hr,

023/350-439 – marta.hordov@zadarska-zupanija.hr,

023/350-430 – bubicic@zadarska-zupanija.hr.

Ključne prednosti:

Bespovratna sredstva: Sufinanciramo do 50% vaših prihvatljivih troškova.

Širok spektar projekata: Podržavamo razvoj novih proizvoda, usluga, istraživanja i edukaciju.

Jednostavna procedura prijave: Sve informacije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na mrežnoj stranici Zadarske županije.

Tko se može prijaviti?

Subjekti malog gospodarstva sa sjedištem i poslovanjem u Zadarskoj županiji.

Rok za prijavu:

25. studenog 2024. godine

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Za područje Općine Novigrad proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno

-

By

Župan Božidar Longin donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane poplavom za područje Općine Novigrad. Uslijed nedavnih poplava na navedenom području prouzročena je velika materijalna šteta na prometnoj i komunalnoj infrastrukturi, građevinskim objektima i opremi.

Oštećeni imaju rok od 8 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode za prijavu šteta Općinskom povjerenstvu za procjenu štete na propisanom obrascu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu